Technology In Action Complete 15th Edition by Alan Evans – Test Bank

$20.00

Pay And Download

 

Complete Test Bank With Answers

 

 

 

Sample Questions Posted Below

 

 

 

 

 

Technology in Action, Complete, 15e (Evans et al.)

Chapter 5   System Software: The Operating System, Utility Programs, and File Management

 

1) The two major types of system software programs are utility programs and the ________.

  1. A) supervisor programs
  2. B) application software
  3. C) user interface
  4. D) operating system

Answer:  D

Diff: 1

Objective:  5.01 Discuss the functions of the operating system.

 

2) The ________ of the operating system enables users to communicate with the computer system.

  1. A) window
  2. B) modem
  3. C) network adapter card
  4. D) user interface

Answer:  D

Diff: 1

Objective:  5.01 Discuss the functions of the operating system.

 

3) MacOS is the operating system developed by ________.

  1. A) Apple
  2. B) Microsoft
  3. C) Google
  4. D) Linux

Answer:  A

Diff: 1

Objective:  5.01 Discuss the functions of the operating system.

 

4) Which of the following two operating systems are used most frequently on tablets?

  1. A) Windows and iOS
  2. B) Windows and Android
  3. C) Android and iOS
  4. D) BlackBerry and Windows

Answer:  C

Diff: 3

Objective:  5.02 Explain the most common operating systems for personal use.

 

5) Most smartphones use operating systems developed by ________.

  1. A) Google and Apple
  2. B) Apple and Microsoft
  3. C) Microsoft and Google
  4. D) Symbian and Apple

Answer:  A

Diff: 2

Objective:  5.02 Explain the most common operating systems for personal use.

6) Which of the following is a proprietary OS for desktop and laptop computers?

  1. A) Windows
  2. B) iOS
  3. C) Android
  4. D) Linux

Answer:  A

Diff: 1

Objective:  5.02 Explain the most common operating systems for personal use.

 

7) All of the following are examples of network operating systems EXCEPT ________.

  1. A) Windows 10
  2. B) Linux
  3. C) macOS
  4. D) MS-DOS

Answer:  D

Diff: 2

Objective:  5.03 Explain the different kinds of operating systems for machines, networks, and business.

 

8) Which of the following is NOT a capability of UNIX?

  1. A) It is multiuser.
  2. B) It is multitasking.
  3. C) It is a network OS.
  4. D) It is only for supercomputers.

Answer:  D

Diff: 3

Objective:  5.03 Explain the different kinds of operating systems for machines, networks, and business.

 

9) Most supercomputers use the ________ operating system.

  1. A) UNIX
  2. B) Linux
  3. C) Windows
  4. D) iOS

Answer:  B

Diff: 3

Objective:  5.03 Explain the different kinds of operating systems for machines, networks, and business.

 

10) Which of the following is the online storage system affiliated with a Microsoft account?

  1. A) iCloud
  2. B) Chrome
  3. C) OneDrive
  4. D) iOS

Answer:  C

Diff: 2

Objective:  5.02 Explain the most common operating systems for personal use.

 

11) Which of the following is NOT a type of user interface?

  1. A) Command-driven
  2. B) Application programming interface (API)
  3. C) Menu-driven
  4. D) Graphical user interface (GUI)

Answer:  B

Diff: 3

Objective:  5.04 Explain how the operating system provides a means for users to interact with the computer.

 

12) Using hard disk space to temporarily store data or instructions from RAM is referred to as the ________.

  1. A) spool
  2. B) interrupt sequencer
  3. C) compressor
  4. D) virtual memory

Answer:  D

Diff: 2

Objective:  5.05 Explain how the operating system helps manage hardware such as the processor, memory, storage, and peripheral devices.

 

13) An application programming interface (API) is ________.

  1. A) the code the application software needs in order to interact with the CPU
  2. B) the code to interface between an application and a peripheral like a printer
  3. C) the currently active part of an application
  4. D) the code to interface between an application and RAM

Answer:  A

Diff: 2

Objective:  5.06 Explain how the operating system interacts with application software.

 

14) Each device attached to your computer has a special program called a(n) ________ that enables the device and operating system to communicate with each other.

  1. A) device driver
  2. B) translator
  3. C) interpreter
  4. D) device configurator

Answer:  A

Diff: 2

Objective:  5.05 Explain how the operating system helps manage hardware such as the processor, memory, storage, and peripheral devices.

 

 

15) Which of the following is the first step in the boot process?

  1. A) The BIOS is activated.
  2. B) The BIOS checks that all devices are operational.
  3. C) The OS is loaded into RAM.
  4. D) Configuration and customization settings are checked.

Answer:  A

Diff: 2

Objective:  5.07 Discuss the process the operating system uses to start up the computer and how errors in the boot process are handled.

16) The basic input/output system (BIOS) is stored on a ________ chip.

  1. A) ROM
  2. B) CPU
  3. C) RAM
  4. D) CMOS

Answer:  A

Diff: 2

Objective:  5.07 Discuss the process the operating system uses to start up the computer and how errors in the boot process are handled.

 

17) All of the following are terms related to part of the boot process EXCEPT ________.

  1. A) ROM
  2. B) CMOS
  3. C) RAM
  4. D) USB

Answer:  D

Diff: 2

Objective:  5.07 Discuss the process the operating system uses to start up the computer and how errors in the boot process are handled.

 

18) C: denotes a(n) ________ directory that is at the top of the filing structure of a computer.

  1. A) sub
  2. B) cluster
  3. C) root
  4. D) domain

Answer:  C

Diff: 1

Objective:  5.09 Summarize how the operating system helps keep your computer organized and manages files and folders.

 

19) When using Windows File Explorer, which view provides the most information at a glance?

  1. A) List
  2. B) Content
  3. C) Tiles
  4. D) Details

Answer:  D

Diff: 2

Objective:  5.09 Summarize how the operating system helps keep your computer organized and manages files and folders.

 

20) The location of a file is specified by its ________.

  1. A) domain
  2. B) file path
  3. C) file type
  4. D) file extension

Answer:  B

Diff: 2

Objective:  5.09 Summarize how the operating system helps keep your computer organized and manages files and folders.

21) C:\Windows\System32\drivers\etc\protocol is an example of a file ________.

  1. A) extension
  2. B) type
  3. C) path
  4. D) list

Answer:  C

Diff: 1

Objective:  5.09 Summarize how the operating system helps keep your computer organized and manages files and folders.

 

22) Which of the following is the name of a Microsoft Excel file?

  1. A) inventory.xlsx
  2. B) inventory.wpd
  3. C) inventory.accdb
  4. D) inventory.pdf

Answer:  A

Diff: 1

Objective:  5.09 Summarize how the operating system helps keep your computer organized and manages files and folders.

 

23) Deleted files on a Mac computer are moved to the ________.

  1. A) Garbage Can
  2. B) Recycle Bin
  3. C) Trash
  4. D) Wastepaper Basket

Answer:  C

Diff: 1

Objective:  5.09 Summarize how the operating system helps keep your computer organized and manages files and folders.

 

 

24) Which of the following Windows utility programs arranges pieces of files on your hard drive to allow for faster access?

  1. A) Disk Cleanup
  2. B) Defragment and Optimize Drives
  3. C) Error-checking
  4. D) Task Manager

Answer:  B

Diff: 1

Objective:  5.10 Outline the tools used to enhance system productivity, back up files, and provide accessibility.

 

25) Which of the following is NOT a Windows utility program?

  1. A) Disk Cleanup
  2. B) Desktop Cleanup
  3. C) Defragment and Optimize Drives
  4. D) System Restore

Answer:  B

Diff: 3

Objective:  5.10 Outline the tools used to enhance system productivity, back up files, and provide accessibility.

26) Which utility temporarily removes redundancies in a file to reduce the file size?

  1. A) Disk Cleanup
  2. B) File Compression
  3. C) Error-checking
  4. D) Defragment and Optimize Drives

Answer:  B

Diff: 2

Objective:  5.10 Outline the tools used to enhance system productivity, back up files, and provide accessibility.

 

27) Use the Windows ________ to check on a nonresponsive program.

  1. A) System Restore
  2. B) Backup utility
  3. C) Error-checking
  4. D) Task Manager

Answer:  D

Diff: 2

Objective:  5.10 Outline the tools used to enhance system productivity, back up files, and provide accessibility.

 

 

28) The ________ utility automatically creates duplicates of your libraries, desktops, contacts, and favorites to another storage location.

  1. A) System Restore
  2. B) Time Capsules
  3. C) File History
  4. D) Carbonite

Answer:  C

Diff: 2

Objective:  5.10 Outline the tools used to enhance system productivity, back up files, and provide accessibility.

 

29) The ________ is a group of programs that controls how your computer functions.

Answer:           operating system; OS

Diff: 1

Objective:  5.01 Discuss the functions of the operating system.

 

30) iOS was developed by ________ as the operating system for its tablets and smartphones.

Answer:  Apple

Diff: 1

Objective:  5.01 Discuss the functions of the operating system.

 

31) The fuel-injection system in a car engine uses a(n) ________.

Answer:           real-time operating system; real time operating system; RTOS; Embedded system

Diff: 2

Objective:  5.03 Explain the different kinds of operating systems for machines, networks, and business.

 

32) Most supercomputers use the ________ operating system.

Answer:  Linux

Diff: 3

Objective:  5.03 Explain the different kinds of operating systems for machines, networks, and business.

33) The vast majority of smartphones use the ________ or ________ operating systems.

Answer:           Android, iOS; iOS, Android

Diff: 3

Objective:  5.02 Explain the most common operating systems for personal use.

 

34) Linux download packages are called distributions or ________.

Answer:  distros

Diff: 3

Objective:  5.02 Explain the most common operating systems for personal use.

 

35) MS-DOS used a(n) ________ interface.

Answer:           command-driven; command driven

Diff: 1

Objective:  5.04 Explain how the operating system provides a means for users to interact with the computer.

 

36) A unique signal by a device to let the operating system know that it needs attention is called a(n) ________.

Answer:  interrupt

Diff: 2

Objective:  5.05 Explain how the operating system helps manage hardware such as the processor, memory, storage, and peripheral devices.

 

37) If your computer is thrashing, increase ________ to solve the problem.

Answer:           RAM; Random-Access Memory; Random Access Memory

Diff: 2

Objective:  5.05 Explain how the operating system helps manage hardware such as the processor, memory, storage, and peripheral devices.

 

38) ________is the feature that enables you to use a new device without first installing a device driver.

Answer:           Plug and Play; PnP

Diff: 2

Objective:  5.05 Explain how the operating system helps manage hardware such as the processor, memory, storage, and peripheral devices.

 

39) The Windows feature that removes a newly installed, improperly working driver and replaces it with the last one that worked is called ________.

Answer:  Roll Back Driver

Diff: 2

Objective:  5.05 Explain how the operating system helps manage hardware such as the processor, memory, storage, and peripheral devices.

 

40) During the boot process, the ________ is responsible for loading the operating system from the hard drive into RAM.

Answer:           BIOS; basic input/output system; basic input output system

Diff: 2

Objective:  5.07 Discuss the process the operating system uses to start up the computer and how errors in the boot process are handled.

41) Natural language processing is a field of ________that uses software to analyze, understand, and generate human languages naturally.

Answer:           artificial intelligence; AI

Diff: 2

Objective:  5.06 Explain how the operating system interacts with application software.

 

42) When a computer is booted, the process called ________ checks the computer’s components.

Answer:           power-on self-test (POST); power-on self-test; POST

Diff: 2

Objective:  5.07 Discuss the process the operating system uses to start up the computer and how errors in the boot process are handled.

 

 

43) The Windows ________ displays open and favorite applications for easy access at the bottom of the display by default.

Answer:  taskbar

Diff: 2

Objective:  5.08 Describe the main features of the Windows interface.

 

44) File ________ manages files stored in a hierarchical structure of directories in Windows.

Answer:  Explorer

Diff: 2

Objective:  5.09 Summarize how the operating system helps keep your computer organized and manages files and folders.

 

45) The ________ is a Windows tool that enables you to capture all or a portion of a screen display.

Answer:  Snipping Tool

Diff: 3

Objective:  5.08 Describe the main features of the Windows interface.

 

46) In the Windows operating system, the C:\ drive is commonly referred to as the ________ directory.

Answer:  root

Diff: 1

Objective:  5.09 Summarize how the operating system helps keep your computer organized and manages files and folders.

 

47) When using a Windows PC, ________ is the main tool for finding, viewing, and managing files.

Answer:  File Explorer

Diff: 2

Objective:  5.09 Summarize how the operating system helps keep your computer organized and manages files and folders.

 

48) The Windows path separator is the ________ character.

Answer:           backslash; \

Diff: 2

Objective:  5.09 Summarize how the operating system helps keep your computer organized and manages files and folders.

49) In the file name, Resume.docx, docx is the ________, indicating the file type.

Answer:           extension; file extension

Diff: 2

Objective:  5.09 Summarize how the operating system helps keep your computer organized and manages files and folders.

 

50) Disk ________ realigns separated data so that related file pieces are unified.

Answer:           defragmentation; defrag; defragmenter

Diff: 2

Objective:  5.10 Outline the tools used to enhance system productivity, back up files, and provide accessibility.

 

51) The Windows utility program that removes unnecessary files from the hard drive is called ________.

Answer:  Disk Cleanup

Diff: 2

Objective:  5.10 Outline the tools used to enhance system productivity, back up files, and provide accessibility.

 

52) Tracks on hard disk drives are broken down into pie shaped wedges called ________.

Answer:  sectors

Diff: 2

Objective:  5.10 Outline the tools used to enhance system productivity, back up files, and provide accessibility.

 

53) Scattered pieces of files on the hard drive can be regrouped into sequential order using the ________ utility.

Answer:           Disk defragmenter; disk defragmenting; disk defragmentation; defrag; disk defrag

Diff: 2

Objective:  5.10 Outline the tools used to enhance system productivity, back up files, and provide accessibility.

 

54) Windows includes ________ settings, which provide a centralized location for assistive technology and tools.

Answer:  accessibility

Diff: 2

Objective:  5.10 Outline the tools used to enhance system productivity, back up files, and provide accessibility.

 

55) Every computer has an operating system.

Answer:  TRUE

Diff: 1

Objective:  5.01 Discuss the functions of the operating system.

 

56) Gaming consoles, such as Xbox One and PlayStation 4, do not need an operating system.

Answer:  FALSE

Diff: 2

Objective:  5.01 Discuss the functions of the operating system.

57)  A system restore point is a snapshot of your entire computer system’s settings.

Answer:  TRUE

Diff: 1

Objective:  5.10 Outline the tools used to enhance system productivity, back up files, and provide accessibility.

 

58) A personal computer can only have one operating system installed on it.

Answer:  FALSE

Diff: 2

Objective:  5.02 Explain the most common operating systems for personal use.

 

59) Most desktop and laptop computers run some version of Windows, Linux or macOS.

Answer:  TRUE

Diff: 1

Objective:  5.02 Explain the most common operating systems for personal use.

 

60) Windows 10 is the planned final operating system release by Microsoft.

Answer:  TRUE

Diff: 2

Objective:  5.02 Explain the most common operating systems for personal use.

 

61) Android is an open source operating system for network servers.

Answer:  FALSE

Diff: 2

Objective:  5.02 Explain the most common operating systems for personal use.

 

62) When your computer runs out of RAM, the operating system borrows space from the CPU.

Answer:  FALSE

Diff: 2

Objective:  5.05 Explain how the operating system helps manage hardware such as the processor, memory, storage, and peripheral devices.

 

63) Installing a device driver can sometimes cause system instability.

Answer:  TRUE

Diff: 2

Objective:  5.05 Explain how the operating system helps manage hardware such as the processor, memory, storage, and peripheral devices.

 

64) CMOS is a special kind of memory that uses a great deal of power.

Answer:  FALSE

Diff: 2

Objective:  5.07 Discuss the process the operating system uses to start up the computer and how errors in the boot process are handled.

 

65) Preemptive multitasking is the term used when the operating system processes higher-priority tasks before lower-priority tasks.

Answer:  TRUE

Diff: 2

Objective:  5.05 Explain how the operating system helps manage hardware such as the processor, memory, storage, and peripheral devices.

66) File Explorer is Windows’s main program to find, manage and view files.

Answer:  TRUE

Diff: 2

Objective:  5.09 Summarize how the operating system helps keep your computer organized and manages files and folders.

 

 

67) You can use System Restore to return your system’s settings back to a specific date when everything was working properly.

Answer:  TRUE

Diff: 1

Objective:  5.10 Outline the tools used to enhance system productivity, back up files, and provide accessibility.

 

68) Match each of the following terms to its file type (extension):

 

  1. .zip
  2. .jpg

III.  .pdf

  1. .accdb
  2. .html

 

  1. Microsoft Access
  2. compressed files
  3. portable document format
  4. image
  5. web page

Answer:  B, D, C, A, E

Diff: 2

Objective:  5.09 Summarize how the operating system helps keep your computer organized and manages files and folders.

 

69) Match each of the following terms to its definition:

 

  1. folder
  2. track

III.  sector

  1. platter
  2. taskbar

 

  1. displays open and favorite applications
  2. storage location for a collection of files
  3. pie-shaped wedge on the hard drive
  4. round, thin plate of metal that makes up a hard drive
  5. concentric circle on the hard drive

Answer:  B, E, C, D, A

Diff: 2

Objective:  Multiple Objectives in the Chapter

 

70) Match each of the following terms to its definition:

 

  1. GUI
  2. thrashing

III. Desktop

  1. pin
  2. POST

 

  1. checks hardware at startup
  2. primary work area
  3. place an application tile on the Start screen or icon on the taskbar
  4. type of user interface in macOS and Microsoft Windows 10
  5. the condition of excessive paging

Answer:  D, E, B, C, A

Diff: 2

Objective:  Multiple Objectives in the Chapter

 

71) Match each of the following terms to its definition:

 

  1. Defragment and Optimize Drives
  2. Task Manager

III.  System Restore

  1. File History, File Recovery
  2. Disk Cleanup

 

  1. brings system back to a previously stable state
  2. regroups related pieces of files on the hard disk
  3. lists all the programs being used and indicates their status
  4. backs up important files, makes a complete mirror image of your current computer setup
  5. removes unnecessary files from the hard drive

Answer:  B, C, A, D, E

Diff: 2

Objective:  Multiple Objectives in the Chapter

 

 

72) Match each of the following terms to its definition:

 

  1. virtual memory
  2. paging

III. kernel

  1. swap file
  2. spooler

 

  1. process of optimizing RAM storage by using hard drive space
  2. operating system supervisor program
  3. coordinates print jobs
  4. temporary storage area on the hard drive
  5. swapping data between RAM and a hard drive

Answer:  A, E, B, D, C

Diff: 3

Objective:  Multiple Objectives in the Chapter

There are no reviews yet.

Add a review

Be the first to review “Technology In Action Complete 15th Edition by Alan Evans – Test Bank”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Category:
Updating…
  • No products in the cart.