Health The Basics 11th Edition by Rebecca J. Donatelle -Test Bank

$20.00

Pay And Download

 

Complete Test Bank With Answers

 

 

 

Sample Questions Posted Below

 

 

 

 

 

Health: The Basics, 11e (Donatelle)

Chapter 5  Building Healthy Relationships and Understanding Sexuality

 

1) Which of the following is TRUE about your family of origin?

  1. A) It includes the people who were living in the house during your first years of life.
  2. B) It includes cousins and relatives who were living in the same town during your first years of life.
  3. C) It includes your grandparents or other extended relatives who were living in another state during your first years of life.
  4. D) It includes any immediate family members, such as siblings, who were not living in the house during your first years of life.

Answer:  A

Diff: 2    Page Ref: 160

Skill:  Understanding

Section:  Intimate Relationships

Learning Outcome:  5.1

 

2) Which one of the following is characteristic of intimate relationships?

  1. A) They involve behavioral independence.
  2. B) They involve a lack of emotional availability.
  3. C) They involve emotional detachment.
  4. D) They involve need fulfillment.

Answer:  D

Diff: 2    Page Ref: 159

Skill:  Understanding

Section:  Intimate Relationships

Learning Outcome:  5.1

 

3) The definition of a family and its members

  1. A) doesn’t change over time.
  2. B) changes over time.
  3. C) is determined by the local community.
  4. D) is determined by the family’s religious beliefs.

Answer:  B

Diff: 2    Page Ref: 160

Skill:  Understanding

Section:  Intimate Relationships

Learning Outcome:  5.1

 

 

4) Which of the following is TRUE about intimate relationships?

  1. A) They are relationships between romantic partners only.
  2. B) They can include relationships with family, friends, and romantic partners.
  3. C) They do not include relationships with family members.
  4. D) They can include relationships with family and friends, but not romantic partners.

Answer:  B

Diff: 4    Page Ref: 159

Skill:  Analyzing

Section:  Intimate Relationships

Learning Outcome:  5.1

5) Rico and Chris are close friends and classmates. Each day they are an important influence on each other’s thoughts and actions. This example BEST demonstrates

  1. A) their need for social fulfillment.
  2. B) their detachment in regard to one another’s feelings.
  3. C) the behavioral interdependence in their relationship.
  4. D) their availability for each other.

Answer:  C

Diff: 3    Page Ref: 159

Skill:  Applying

Section:  Intimate Relationships

Learning Outcome:  5.1

 

6) Emily and Rosa are close friends who are able to share their feelings freely, providing support and reassurance. This example demonstrates their

  1. A) codependence.
  2. B) emotional availability.
  3. C) ability to provide objective feedback.
  4. D) low self-esteem.

Answer:  B

Diff: 3    Page Ref: 159

Skill:  Applying

Section:  Intimate Relationships

Learning Outcome:  5.1

 

7) All of the following are true about intimate relationships EXCEPT

  1. A) they may include sexual relationships.
  2. B) they may share emotional intimacy without being sexual.
  3. C) they may be spiritually intimate.
  4. D) they may lack emotional availability.

Answer:  D

Diff: 2    Page Ref: 159

Skill:  Understanding

Section:  Intimate Relationships

Learning Outcome:  5.1

 

 

8) Jake and Kate have been dating for two years and have a close relationship. Kate feels that she has someone to take care of and who also cares for her. This example BEST demonstrates Jake and Kate’s

  1. A) ability to socially support each other.
  2. B) need to be socially accepted.
  3. C) need to nurture each other.
  4. D) ability to reflect on their intimacy.

Answer:  C

Diff: 3    Page Ref: 159

Skill:  Applying

Section:  Intimate Relationships

Learning Outcome:  5.1

9) Lisa and Abby are sisters and best friends. Both feel they can share their worries and concerns with one another. This example demonstrates

  1. A) social integration.
  2. B) emotional detachment.
  3. C) spiritual independence.
  4. D) emotional distinction.

Answer:  A

Diff: 2    Page Ref: 159

Skill:  Understanding

Section:  Intimate Relationships

Learning Outcome:  5.1

 

10) Through our relationships with others, we fulfill our needs for

  1. A) intimacy, social integration, and nurturance.
  2. B) independence, social integration, and self-actualization.
  3. C) autonomy, intimacy, and connection.
  4. D) communication, nurturance, and achievement.

Answer:  A

Diff: 2    Page Ref: 159

Skill:  Understanding

Section:  Intimate Relationships

Learning Outcome:  5.1

 

11) Brett and Melissa have a very strong relationship in which they are able to give and receive emotionally without a fear of rejection or being hurt. This example demonstrates that they

  1. A) have strong intimate bonds.
  2. B) are dependent on each other’s emotions and feelings.
  3. C) are emotionally available in their relationship.
  4. D) have an ability to remain emotionally detached.

Answer:  C

Diff: 3    Page Ref: 159

Skill:  Applying

Section:  Intimate Relationships

Learning Outcome:  5.1

 

12) Which of the following is TRUE about communication patterns between men and women?

  1. A) Women tend to be more expressive.
  2. B) Men often believe that it is acceptable to show emotion.
  3. C) Men are more likely to share their innermost thoughts.
  4. D) Women tend to be more task-oriented.

Answer:  A

Diff: 2    Page Ref: 164

Skill:  Understanding

Section:  Communicating: A Key to Good Relationships

Learning Outcome:  5.2

13) Which of the following is TRUE about self-disclosure?

  1. A) It mostly involves story telling.
  2. B) It involves sharing secrets and gossip about friends and acquaintances.
  3. C) It involves sharing feelings and information as a means of getting to know a person.
  4. D) It is a key element in unhealthy communication.

Answer:  C

Diff: 2    Page Ref: 163

Skill:  Understanding

Section:  Communicating: A Key to Good Relationships

Learning Outcome:  5.2

 

14) Family consists of

  1. A) people related by blood who share a few main characteristics.
  2. B) a group of people who share the same interests.
  3. C) a network of people that provides support, security, and a sense of belonging.
  4. D) blood relatives with whom we grew up.

Answer:  C

Diff: 2    Page Ref: 160

Skill:  Understanding

Section:  Intimate Relationships

Learning Outcome:  5.1

 

15) Julio wants to strengthen his relationship with LaVonne by sharing personal information with her. To get over his fear of disclosing his feelings, Julio can do all of the following EXCEPT

  1. A) learn to accept his imperfections.
  2. B) be open to discussing his sexual past.
  3. C) select a safe, comfortable place for the conversation.
  4. D) blame his parents for his imperfections.

Answer:  D

Diff: 3    Page Ref: 164-165

Skill:  Applying

Section:  Communicating: A Key to Good Relationships

Learning Outcome:  5.2

 

 

16) You are most likely to listen BEST when

  1. A) you are worried.
  2. B) you believe the speaker’s message does not concern you.
  3. C) you are distracted by a project that is due the next day.
  4. D) you believe the speaker is saying something you can relate to.

Answer:  D

Diff: 3    Page Ref: 165

Skill:  Applying/Analyzing

Section:  Communicating: A Key to Good Relationships

Learning Outcome:  5.2

17) Which factor would reduce the likelihood of your choosing a particular person as a partner?

  1. A) Your beliefs, attitudes, and values are significantly different.
  2. B) You live in close proximity to each other.
  3. C) You have similar values, interests, and socioeconomic status.
  4. D) You are physically attracted to each other.

Answer:  A

Diff: 2    Page Ref: 162

Skill:  Understanding

Section:  Intimate Relationships

Learning Outcome:  5.1

 

18) Sam and Kris have entered a relationship and are very preoccupied with each other. They constantly want to be with or talk to each other. This example demonstrates

  1. A) they are in an exclusive relationship.
  2. B) they are fascinated by each other.
  3. C) they are sexually open with each other.
  4. D) they are advocates for each other.

Answer:  B

Diff: 3    Page Ref: 161

Skill:  Applying

Section:  Intimate Relationships

Learning Outcome:  5.1

 

19) Greg and Kate always support each other’s interests, hoping to ensure that the other will succeed. This BEST demonstrates that

  1. A) they are practicing serial monogamy.
  2. B) they are intimately exclusive.
  3. C) they are fascinated by each other.
  4. D) they are advocates for each other.

Answer:  D

Diff: 3    Page Ref: 161

Skill:  Applying

Section:  Intimate Relationships

Learning Outcome:  5.1

 

 

20) According to Sternberg’s Triangular Theory of Love, love involves

  1. A) intimacy, similar interests, and social status.
  2. B) passion, impulsiveness, and sexual desire.
  3. C) intimacy, passion, and commitment.
  4. D) friendship, reliability, and commitment.

Answer:  C

Diff: 2    Page Ref: 161

Skill:  Understanding

Section:  Intimate Relationships

Learning Outcome:  5.1

21) According to Sternberg’s Triangular Theory of Love, the most complete, ideal type of love is

  1. A) consummate love.
  2. B) intimacy.
  3. C) sexual compatibility.
  4. D) passion.

Answer:  A

Diff: 2    Page Ref: 161, 162

Skill:  Understanding

Section:  Intimate Relationships

Learning Outcome:  5.1

 

22) Attraction has been described by some social scientists as

  1. A) a peaceful feeling due to the release of oxytocin.
  2. B) the degree of commitment in a relationship.
  3. C) feelings of elation and euphoria produced by neurochemicals.
  4. D) emotional reactions triggered by past experiences.

Answer:  C

Diff: 2    Page Ref: 162

Skill:  Understanding

Section:  Intimate Relationships

Learning Outcome:  5.1

 

23) According to researcher Helen Fisher, the feeling that the excitement and passion is gone from a relationship is due to

  1. A) developmental incompatibility.
  2. B) a drop in adrenaline levels.
  3. C) a decrease in PEA levels.
  4. D) familiarity and daily stresses.

Answer:  C

Diff: 2    Page Ref: 162

Skill:  Understanding

Section:  Intimate Relationships

Learning Outcome:  5.1

 

 

24) When romance lasts beyond the four-year mark, which chemicals in the body give lovers a sense of security, peace, and calm?

  1. A) Amphetamines
  2. B) Endorphins
  3. C) Dopamine and norepinephrine
  4. D) Oxytocin and PEA

Answer:  B

Diff: 2    Page Ref: 162

Skill:  Understanding

Section:  Intimate Relationships

Learning Outcome:  5.1

25) Steve and Janelle are friends. When they meet weekly for coffee, they greet each other with a hug. This is an example of

  1. A) betrayal of their partners.
  2. B) nonverbal communication.
  3. C) physical compatibility.
  4. D) sexual intimacy.

Answer:  B

Diff: 2    Page Ref: 165-166

Skill:  Understanding

Section:  Communicating: A Key to Good Relationships

Learning Outcome:  5.2

 

26) Daniel has been involved in four sexually exclusive relationships over the past six years. This is an example of

  1. A) infidelity.
  2. B) open relationships.
  3. C) cohabitation.
  4. D) serial monogamy.

Answer:  D

Diff: 2    Page Ref: 168

Skill:  Understanding

Section:  Committed Relationships

Learning Outcome:  5.3

 

27) Jeff and Dana have been married for two years. Their relationship involves exclusive sexual involvement with each other. This demonstrates

  1. A) an open relationship.
  2. B) a monogamous relationship.
  3. C) serial monogamy.
  4. D) a formalized partnership.

Answer:  B

Diff: 2    Page Ref: 168

Skill:  Understanding

Section:  Committed Relationships

Learning Outcome:  5.3

 

28) All of the following are true about jealousy EXCEPT

  1. A) it can be based on a person’s irrational fears.
  2. B) it can be based on a person’s low self-esteem.
  3. C) it can be based on a valid concern.
  4. D) it can be based on intense devotion.

Answer:  D

Diff: 2    Page Ref: 172

Skill:  Understanding

Section:  When Relationships Falter

Learning Outcome:  5.6

29) A healthy marriage contributes to reducing stress by

  1. A) increasing financial stability and expanding support networks.
  2. B) limiting the support network to only the immediate family.
  3. C) contributing to less-than-optimal personal behaviors.
  4. D) reducing the need to impress others.

Answer:  A

Diff: 2    Page Ref: 168

Skill:  Understanding

Section:  Committed Relationships

Learning Outcome:  5.3

 

30) Which of the following statements is TRUE regarding gay and lesbian couples?

  1. A) They seek the same things in primary relationships that heterosexuals do.
  2. B) The number of gay and lesbian households has decreased over the past 10 years.
  3. C) They have low levels of attachment and satisfaction.
  4. D) They can now be legally married in all 50 states.

Answer:  A

Diff: 2    Page Ref: 169

Skill:  Understanding

Section:  Committed Relationships

Learning Outcome:  5.3

 

31) All of the following are true about cohabitation EXCEPT

  1. A) after a number of years it can constitute a common-law marriage.
  2. B) it can offer love, companionship, and sex.
  3. C) it may become legally binding.
  4. D) it is more common among people who are religious.

Answer:  D

Diff: 2    Page Ref: 168-169

Skill:  Understanding

Section:  Committed Relationships

Learning Outcome:  5.3

 

 

32) Which of the following is TRUE about being single in the United States?

  1. A) The number of adults electing to remain single is increasing.
  2. B) Singles have trouble achieving intimacy with others.
  3. C) Most singles have a hard time finding fulfillment in life.
  4. D) The number of adults electing to remain single is decreasing.

Answer:  A

Diff: 2    Page Ref: 169-170

Skill:  Understanding

Section:  Staying Single

Learning Outcome:  5.4

33) Which of the following is TRUE about sexual identity?

  1. A) It is based solely on genetic factors.
  2. B) The biological mother determines the sex of a child.
  3. C) The biological father determines the sex of a child.
  4. D) It is based mainly on social and cultural influences.

Answer:  C

Diff: 2    Page Ref: 175

Skill:  Understanding

Section:  Your Sexual Identity: More Than Biology

Learning Outcome:  5.7

 

34) Angel broke up with her boyfriend of two years. In order to cope with the failed relationship, she should

  1. A) spend a lot of time analyzing the negative aspects of the relationship.
  2. B) seek another relationship as soon as possible to get over the failed one.
  3. C) put a positive spin on the breakup and act as if nothing is wrong.
  4. D) reach out to trusted friends and share her feelings with them.

Answer:  D

Diff: 2    Page Ref: 174

Skill:  Applying/Analyzing

Section:  When Relationships Falter

Learning Outcome:  5.6

 

35) Which of the following is TRUE about intersexuality?

  1. A) The person is exclusively male with minor female attributes.
  2. B) The person is exclusively female with minor male attributes.
  3. C) The person does not exhibit exclusively male or female sexual anatomy.
  4. D) It may occur in as many as 10 out of 100 live births.

Answer:  C

Diff: 2    Page Ref: 175

Skill:  Understanding

Section:  Your Sexual Identity: More Than Biology

Learning Outcome:  5.7

 

 

36) Adrian and Julia are expecting a baby in three months. Which of the following is TRUE regarding their relationship once the baby is born?

  1. A) Their relationship will change after the baby is born.
  2. B) Having a baby can improve the most difficult issues in the relationship.
  3. C) Their relationship stresses will decrease.
  4. D) Having a baby will provide them with a sense of security.

Answer:  A

Diff: 2    Page Ref: 170-171

Skill:  Understanding

Section:  Choosing Whether to Have Children

Learning Outcome:  5.5

37) Which of the following BEST describes gender identity?

  1. A) The practice of behaving in a masculine or feminine way
  2. B) Interactions with others that teach us certain behaviors
  3. C) The manner in which we express masculinity or femininity on a daily basis
  4. D) Our personal sense of awareness of being masculine or feminine

Answer:  D

Diff: 2    Page Ref: 176

Skill:  Understanding

Section:  Your Sexual Identity: More Than Biology

Learning Outcome:  5.7

 

38) Which of the following is TRUE about androgyny?

  1. A) Androgynous people follow traditional sexual roles.
  2. B) A person has feminine traits but tries to be a male.
  3. C) A person has a combination of both traditional masculine and feminine traits.
  4. D) A person has masculine traits but tries to be a female.

Answer:  C

Diff: 2    Page Ref: 175-176

Skill:  Understanding

Section:  Your Sexual Identity: More Than Biology

Learning Outcome:  5.7

 

39) Menstrual flow is actually sloughed off

  1. A) fertilized eggs.
  2. B) endometrial lining.
  3. C) cervical mucous.
  4. D) corpus luteum.

Answer:  B

Diff: 2    Page Ref: 178

Skill:  Understanding

Section:  Sexual Anatomy and Physiology

Learning Outcome:  5.8

 

 

40) A portrayal of the ideal woman as submissive and nurturing by parents, advertising, and other media is an example of

  1. A) stereotyping.
  2. B) socialization.
  3. C) traditionalization.
  4. D) sexual identification.

Answer:  B

Diff: 2    Page Ref: 175

Skill:  Understanding

Section:  Your Sexual Identity: More Than Biology

Learning Outcome:  5.7

41) Sexual orientation is based on which of the following factors?

  1. A) Biological, social, and religious
  2. B) Psychological, familial, and environmental
  3. C) Biological, psychological, and socioenvironmental
  4. D) Biological, social, and socioenvironmental

Answer:  C

Diff: 2    Page Ref: 176

Skill:  Understanding

Section:  Your Sexual Identity: More Than Biology

Learning Outcome:  5.7

 

42) Kissing and erotic touching are examples of

  1. A) cunnilingus.
  2. B) self-stimulation.
  3. C) fellatio.
  4. D) nonverbal sexual communication.

Answer:  D

Diff: 2    Page Ref: 183

Skill:  Understanding

Section:  Expressing Your Sexuality

Learning Outcome:  5.9

 

43) Relationships characterized by behavioral interdependence, need fulfillment, emotional attachment, and emotional availability are

  1. A) functional family relationships.
  2. B) family of origin relationships.
  3. C) intimate relationships.
  4. D) monogamous relationships.

Answer:  C

Diff: 3    Page Ref: 159

Skill:  Understanding

Section:  Intimate Relationships

Learning Outcome:  5.1

 

 

44) All of the following are true about celibacy EXCEPT

  1. A) it is lonely for some people.
  2. B) it may be a result of religious beliefs.
  3. C) it can be the result of illness.
  4. D) it is the same as abstinence.

Answer:  D

Diff: 2    Page Ref: 182

Skill:  Understanding

Section:  Expressing Your Sexuality

Learning Outcome:  5.9

45) All of the following are considered variant sexual behaviors EXCEPT

  1. A) group sex.
  2. B) voyeurism.
  3. C) autoerotic asphyxiation.
  4. D) masturbation.

Answer:  D

Diff: 2    Page Ref: 186

Skill:  Understanding

Section:  Expressing Your Sexuality

Learning Outcome:  5.9

 

46) A relationship in which the partners are sexually involved only with each other is

  1. A) consensual.
  2. B) open.
  3. C) intimate.
  4. D) monogamous.

Answer:  D

Diff: 2    Page Ref: 168

Skill:  Understanding

Section:  Committed Relationships

Learning Outcome:  5.3

 

47) Anthony frequently experiences premature ejaculation. Which type of sexual dysfunction does he have?

  1. A) Orgasmic disorder
  2. B) Arousal disorder
  3. C) Excitation disorder
  4. D) Desire disorder

Answer:  A

Diff: 1    Page Ref: 185

Skill:  Understanding

Section:  Sexual Dysfunction

Learning Outcome:  5.10

 

 

48) A variant sexual behavior in which the person wears the clothing of the opposite sex is

  1. A) fetishism.
  2. B) transvestism.
  3. C) voyeurism.
  4. D) exhibitionism.

Answer:  B

Diff: 2    Page Ref: 185

Skill:  Understanding

Section:  Expressing Your Sexuality

Learning Outcome:  5.9

49) When two partners in an intimate relationship live together without being married, this is

  1. A) cohabitation.
  2. B) common-law marriage.
  3. C) an open relationship.
  4. D) an informal relationship.

Answer:  A

Diff: 1    Page Ref: 168

Skill:  Remembering

Section:  Committed Relationships

Learning Outcome:  5.3

 

50) Lengthy cohabitation that is considered legally binding in some states is

  1. A) cohabitation.
  2. B) common-law marriage.
  3. C) an open relationship.
  4. D) an informal relationship.

Answer:  B

Diff: 1    Page Ref: 168

Skill:  Remembering

Section:  Committed Relationships

Learning Outcome:  5.3

 

51) The duct system atop the testes where sperm reach maturity is the

  1. A) vulva.
  2. B) endometrium.
  3. C) scrotum.
  4. D) epididymis.

Answer:  D

Diff: 1    Page Ref: 181

Skill:  Remembering

Section:  Sexual Anatomy and Physiology

Learning Outcome:  5.8

 

 

52) The external female genitalia are collectively referred to as the

  1. A) vulva.
  2. B) endometrium.
  3. C) scrotum.
  4. D) epididymis.

Answer:  A

Diff: 1    Page Ref: 177

Skill:  Remembering

Section:  Sexual Anatomy and Physiology

Learning Outcome:  5.8

53) The inner lining of the uterus is the

  1. A) vulva.
  2. B) endometrium.
  3. C) scrotum.
  4. D) epididymis.

Answer:  B

Diff: 1    Page Ref: 177

Skill:  Remembering

Section:  Sexual Anatomy and Physiology

Learning Outcome:  5.8

 

54) The sac that contains the testes is the

  1. A) vulva.
  2. B) endometrium.
  3. C) scrotum.
  4. D) epididymis.

Answer:  C

Diff: 1    Page Ref: 181

Skill:  Remembering

Section:  Sexual Anatomy and Physiology

Learning Outcome:  5.8

 

55) Both Ben and Betty see themselves as responsible for their own choices, decisions, and actions in their relationship, thus demonstrating their

  1. A) communication skills.
  2. B) interdependence.
  3. C) independence.
  4. D) accountability.

Answer:  D

Diff: 2    Page Ref: 160

Skill:  Understanding

Section:  Intimate Relationships

Learning Outcome:  5.1

 

 

56) Abstention from any type of sexual activity with others is known as

  1. A) celibacy.
  2. B) monogamy.
  3. C) sexual freedom.
  4. D) autoerotic.

Answer:  A

Diff: 1    Page Ref: 182

Skill:  Remembering

Section:  Expressing Your Sexuality

Learning Outcome:  5.9

57) How long is the average menstrual cycle?

  1. A) 24 days
  2. B) 26 days
  3. C) 28 days
  4. D) 30 days

Answer:  C

Diff: 1    Page Ref: 178

Skill:  Remembering

Section:  Sexual Anatomy and Physiology

Learning Outcome:  5.8

 

58) When a person’s gender identity does not match one’s biological sex, this is known as being

  1. A) transsexual.
  2. B) transgendered.
  3. C) transvestite.
  4. D) bisexual.

Answer:  B

Diff: 1    Page Ref: 176

Skill:  Remembering

Section:  Your Sexual Identity: More Than Biology

Learning Outcome:  5.7

 

59) The onset of the first menstrual period is

  1. A) fertility.
  2. B) menopause.
  3. C) menstruation.
  4. D) menarche.

Answer:  D

Diff: 1    Page Ref: 178

Skill:  Remembering

Section:  Sexual Anatomy and Physiology

Learning Outcome:  5.8

 

 

60) The permanent cessation of menstrual periods is

  1. A) fertility.
  2. B) menopause.
  3. C) menstruation.
  4. D) menarche.

Answer:  B

Diff: 1    Page Ref: 180

Skill:  Remembering

Section:  Sexual Anatomy and Physiology

Learning Outcome:  5.8

61) Which menstrual problem involves the common symptoms of breast tenderness, fatigue, food cravings, irritability, and depression?

  1. A) Premenstrual syndrome
  2. B) Premenstrual dysphoric disorder
  3. C) Dysmenorrhea
  4. D) Hormone deficiency

Answer:  A

Diff: 1    Page Ref: 178-179

Skill:  Remembering

Section:  Sexual Anatomy and Physiology

Learning Outcome:  5.8

 

62) Which of the following traits is important in relationships and involves having a realistic appreciation of one’s own worth and ability?

  1. A) Self-awareness
  2. B) Self-expression
  3. C) Self-nurturance
  4. D) Self-sufficiency

Answer:  C

Diff: 2    Page Ref: 160

Skill:  Understanding

Section:  Intimate Relationships

Learning Outcome:  5.1

 

63) According to Sternberg’s Triangular Theory of Love, which type of love combines commitment and intimacy?

  1. A) Romantic
  2. B) Infatuation
  3. C) Fatuous
  4. D) Companionate

Answer:  D

Diff: 1    Page Ref: 161

Skill:  Remembering

Section:  Intimate Relationships

Learning Outcome:  5.1

 

64) According to Sternberg’s Triangular Theory of Love, which type of love combines intimacy and passion?

  1. A) Romantic
  2. B) Infatuation
  3. C) Fatuous
  4. D) Companionate

Answer:  A

Diff: 1    Page Ref: 161

Skill:  Remembering

Section:  Intimate Relationships

Learning Outcome:  5.1

65) In relationships, the process of resolving differences peacefully and creatively is

  1. A) anger management.
  2. B) conflict resolution.
  3. C) self-disclosure.
  4. D) intimacy.

Answer:  B

Diff: 1    Page Ref: 167

Skill:  Remembering

Section:  Communicating: A Key to Good Relationships

Learning Outcome:  5.2

 

66) Which standard of behavior involves choosing to have sex only if precautions are being taken to prevent pregnancy or the transmission of disease?

  1. A) Orgasmic standard
  2. B) Celibacy standard
  3. C) Safer sex standard
  4. D) Romantic standard

Answer:  C

Diff: 1    Page Ref: 182

Skill:  Remembering

Section:  Expressing Your Sexuality

Learning Outcome:  5.9

 

67) The need for intimacy means the need for someone with whom we can share our feelings freely.

Answer:  TRUE

Diff: 2    Page Ref: 159

Skill:  Understanding

Section:  Intimate Relationships

Learning Outcome:  5.1

 

 

68) A relationship is intimate only if sex is involved.

Answer:  FALSE

Diff: 2    Page Ref: 159

Skill:  Understanding

Section:  Intimate Relationships

Learning Outcome:  5.1

 

69) Sexual dysfunction is most common in the early adult years.

Answer:  TRUE

Diff: 2    Page Ref: 185

Skill:  Understanding

Section:  Sexual Dysfunction

Learning Outcome:  5.10

 

70) Men and women often communicate in gender-specific ways, but the bigger difference lies in how they interpret or process the same message.

Answer:  TRUE

Diff: 3    Page Ref: 164

Skill:  Understanding

Section:  Communicating: A Key to Good Relationships

Learning Outcome:  5.2

71) Challenges to successful gay and lesbian relationships often stem from discrimination.

Answer:  TRUE

Diff: 2    Page Ref: 169

Skill:  Understanding

Section:  Committed Relationships

Learning Outcome:  5.3

 

72) Sexual identity begins at birth.

Answer:  FALSE

Diff: 2    Page Ref: 175

Skill:  Understanding

Section:  Your Sexual Identity: More Than Biology

Learning Outcome:  5.7

 

73) The intimacy level that two people experience is usually obvious to others.

Answer:  FALSE

Diff: 3    Page Ref: 159

Skill:  Understanding

Section:  Intimate Relationships

Learning Outcome:  5.1

 

 

74) The U.S. divorce rate has increased over the past several decades.

Answer:  FALSE

Diff: 2    Page Ref: 173

Skill:  Understanding

Section:  When Relationships Falter

Learning Outcome:  5.6

 

75) Testosterone is the hormone responsible for the development of male secondary sex characteristics.

Answer:  TRUE

Diff: 2    Page Ref: 175

Skill:  Understanding

Section:  Your Sexual Identity: More Than Biology

Learning Outcome:  5.7

 

76) The term gay only refers to male homosexuals.

Answer:  FALSE

Diff: 2    Page Ref: 176

Skill:  Understanding

Section:  Your Sexual Identity: More Than Biology

Learning Outcome:  5.7

 

77) Serial monogamy means that partners have sexual involvement outside their primary relationship.

Answer:  FALSE

Diff: 2    Page Ref: 168

Skill:  Understanding

Section:  Committed Relationships

Learning Outcome:  5.3

78) The first sign of puberty in females is the beginning of breast development.

Answer:  TRUE

Diff: 2    Page Ref: 178

Skill:  Understanding

Section:  Sexual Anatomy and Physiology

Learning Outcome:  5.8

 

79) Masturbation is a common sexual practice across the life span.

Answer:  TRUE

Diff: 2    Page Ref: 183

Skill:  Understanding

Section:  Expressing Your Sexuality

Learning Outcome:  5.9

 

 

80) The new etiquette of relationships established under social media has made it perfectly acceptable to break up with someone online.

Answer:  FALSE

Diff: 2    Page Ref: 163

Skill:  Understanding

Section:  Communicating: A Key to Good Relationships

Learning Outcome:  5.2

 

81) An authoritarian parenting style is one in which the parent offers the child various choices in regard to behavior.

Answer:  FALSE

Diff: 2    Page Ref: 171

Skill:  Understanding

Section:  Choosing Whether to Have Children

Learning Outcome:  5.5

 

82) Relationship breakdowns most often begin with changes or problems in communication.

Answer:  TRUE

Diff: 2    Page Ref: 172

Skill:  Understanding

Section:  When Relationships Falter

Learning Outcome:  5.6

 

83) Consuming alcohol is a way to stimulate sexual response.

Answer:  FALSE

Diff: 1    Page Ref: 186

Skill:  Remembering

Section:  Drugs and Sex

Learning Outcome:  5.11

 

84) Drugs to treat erectile dysfunction may only have a placebo effect on men with normal erections.

Answer:  TRUE

Diff: 1    Page Ref: 186

Skill:  Remembering

Section:  Drugs and Sex

Learning Outcome:  5.11

85) Differentiate between sexual identity and gender identity.

Answer:  Sexual identity is determined by a complex interaction of genetic, physiological, and environmental factors. The beginning of a person’s sexual identity occurs at conception with the combining of chromosomes that determine the baby’s sex. Gender identity refers to a personal sense of awareness of being masculine or feminine, male or female.

Diff: 4    Page Ref: 175-176

Skill:  Analyzing

Section:  Your Sexual Identity: More Than Biology

Learning Outcome:  5.7

 

86) Why do you think more adults are choosing to stay single or delay marriage? Provide information from the chapter to support your answer.

Answer:  Many people prefer to remain single and have rewarding lives and careers by maintaining a network of close friends and family members. This could be a sign of different societal norms, people pursuing career goals as a high priority, and other factors.

Diff: 5    Page Ref: 169-170

Skill:  Evaluating

Section:  Staying Single

Learning Outcome:  5.4

 

87) Does society plays a major role in our concept of gender? Provide information from the chapter to support your answer.

Answer:  Yes, gender is defined by the society in which one lives. Society and culture define the practice of what is considered masculine and feminine. Through interactions with family, peers, teachers, media, and other social organizations, an individual learns about socially acceptable gender roles and how to act. The concept of gender is learned through socialization.

Diff: 4    Page Ref: 175

Skill:  Analyzing

Section:  Your Sexual Identity: More Than Biology

Learning Outcome:  5.7

 

88) Which explanations proposed by researchers for a person’s sexual orientation do you agree with? Provide information from the chapter to support your answer.

Answer:  Student opinions will vary. Biological explanations focus on research into genetics, hormones, and differences in brain anatomy. Psychological and socioenvironmental explanations examine parent-child interactions, sex roles, and early sexual and interpersonal interactions. A multifactoral model incorporates biological, psychological, and socioenvironmental factors.

Diff: 5    Page Ref: 176

Skill:  Evaluating

Section:  Your Sexual Identity: More Than Biology

Learning Outcome:  5.7

89) Do you think jealousy is present in a healthy relationship? Provide information from the chapter to support your answer.

Answer:  A certain amount of jealousy is expected in any loving relationship; it doesn’t have to threaten a relationship as long as partners communicate openly about it. Jealousy can indicate underlying problems that may prove to be a significant barrier to a healthy, intimate relationship if not talked about and may lead to dangerous consequences.

Diff: 4    Page Ref: 172

Skill:  Analyzing

Section:  When Relationships Falter

Learning Outcome:  5.6

 

 

90) List and discuss four key factors that contribute to healthy and responsible sexuality.

Answer:  Answers will vary. Factors include the following:

1) Good communication as the foundation

2) Acknowledging that you are a sexual person

3) Understanding sexual structures and their functions

4) Accepting and embracing your gender identity and your sexual orientation

Diff: 5    Page Ref: 184-185

Skill:  Analyzing

Section:  Expressing Your Sexuality

Learning Outcome:  5.9

There are no reviews yet.

Add a review

Be the first to review “Health The Basics 11th Edition by Rebecca J. Donatelle -Test Bank”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Category:
Updating…
  • No products in the cart.