Electronic Devices 10th Edition by Thomas L. Floyd – Test Bank

$20.00

Pay And Download

 

Complete Test Bank With Answers

 

 

 

Sample Questions Posted Below

 

 

 

 

 

Exam
Name___________________________________
TRUE/FALSE. Write ‘T’ if the statement is true and ‘F’ if the statement is false.
1) The internal emitter resistance of a transistor is a dc resistance. 1)
2) An amplifier can invert the phase of a signal and still be a linear amplifier. 2)
3) If a load resistor is connected to a CE amplifier, the gain will decrease. 3)
4) A bypass capacitor normally should have high reactance. 4)
5) Power gain can be found by multiplying current gain by the input resistance. 5)
6) The power gain of a CC amplifier is approximately 1. 6)
7) A differential amplifier should have a high common-mode rejection ratio. 7)
8) The Sziklai pair uses two types of transistors, an npn and a pnp. 8)
MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question.
9) To calculate the end points for an ac load line, it is assumed that
A) the load resistor is removed B) capacitors are shorted
C) ac and dc resistances are the same D) RC is in parallel with RE
9)
10) The measurement unit for βac is
A) the ohm B) the ampere
C) the volt D) there are no units as it is a ratio
10)
11) The ac emitter resistance, re’, is
A) generally measured with an ohmmeter B) is directly proportional to IE
C) both A and B D) none of the above
11)
1
Figure 1
12) Refer to Figure 1. The ac emitter resistance, re’, is approximately
A) 680 Ω B) 8 Ω C) 13 Ω D) 25 Ω
12)
13) Refer to Figure 1. To calculate the input resistance looking in at Vin, you do not need to consider the
value of
A) the bias resistors B) βac
C) RC D) RE
13)
14) Refer to Figure 1. To calculate the input resistance looking in at Vin, dc sources are replaced with
A) the bias resistors B) the ac emitter resistance
C) a ground D) an open
14)
15) Refer to Figure 1. Looking in at Vin, the input resistance is approximately
A) 1.8 kΩ B) 39 kΩ C) 5.6 kΩ D) 14 kΩ
15)
16) Refer to Figure 1. If a large capacitor is placed in parallel with RE, the input resistance will
A) decrease B) increase C) remain the same
16)
2
Figure 2
17) Refer to Figure 2. The input resistance at the base, Rin(base), is approximately
A) 17 kΩ B) 8.5 kΩ C) 5.8 kΩ D) 12 kΩ
17)
18) Refer to Figure 2. The voltage gain is approximately
A) 28 B) 39 C) 19 D) 47
18)
19) Refer to Figure 2. If RE1 and RE2 were switched, the
A) both the input resistance and the gain would increase
B) IC would increase
C) the input resistance would decrease and the gain would be unchanged
D) the input resistance would increase and the gain would decrease
19)
20) Refer to Figure 2. This circuit is an example of a
A) common-collector amplifier B) common-emitter amplifier
C) common-base amplifier D) none of the above
20)
21) The hybrid parameter that is the same as βac is
A) hfe B) hrc C) hrb D) hoc
21)
3
Figure 3
22) Refer to Figure 3. VE is approximately
A) 2.5 V B) 1.0 V C) 7.5 V D) 5.0 V
22)
23) Refer to Figure 3. Rin is approximately
A) 2.7 kΩ B) 4.5 kΩ C) 1.8 kΩ D) 1.0 kΩ
23)
24) Refer to Figure 3. The power delivered to RL is approximately
A) 360 mW B) 160 mW C) 240 mW D) 80 mW
24)
25) Refer to Figure 3. The power gain is approximately
A) 40 B) 20 C) 10 D) 5
25)
26) In a CC amplifier, the power gain is approximately equal to the
A) voltage gain B) voltage gain squared divided by RL
C) current gain D) current gain squared times RL
26)
4
Figure 4
27) Refer to Figure 4. The arrangement of transistors is called a
A) complementary follower B) Darlington pair
C) Sziklai pair D) differential pair
27)
28) Refer to Figure 4. Assume each transistor has a βac of 100. The overall βac is
A) 1,000 B) 100 C) 200 D) 10,000
28)
29) Refer to Figure 4. The input signal is an 8 Vpp sine wave driving a load that is a 16 Ω speaker. The
power delivered to the speaker is approximately
A) 250 mW B) 1 W C) 0.5 W D) 0.75 W
29)
30) Compare Figure 4 to Figure 3. The two-transistor circuit in Figure 4 has
A) increased power gain B) much more voltage gain
C) much higher input resistance D) all of the above
30)
31) A typical common-base (CB) amplifier has
A) high voltage gain B) high current gain
C) high input resistance D) all of the above
31)
32) In a common-base (CB) amplifier
A) the base lead is at ac ground
B) the base lead is at dc ground
C) connected through a large resistor to ground
D) open
32)
5
33) A CB amplifier has an advantage when you need
A) high input impedance
B) high frequency response with impedance matching
C) high current gain
D) all of the above
33)
Figure 5
34) Refer to Figure 5. The overall voltage gain of the amplifier in dB is
A) 55 dB B) 60 dB
C) 50 dB D) none of the above
34)
35) Refer to Figure 5. Express the overall voltage gain as a standard voltage gain
A) 316 B) 1000 C) 562 D) 100,000
35)
36) Refer to Figure 5. Explain the purpose of R1 and R2
A) R1 is the input resistance of Q2; R2 is the output resistance of Q1
B) R1 and R2 are the collector and emitter resistors of Q1
C) R1 is the output resistance of Q1; R2 is the input resistance of Q2
D) R1 and R2 are the bias resistors of Q2
36)
6
Figure 6 Assume there is no loading effect of Q2/Q3 on Q1 and RL is the load.
37) Refer to Figure 6. The total voltage gain is approximately
A) 100 B) 50 C) 25 D) 75
37)
38) Refer to Figure 6. The input resistance is approximately
A) 2.4 kΩ B) 3.6 kΩ C) 3.0 kΩ D) 4.5 kΩ
38)
39) Refer to Figure 6. The dc voltage across RL should be approximately
A) 7.5 V B) 4.0 V C) 5.2 V D) 6.3 V
39)
40) Refer to Figure 6. Assume R2 is open. This would cause
A) the dc voltage on Q1 base to decrease B) an increase in IE1
C) no ac output D) all of the above
40)
7
Figure 7
41) Refer to Figure 7. Describe the expected signals at Vout1 and Vout2 with respect to the input
A) Vout1 is inverted; Vout2 is not-inverted B) both are inverted
C) Vout1 is not-inverted; Vout2 is inverted D) neither signal is inverted
41)
42) Refer to Figure 7. Assume output is taken between Vout1 and Vout2. This condition is a
A) double ended input with a differential output
B) single ended input with a single ended output
C) single ended input with a differential output
D) differential input with a differential output
42)
43) Refer to Figure 7. Assume an identical signal is applied to input-1 and input-2 and further assume
that RC1 = RC2. For this case, the ideal output is
A) zero B) twice the input C) RC1/RE D) RC1/2RE
43)
8
Answer Key
Testname: UNTITLED6
1) FALSE
2) TRUE
3) TRUE
4) FALSE
5) FALSE
6) FALSE
7) TRUE
8) TRUE
9) B
10) D
11) D
12) C
13) C
14) C
15) C
16) A
17) A
18) B
19) D
20) B
21) A
22) C
23) D
24) D
25) C
26) C
27) B
28) D
29) C
30) A
31) B
32) A
33) B
34) C
35) A
36) C
37) B
38) B
39) A
40) B
41) A
42) C
43) A
9

There are no reviews yet.

Add a review

Be the first to review “Electronic Devices 10th Edition by Thomas L. Floyd – Test Bank”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Category:
Updating…
  • No products in the cart.