Crisis Intervention Strategies 8th Edition by Richard – Test bank

$20.00

Pay And Download

 

Complete Test Bank With Answers

 

 

 

Sample Questions Posted Below

 

 

 

 

 

True / False
1. Long-term therapy models and crisis intervention models incorporate a number of similar components.
a. True
b. False
ANSWER: True
2. People with personality disorders such as a borderline personality can usually overcome a crisis rather quickly if the
worker assumes a compliant, accepting, and nondirective approach.
a. True
b. False
ANSWER: False
3. Treatment in crisis intervention is concerned mainly with the immediate, traumatized component of the person.
a. True
b. False
ANSWER: True
4. Even when clients successfully work their way through a crisis there may be problems with termination.
a. True
b. False
ANSWER: True
5. Mobile crisis teams have now been replaced by CIT officers.
a. True
b. False
ANSWER: False
6. When clients have been successful in accomplishing their goals in long-term therapy and are ready to terminate, they
may suddenly experience profound problems that require the therapist to use crisis intervention techniques.
a. True
b. False
ANSWER: True
7. “Borderline Personality Disorder” is so called because people who have it are not really mentally ill, but just
emotionally distraught.
a. True
b. False
ANSWER: FalseCopyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 1Name: Class: Date:
Chapter 5 – Crisis Case Handling
8. Ground rules for therapy with difficult clients should always be used in a passive, accepting way so as to not threaten
clients.
a. True
b. False
ANSWER: False
9. Community mental health clinics must provide 24-hour service, as mandated by the Community Mental Health Act of
1963.
a. True
b. False
ANSWER: True
10. About the only people who typically avail themselves of a crisis walk-in facility are the chronic mentally ill who have
nowhere else to turn.
a. True
b. False
ANSWER: False
11. Police typically spend about half their time on maintaining order rather than fighting crime.
a. True
b. False
ANSWER: False
12. “CIT” in police terminology stands for “Crime Intervention Officer.”
a. True
b. False
ANSWER: False
13. Verbal de-escalation and defusing techniques are major components to teach when training CIT officers.
a. True
b. False
ANSWER: True
14. In initial diagnosis, crisis case handling always attempts a slow, methodical assessment to determine the various
antecedent causes of the problem.
a. True
b. False
ANSWER: FalseCopyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 2Name: Class: Date:
Chapter 5 – Crisis Case Handling
15. In defining the problem in crisis intervention, the major focus is on understanding the major personality constructs of
the person.
a. True
b. False
ANSWER: False
16. Mental illness and emotional disturbance calls make up a large percentage of law enforcement calls that fall under the
category of expressive crimes.
a. True
b. False
ANSWER: True
17. Clients in long term therapy are typically immune from crises.
a. True
b. False
ANSWER: False
Multiple Choice
18. One of the major, distinctive differences between crisis intervention and long term therapy is the:
a. radical difference in models of therapy.
b. radical difference in assessment.
c. use of empathy and unconditional positive regard for the client.
d. the use of psychoeducation while exploring possible solutions.
ANSWER: b
19. While crisis case handling and long-term therapy models may have similarities, one major difference in crisis
intervention is the emphasis on:
a. self-actualizing behavior.
b. comprehensive appraisal.
c. personality dynamics.
d. the timeline of the client-worker relationship.
ANSWER: d
20. Crisis clients that use walk–in facilities usually have problems that are not:
a. existential in nature.
b. chronic mental illness.
c. acute interpersonal problems in their social environment.
d. a combination of problems.
ANSWER: aCopyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 3Name: Class: Date:
Chapter 5 – Crisis Case Handling
21. On an initial visit to a mental health clinic, which of the following is not true?
a. The client is given some down time after everything is done and left to himself or herself.
b. The worker may be only able to do a visual and verbal assessment.
c. A person who is having a psychotic break will be asked to voluntarily commit to hospitalization.
d. The worker may have to provide access to physical necessities for short-term living.
ANSWER: a
22. The mobile crisis team operates because:
a. it is cheaper than maintaining an office.
b. geriatric or disabled clients may not be able to get to a facility.
c. CIT officers are inadequate to handle really complicated calls.
d. All of the answers are correct.
ANSWER: b
23. The police Crisis Intervention Team concept has developed because:
a. of the Community Mental Health Act of 1963 specifying how and where the mentally ill are treated.
b. of the lack of qualified mental health professionals.
c. more police officers are interested in defusing techniques.
d. police officers often encounter people in crisis.
ANSWER: d
24. Typical CIT training includes learning all of the following except:
a. psychotropic medications and their side effects.
b. fishbowl discussions with the mentally ill.
c. DSM-5 diagnoses.
d. family and consumer perspectives.
ANSWER: c
25. Of the following strategies, which would work best with a person with borderline personality disorder?
a. Debating with them until they are exhausted
b. Focusing on their talents and stressing how they sabotage themselves
c. Being firm, with clear cut rules and boundaries
d. Confronting their manipulative plans
ANSWER: cCopyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 4Name: Class: Date:
Chapter 5 – Crisis Case Handling
26. De-escalation and defusing techniques for CIT officers first start with:
a. keeping clients secure without cornering them.
b. exploration of the emotional disturbance.
c. officer and client safety.
d. how one introduces oneself.
ANSWER: d
27. One of the most difficult, manipulative types of long-term clients to deal with is the ____________ personality
disorder client.
a. borderline
b. dependent
c. narcissistic
d. schizotypal
ANSWER: a
28. Crises may suddenly occur even when clients are successful in overcoming the crisis because they:
a. have post traumatic personality disorder (PTSD).
b. are experiencing intrapersonal problems in their own personal development along with the precipitating crisis.
c. are about to be terminated from therapy.
d. experience a psychotic break caused by termination.
ANSWER: c
29. One of the first things a worker should do with long-term clients is:
a. select compatible clients.
b. select compatible crisis topics.
c. get a commitment to a specific plan of action prior to the meeting in an intake session.
d. establish effective ground rules.
ANSWER: d
30. Of the following, which is not a major reason for community mental health centers’ decrease in service to the
chronically mentally ill?
a. Their inability to pay or get insurance coverage by gatekeeping HMOs
b. De-emphasis of these low functioning individuals by the mental health clinics and a move toward more “normal”
clients
c. An inability to find qualified numbers of therapists to staff such clinics for such difficult clients
d. More chronic mentally ill individuals are being returned to the community due to funding cutbacks at state
hospitals and prisons.
ANSWER: cCopyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 5Name: Class: Date:
Chapter 5 – Crisis Case Handling
31. A modern, full-service community mental health clinic has several options to handle crisis clients. Such options may
be:
a. mobile crisis teams.
b. short-term, in-house therapeutic treatment facilities that include drug and electro-convulsive therapy.
c. fast, direct referral into managed care facilities or state hospitals for long-term commitment.
d. reliance on police intervention.
ANSWER: a
32. The difference between the goal of a long-term therapist and a crisis interventionist would be:
a. comprehensive personality change versus restoring precrisis functioning.
b. focusing on cognition and affect as opposed to behavior.
c. setting long-term goals as opposed to short term goals.
d. not dealing with crisis clients as opposed to dealing with crisis clients.
ANSWER: a
33. Crisis Intervention Team police officers are:
a. trained to deal mainly with instrumental crimes.
b. a replacement for mobile crisis workers.
c. trained to respond to expressive acts and maintenance of order calls.
d. a replacement for TAC or SWAT teams.
ANSWER: c
34. In long-term therapy, one of the times that there is a major risk of a crisis occurring is:
a. at the start of therapy.
b. in the middle of therapy.
c. at the end of therapy.
d. there is no one particular period of therapy that is more likely for a crisis to occur.
ANSWER: c
35. One of the more puzzling aspects of therapy and one that escalates to crisis proportions is:
a. falling apart over some insignificant task after more difficult ones have been accomplished.
b. being psychotic and then taking drugs to enhance the effect.
c. the inability to sort out complex past family dynamics because of enmeshment.
d. having an undiscovered physical ailment that is causing the presenting psychological problem.
ANSWER: aCopyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 6Name: Class: Date:
Chapter 5 – Crisis Case Handling
36. In a regularly scheduled meeting with a long-term client, while discussing an employment change, your client becomes
anxious and his behavior regresses dramatically. What may be happening with the client?
a. The client has Borderline Personality Disorder.
b. The client requires mobile crisis team services.
c. The client is experiencing a transcrisis.
d. The client is having a psychotic break.
ANSWER: c
Essay
37. In outline form, indicate the differences between long term therapy and crisis intervention.
ANSWER: Answers may vary.
38. A new client has just arrived at the community mental health clinic where you function as the crisis worker. She tells
you about all of her problems, including a history of mental health treatment and homelessness. What will you tell her
about the process of how your clinic will help her?
ANSWER: Answers may vary.
39. You are the supervisor of a mobile crisis team in a rural area of the state. You have been invited to help train local law
enforcement personnel as first responders for people in crisis. What do you want to include in the training program?
ANSWER: Answers may vary.Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 7Name: Class: Date:
Chapter 5 – Crisis Case Handling

There are no reviews yet.

Add a review

Be the first to review “Crisis Intervention Strategies 8th Edition by Richard – Test bank”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Category:
Updating…
  • No products in the cart.