Chapter 4 Physiology of Cells

$2.50

Pay And Download the Complete Chapter Questions And Answers

Chapter 4  Physiology of Cells

 

 

Complete chapter Questions And Answers
 

Sample Questions

 

 

TRUE/FALSE

1. Dialysis is a form of filtration that results in a separation of small and large solute particles.

ANS: T DIF: Memorization REF: Page 91 (Box 4-1) TOP: Dialysis

2. For osmosis to occur, a selectively permeable membrane must be present.

ANS: T DIF: Memorization REF: Page 91 TOP: Osmosis

3. The physical movement of water and solutes through a membrane when a hydrostatic pressure gradient exists is called filtration.

ANS: T DIF: Memorization
REF: Page 95 (Table 4-2) TOP: Filtration

4. Active transport processes that use protein carrier molecules, or pumps, do not use cellular energy but rely instead on concentration gradients.

ANS: F DIF: Memorization TOP: Active Transport Processes

5. Most enzymes cannot catalyze a reaction in both directions.

ANS: F DIF: Memorization TOP: General Functions of Enzymes

REF: Page 95

REF: Page 102

6. Glycolysis does not require oxygen and is therefore termed anaerobic. ANS: T DIF: Memorization

REF: Page 103 | Page 104 TOP: Glycolysis

Mosby items and derived items © 2010, 2007, 2003 by Mosby, Inc., an affiliate of Elsevier Inc.

Test Bank 4-2 7. The citric acid cycle and electron transport system are located in the Golgi apparatus.

ANS: F DIF: Memorization TOP: Citric Acid Cycle

  1. Protein synthesis is an anabolic pathway for most cells.

    ANS: T DIF: Memorization TOP: Anabolism

  2. A semipermeable membrane is needed for diffusion to occur.

    ANS: F DIF: Memorization TOP: Diffusion

REF: Page 104

REF: Page 106

REF: Page 89

There are no reviews yet.

Add a review

Be the first to review “Chapter 4 Physiology of Cells”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Category: Tag:
Updating…
  • No products in the cart.