Chapter 16 Autonomic Nervous System

$2.50

Pay And Download the Complete Chapter Questions And Answers

Chapter 16  Autonomic Nervous System

 

 

Complete chapter Questions And Answers
 

Sample Questions

 

 

TRUE/F ALSE

1. Visceral effectors are innervated by sympathetic fibers.

ANS: T DIF: Application REF: Page 489 TOP: Overview of the Autonomic Nervous System

2. Effectors that have single innervation by the autonomic nervous system are innervated only by the parasympathetic division.

ANS: F DIF: Memorization REF: Page 490 TOP: Overview of the Autonomic Nervous System

3. The parasympathetic and sympathetic divisions always act with a cooperative influence, and through summation of the impulses, the effect can be increased.

ANS: F DIF: Memorization REF: Page 490 TOP: Overview of the Autonomic Nervous System

4. Most effectors of the autonomic nervous system are dually innervated by sympathetic and parasympathetic neurons.

ANS: T DIF: Memorization
TOP: Overview of the Autonomic Nervous System

5. The autonomic nervous system includes only efferent neurons.

ANS: F DIF: Memorization
TOP: Overview of the Autonomic Nervous System

6. Sensory neurons can operate in autonomic reflex arcs.

ANS: T DIF: Application REF: Page 490 TOP: Structure of the Autonomic Nervous System

REF: Page 490

REF: Page 490

7. Preganglionic neurons conduct impulses from the brain or spinal cord to an autonomic ganglion.

ANS: T DIF: Memorization REF: Page 490 TOP: Structure of the Autonomic Nervous System

Mosby items and derived items © 2013, 2010, 2007, 2003 by Mosby, Inc., an affiliate of Elsevier Inc.

Test Bank 16-2

8. Conduction to autonomic effectors requires only one efferent neuron.

ANS: F DIF: Memorization REF: Page 490 TOP: Structure of the Autonomic Nervous System

There are no reviews yet.

Add a review

Be the first to review “Chapter 16 Autonomic Nervous System”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Category: Tag:
Updating…
  • No products in the cart.