Chapter 13 Nervous System Cells

$2.50

Pay And Download the Complete Chapter Questions And Answers

Chapter 13  Nervous System Cells

 

 

Complete chapter Questions And Answers
 

Sample Questions

 

 

TRUE/F ALSE

1. The nervous system consists of the brain, spinal cord, and nerves.

ANS: T DIF: Memorization REF: TOP: Nervous System Cells Introduction

2. The afferent nervous system consists of all outgoing motor pathways.

Page 381

ANS: F DIF: Memorization REF: Page 383 TOP: Afferent and Efferent Divisions

3. Multiple sclerosis is the most common primary disease of the CNS.

ANS: T DIF: Memorization
REF: Page 386 (Box 12-2) TOP: Multiple Sclerosis (MS)

4. Ependymal cells engulf and destroy microbes and cellular debris in inflamed or degenerating brain tissue.

ANS: F DIF: Synthesis REF: Page 392 TOP: Repair of Nerve Fibers

5. Oligodendrocytes form myelin sheaths around nerve fibers in the CNS.

ANS: T DIF: Memorization REF: Page 384 TOP: Glia

6. Nerve fibers with many Schwann cells forming a thick myelin sheath are called myelinated fibers, or gray fibers.

ANS: F DIF: Memorization REF: Page 387 TOP: Glia

7. Small, lipid-soluble molecules can diffuse easily across the blood-brain barrier.

ANS: T DIF: Memorization
REF: Page 387 (Box 13-1) TOP: The Blood-Brain Barrier

 

 

MULTIPLE CHOICE

1. The efferent pathways of the autonomic nervous system consists of the _____ nervous systems.

  1. peripheral and afferent
  2. sympathetic and parasympathetic
  3. sympathetic and efferent
  4. parasympathetic and somatic

ANS: B DIF: Memorization TOP: Somatic and Autonomic Nervous Systems

REF: Page 383

2. A neuron that transmits a nerve impulse toward the central nervous system is called a(n): a. motor neuron.
b. sensory neuron.
c. interneuron.

d. bipolar neuron.

ANS: B DIF: Memorization TOP: Afferent and Efferent Divisions

3. The largest and most numerous type(s) of neuroglia is(are) the: a. astrocytes.

REF: Page 383

REF: Page 384

  1. microglia.
  2. ependymal cells.
  3. oligodendrocytes.

ANS: A DIF: TOP: Glia

Memorization

4. Which of the following is not a function of the central nervous system (CNS)?

  1. Integrating sensory information
  2. Evaluating the information
  3. Initiating an outgoing response

d. All of the above are functions of the CNS.

ANS: D DIF: Memorization TOP: Central and Peripheral Nervous Systems

REF: Page 382

Mosby items and derived items © 2013, 2010, 2007, 2003 by Mosby, Inc., an affiliate of Elsevier Inc.

Test Bank

13B-2

5. The part of the nervous system that transmits impulses from the CNS to the skeletal muscle is the:

  1. somatic nervous system.
  2. autonomic nervous system.
  3. central nervous system.
  4. afferent division.

ANS: A DIF: Memorization TOP: Somatic and Autonomic Nervous Systems

6. The myelin sheath is formed by:

  1. Nissl bodies.
  2. nodes of Ranvier.
  3. Schwann cells.
  4. neuron cell bodies.

ANS: C DIF: Memorization TOP: Glia

7. Which is not true of the myelin sheath?

  1. It is associated with white fibers in the brain.
  2. It is important for nerve impulse conduction.
  3. It covers cell bodies in the brain and spinal cord.
  4. It is destroyed in those with multiple sclerosis.

REF: Page 383

REF: Page 386

TOP: Nerves and

ANS: Tracts

C DIF: Synthesis REF: Page 392

 

There are no reviews yet.

Add a review

Be the first to review “Chapter 13 Nervous System Cells”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Category: Tag:
Updating…
  • No products in the cart.