Chapter 06 Tissues

$2.50

Pay And Download the Complete Chapter Questions And Answers

Chapter 06  Tissues

 

 

Complete chapter Questions And Answers
 

Sample Questions

 

 

TRUE/F ALSE

1. Matrix may be defined as the living intracellular material surrounding the cells of a tissue.

ANS: F DIF: Memorization REF: Page 132 TOP: Introduction to Tissues

2. The study of how the primary germ layers differentiate into the different kinds of tissues is called histogenesis.

ANS: T DIF: Memorization REF: Page 132 TOP: Principle Types of Tissues

3. Epithelial tissue attaches to connective tissue by means of a basement membrane.

ANS: T DIF: Memorization REF: Page 135 TOP: Generalizations about Epithelial Tissue

4. Epithelial tissue is moderately vascular, which results in very little blood loss when cuts occur.

ANS: F DIF: Synthesis REF: Page 136 TOP: Generalizations about Epithelial Tissue

5. Epithelial tissue is characterized by large amounts of intercellular matrix and few cells.

ANS: F DIF: Memorization REF: Page 135 TOP: Generalizations about Epithelial Tissue

6. Transitional epithelium is unique in that it is composed of differing cell shapes in a stratified, or layered, epithelial sheet.

ANS: T DIF: Memorization
REF: Page 139|Page 141 TOP: Classification Based on Layers of Cells

7. Stratified columnar epithelium is the most common type of epithelium and is found in many areas throughout the body.

Mosby items and derived items © 2013, 2010, 2007, 2003 by Mosby, Inc., an affiliate of Elsevier Inc.

Test Bank 6-2

ANS: F DIF: Application REF: Page 139|Page 141 TOP: Classification Based on Layers of Cells

8. Stratified transitional epithelium, such as is found in the urinary bladder, allows for distention.

ANS: T DIF: Application REF: Page 139|Page 141 TOP: Classification Based on Layers of Cells

9. Compound exocrine glands have one duct and secrete two or more products.

ANS: F DIF: Application REF: Page 141 TOP: Glandular Epithelium

There are no reviews yet.

Add a review

Be the first to review “Chapter 06 Tissues”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Category: Tag:
Updating…
  • No products in the cart.