Understanding Social Problems 10th Edition by Linda A. Mooney Test Bank

$20.00

Pay And Download

 

Complete Test Bank With Answers

 

 

 

Sample Questions Posted Below

 

 

 

 

 

1. According to the U.S. Census, a family
a. is a kinship system of all relatives living together or recognized as a social unit.
b. refers to two or more persons related by blood, marriage or adoption.
c. constitutes two or more persons who share a common residence.
d. is a unit that consists of a mother, father and at least one child, who share a common residence.
ANSWER: b
POINTS: 1
REFERENCES: The Global Context: Family Forms and Norms around the World
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.01 – Give examples of how family forms and norms vary around
the world.
KEYWORDS: Bloom’s: Remember
2. The sociological definition of the family includes
a. a small busines where the workers all know each other well.
b. good friends.
c. unmarried same-sex couples.
d. roommates.
ANSWER: c
POINTS: 1
REFERENCES: The Global Context: Family Forms and Norms around the World
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.01 – Give examples of how family forms and norms vary around
the world.
KEYWORDS: Bloom’s: Apply
3. A succession of marriages where a person has more than one spouse over a lifetime but is legally married to only
one person at a time is
a. serial monogamy.
b. polygamy.
c. polyandry.
d. polyamory.
ANSWER: a
POINTS: 1
REFERENCES: The Global Context: Family Forms and Norms around the World
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.01 – Give examples of how family forms and norms vary around
the world.
KEYWORDS: Bloom’s: RememberCopyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 1
4. A form of marriage that involves one husband having more than one wife is
a. serial monogamy.
b. polygyny.
c. polyandry.
d. monogamy.
ANSWER: b
POINTS: 1
REFERENCES: The Global Context: Family Forms and Norms around the World
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.01 – Give examples of how family forms and norms vary around
the world.
KEYWORDS: Bloom’s: Remember
5. Polyandry is ______ than polygyny.
a. more common worldwide
b. more common in the U.S.
c. equally as common worldwide
d. less common worldwide
ANSWER: d
POINTS: 1
REFERENCES: The Global Context: Family Forms and Norms around the World
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.01 – Give examples of how family forms and norms vary around
the world.
KEYWORDS: Bloom’s: Remember
6. Developed nations generally have ____________ less developed nations.
a. more egalitarian marriages than
b. less egalitarian marriages than
c. the same amount of equality in marriage as
d. completely ended inequality in marriage when compared to
ANSWER: a
POINTS: 1
REFERENCES: The Global Context: Family Forms and Norms around the World
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.01 – Give examples of how family forms and norms vary around
the world.
KEYWORDS: Bloom’s: RememberCopyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 2
7. Nonmarital childbirth is most common in
a. Western Europe.
b. Central and South America.
c. India.
d. the United States.
ANSWER: b
POINTS: 1
REFERENCES: The Global Context: Family Forms and Norms around the World
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.01 – Give examples of how family forms and norms vary around
the world.
KEYWORDS: Bloom’s: Remember
8. In a(n) ______________ parents or a third party choose the spouse for a young person.
a. patriarchal system
b. endogamy
c. arranged marriage
d. bigamy
ANSWER: c
POINTS: 1
REFERENCES: The Global Context: Family Forms and Norms around the World
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.01 – Give examples of how family forms and norms vary around
the world.
KEYWORDS: Bloom’s: Remember
9. In the United States, same-sex marriages
a. are legal in some states but other states are not required to recognize those marriages.
b. are legal in all fifty states.
c. have been declared unconstitutional.
d. may be legal if declared so by a family court.
ANSWER: b
POINTS: 1
REFERENCES: The Global Context: Family Forms and Norms around the World
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.01 – Give examples of how family forms and norms vary around
the world.
KEYWORDS: Bloom’s: RememberCopyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 3
10. Significant changes occurring in U.S. families and households over the last several decades include
a. men and women marrying at a younger age.
b. decreased heterosexual and same-sex cohabitation.
c. more births to unmarried women.
d. fewer single-parent families.
ANSWER: c
POINTS: 1
REFERENCES: Contemporary U.S. Families: Patterns, Trends, and Variations
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.02 – Describe at least five trends, patterns, and/or variations in
contemporary U.S. families, and differentiate between the marital decline and marital
resiliency perspectives.
KEYWORDS: Bloom’s: Remember
11. Which trend occurred in recent years in U.S. families?
a. Earlier age at marriage
b. More interracial couples
c. Fewer couples living together without being married
d. Increased divorce rate
ANSWER: b
POINTS: 1
REFERENCES: Contemporary U.S. Families: Patterns, Trends, and Variations
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.02 – Describe at least five trends, patterns, and/or variations in
contemporary U.S. families, and differentiate between the marital decline and marital
resiliency perspectives.
KEYWORDS: Bloom’s: Remember
12. The percentage of births that are to unmarried women ________________ in recent years.
a. increased to an all-time high
b. declined slightly
c. stayed the same
d. decreased significantly as more women are in common-law marriages
ANSWER: a
POINTS: 1
REFERENCES: Contemporary U.S. Families: Patterns, Trends, and Variations
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.02 – Describe at least five trends, patterns, and/or variations in
contemporary U.S. families, and differentiate between the marital decline and marital
resiliency perspectives.
KEYWORDS: Bloom’s: RememberCopyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 4
13. The percentage of people who cohabit __________________ since 1980.
a. decreased dramatically
b. stayed the same
c. increased slightly
d. more than doubled
ANSWER: d
POINTS: 1
REFERENCES: Contemporary U.S. Families: Patterns, Trends, and Variations
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.02 – Describe at least five trends, patterns, and/or variations in
contemporary U.S. families, and differentiate between the marital decline and marital
resiliency perspectives.
KEYWORDS: Bloom’s: Remember
14. What is the legal status of living together?
a. After seven years, it results in a common-law marriage in all states.
b. It is still illegal in a few states.
c. It is officially illegal in all states, but those laws are rarely enforced.
d. It is the same as a domestic partnership in all states.
ANSWER: b
POINTS: 1
REFERENCES: Contemporary U.S. Families: Patterns, Trends, and Variations
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.02 – Describe at least five trends, patterns, and/or variations in
contemporary U.S. families, and differentiate between the marital decline and marital
resiliency perspectives.
KEYWORDS: Bloom’s: Understand
15. Josh and Martha are married and lived together until Josh’s job moved to a different city. Martha stayed behind with
the children in their old house. Josh visits as often as he can. Josh and Martha have a _____________ marriage.
a. LAT
b. commuter
c. transient
d. blended
ANSWER: b
POINTS: 1
REFERENCES: Contemporary U.S. Families: Patterns, Trends, and Variations
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.02 – Describe at least five trends, patterns, and/or variations in
contemporary U.S. families, and differentiate between the marital decline and marital
resiliency perspectives.
KEYWORDS: Bloom’s: ApplyCopyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 5
16. An emerging family form known as “living apart together” relationships is one in which
a. couples who are married or unmarried choose to live in separate homes.
b. a divorced couple remains together in the same residence.
c. an unmarried couple lives together but emotionally remains apart.
d. a divorced couple shares joint custody of their children.
ANSWER: a
POINTS: 1
REFERENCES: Contemporary U.S. Families: Patterns, Trends, and Variations
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.02 – Describe at least five trends, patterns, and/or variations in
contemporary U.S. families, and differentiate between the marital decline and marital
resiliency perspectives.
KEYWORDS: Bloom’s: Remember
17. The divorce rate has changed since the early 1980s. One reasons is
a. Americans are getting married at older ages.
b. there are more commuter marriages.
c. people are choosing not to marry in a church.
d. there are fewer blended families.
ANSWER: a
POINTS: 1
REFERENCES: Contemporary U.S. Families: Patterns, Trends, and Variations
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.02 – Describe at least five trends, patterns, and/or variations in
contemporary U.S. families, and differentiate between the marital decline and marital
resiliency perspectives.
KEYWORDS: Bloom’s: Understand
18. The ___________ divorce rate refers to the number of divorces per 1,000 married women.
a. crude
b. refined
c. total
d. per capita
ANSWER: b
POINTS: 1
REFERENCES: Contemporary U.S. Families: Patterns, Trends, and Variations
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.02 – Describe at least five trends, patterns, and/or variations in
contemporary U.S. families, and differentiate between the marital decline and marital
resiliency perspectives.
KEYWORDS: Bloom’s: RememberCopyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 6
19. In general, under U.S. laws
a. stepparents do not have the same legal obligations to stepchildren as they do to biological children.
b. stepparents who divorce the biological parent have the same legal rights to custody and visitation of their
stepchildren as biological parents.
c. stepparents who divorce the biological parent have a legal obligation to pay child support.
d. stepchildren have the right of inheritance in the event of the stepparent’s death.
ANSWER: a
POINTS: 1
REFERENCES: Contemporary U.S. Families: Patterns, Trends, and Variations
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.02 – Describe at least five trends, patterns, and/or variations in
contemporary U.S. families, and differentiate between the marital decline and marital
resiliency perspectives.
KEYWORDS: Bloom’s: Understand
20. Which of the following is a change occurring in U.S. marriages and families?
a. Fewer numbers of singles
b. More divorces among middle and later age couples
c. Decreased employment of mothers
d. Fewer three-generation households
ANSWER: b
POINTS: 1
REFERENCES: Contemporary U.S. Families: Patterns, Trends, and Variations
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.02 – Describe at least five trends, patterns, and/or variations in
contemporary U.S. families, and differentiate between the marital decline and marital
resiliency perspectives.
KEYWORDS: Bloom’s: Remember
21. The __________ perspective argues divorce provides a second change at happiness for adults and an escape from
a dysfunctional family for children.
a. family breakdown
b. marital status
c. marital resiliency
d. marital decline
ANSWER: c
POINTS: 1
REFERENCES: Contemporary U.S. Families: Patterns, Trends, and Variations
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.02 – Describe at least five trends, patterns, and/or variations in
contemporary U.S. families, and differentiate between the marital decline and marital
resiliency perspectives.
KEYWORDS: Bloom’s: UnderstandCopyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 7
22. The _____ perspective argues increased divorce and single-parenthood contribute to other social problems.
a. family breakdown
b. marital status
c. marital resiliency
d. marital decline
ANSWER: d
POINTS: 1
REFERENCES: Contemporary U.S. Families: Patterns, Trends, and Variations
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.02 – Describe at least five trends, patterns, and/or variations in
contemporary U.S. families, and differentiate between the marital decline and marital
resiliency perspectives.
KEYWORDS: Bloom’s: Understand
23. The main purpose of marriage today is to
a. be viewed as an adult by the rest of society.
b. have and raise children.
c. provide adult intimacy and companionship.
d. provide financial security.
ANSWER: c
POINTS: 1
REFERENCES: Contemporary U.S. Families: Patterns, Trends, and Variations
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.02 – Describe at least five trends, patterns, and/or variations in
contemporary U.S. families, and differentiate between the marital decline and marital
resiliency perspectives.
KEYWORDS: Bloom’s: Understand
24. The authors of the text argue that
a. divorce may be seen as believing marriage is very important.
b. the high rate of out-of-wedlock birth is a clear indicator of a decline in the value of marriage.
c. the divorce rate is rising because Americans are getting married at increasingly younger ages.
d. all unwed mothers must be considered single parents.
ANSWER: a
POINTS: 1
REFERENCES: Contemporary U.S. Families: Patterns, Trends, and Variations
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.02 – Describe at least five trends, patterns, and/or variations in
contemporary U.S. families, and differentiate between the marital decline and marital
resiliency perspectives.
KEYWORDS: Bloom’s: UnderstandCopyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 8
25. Which of these statements is true about grandparents in the U.S.?
a. The number of grandparents raising grandchildren increased in recent years.
b. Multigenerational families usually form because the grandparents need assistance.
c. Multigenerational households were much more common in the past.
d. Most multigenerational families are formed because a mother does not want to “give up” her adult children.
ANSWER: a
POINTS: 1
REFERENCES: Contemporary U.S. Families: Patterns, Trends, and Variations
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.02 – Describe at least five trends, patterns, and/or variations in
contemporary U.S. families, and differentiate between the marital decline and marital
resiliency perspectives.
KEYWORDS: Bloom’s: Understand
26. Christina and Evan live together in a(n) _______________ with friends who share housing, income, and childcare.
a. grandfamily
b. intentional community
c. polygyny
d. exogamy
ANSWER: b
POINTS: 1
REFERENCES: Contemporary U.S. Families: Patterns, Trends, and Variations
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.02 – Describe at least five trends, patterns, and/or variations in
contemporary U.S. families, and differentiate between the marital decline and marital
resiliency perspectives.
KEYWORDS: Bloom’s: Apply
27. Structural-functionalists attribute the high rate of divorce and single-parent households to
a. the still-existing problem of male domination.
b. changing social roles.
c. change in societal definitions of divorce.
d. domestic abuse that creates negative self-concepts.
ANSWER: b
POINTS: 1
REFERENCES: Sociological Theories of Family Problems
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.03 – Explain how structural functionalism, conflict theory, and
symbolic interaction help us understand the family institution, divorce, and domestic
violence and abuse.
KEYWORDS: Bloom’s: UnderstandCopyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 9
28. Which theoretical perspective argues that families have been weakened by changing gender roles?
a. Structural-functionalist
b. Conflict
c. Symbolic interactionist
d. Feminist
ANSWER: a
POINTS: 1
REFERENCES: Sociological Theories of Family Problems
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.03 – Explain how structural functionalism, conflict theory, and
symbolic interaction help us understand the family institution, divorce, and domestic
violence and abuse.
KEYWORDS: Bloom’s: Understand
29. The term “patriarchy” refers to which of the following?
a. Fatherless homes
b. The practice of granting fathers sick leave upon the birth of their child
c. Traditional male domination of families
d. Single parent homes in which the father has custody of his children
ANSWER: c
POINTS: 1
REFERENCES: Sociological Theories of Family Problems
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.03 – Explain how structural functionalism, conflict theory, and
symbolic interaction help us understand the family institution, divorce, and domestic
violence and abuse.
KEYWORDS: Bloom’s: Remember
30. By “gender-based slavery,” conflict theorist Engels was referring to
a. the use of female slaves to breastfeed the children of their owners.
b. the division of labor among slaves, in which the males worked in the fields and females performed domestic
chores for their owners.
c. the division of labor in capitalism in which women do labor for which they receive neither income nor status
while men leave the home to earn an income.
d. the practice of selling females into prostitution.
ANSWER: c
POINTS: 1
REFERENCES: Sociological Theories of Family Problems
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.03 – Explain how structural functionalism, conflict theory, and
symbolic interaction help us understand the family institution, divorce, and domestic
violence and abuse.
KEYWORDS: Bloom’s: UnderstandCopyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 10
31. The system of ____________ implies that wives and children are the property of husbands and fathers.
a. matriarchy
b. androgyny
c. structural functionalism
d. patriarchy
ANSWER: d
POINTS: 1
REFERENCES: Sociological Theories of Family Problems
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.03 – Explain how structural functionalism, conflict theory, and
symbolic interaction help us understand the family institution, divorce, and domestic
violence and abuse.
KEYWORDS: Bloom’s: Understand
32. ___________ theory focuses on how capitalism, social class, and power influence marriages and families.
a. Structural-functionalist
b. Conflict
c. Symbolic interactionist
d. Patriarchy
ANSWER: b
POINTS: 1
REFERENCES: Sociological Theories of Family Problems
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.03 – Explain how structural functionalism, conflict theory, and
symbolic interaction help us understand the family institution, divorce, and domestic
violence and abuse.
KEYWORDS: Bloom’s: Understand
33. Feminists believe that the unequal distribution of power among men and women
a. has virtually disappeared in the families of modern, industrialized societies.
b. contributes to wife battering.
c. contributes to the emotional well-being of children in the family.
d. is necessary to ensure higher family incomes in modern societies.
ANSWER: b
POINTS: 1
REFERENCES: Sociological Theories of Family Problems
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.03 – Explain how structural functionalism, conflict theory, and
symbolic interaction help us understand the family institution, divorce, and domestic
violence and abuse.
KEYWORDS: Bloom’s: UnderstandCopyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 11
34. Which famous philosopher said that modern society rests on gender-based slavery?
a. Friedrich Engels
b. John Locke
c. Henry David Thoreau
d. Thomas Jefferson
ANSWER: a
POINTS: 1
REFERENCES: Sociological Theories of Family Problems
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.03 – Explain how structural functionalism, conflict theory, and
symbolic interaction help us understand the family institution, divorce, and domestic
violence and abuse.
KEYWORDS: Bloom’s: Remember
35. Conflict sociologists contend that the widespread belief that today’s marriages are between equals
a. is true for upper- and middle-class women, but not for lower-class women.
b. masks a significant increase in female-domination of their husbands and the family.
c. covers up continuing male domination in intimate relationships.
d. is true for families in industrialized societies but untrue in developing societies.
ANSWER: c
POINTS: 1
REFERENCES: Sociological Theories of Family Problems
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.03 – Explain how structural functionalism, conflict theory, and
symbolic interaction help us understand the family institution, divorce, and domestic
violence and abuse.
KEYWORDS: Bloom’s: Understand
36. Conflict theorists emphasize that the policies of the American government
a. help the powerful and wealthy.
b. are significantly contributing to the stabilization of family structure in response to pressures from the religious
right to maintain family values.
c. are gradually reducing the forces in American society that contribute to divorce and unwed pregnancy.
d. serve the interests of lower-income families more than middle-income families.
ANSWER: a
POINTS: 1
REFERENCES: Sociological Theories of Family Problems
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.03 – Explain how structural functionalism, conflict theory, and
symbolic interaction help us understand the family institution, divorce, and domestic
violence and abuse.
KEYWORDS: Bloom’s: UnderstandCopyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 12
37. According to symbolic interactionists, the term “visitation rights”
a. minimizes the importance of the noncustodial parent’s rights.
b. gives the noncustodial parent a feeling of involvement in his or her child’s life.
c. signifies to the child that the noncustodial parent still loves him or her.
d. undermines the child’s identification with the stepparent.
ANSWER: a
POINTS: 1
REFERENCES: Sociological Theories of Family Problems
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.03 – Explain how structural functionalism, conflict theory, and
symbolic interaction help us understand the family institution, divorce, and domestic
violence and abuse.
KEYWORDS: Bloom’s: Understand
38. Which theoretical perspective would be most interested in verbal abuse resulting in negative self-concepts?
a. Conflict
b. Structural-functionalist
c. Symbolic interactionist
d. Feminist
ANSWER: c
POINTS: 1
REFERENCES: Sociological Theories of Family Problems
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.03 – Explain how structural functionalism, conflict theory, and
symbolic interaction help us understand the family institution, divorce, and domestic
violence and abuse.
KEYWORDS: Bloom’s: Understand
39. According to symbolic interactionists, the significance of social interaction in children’s developing self-concepts
suggests
a. the importance of maintaining the traditional family form.
b. society should accept nontraditional family forms.
c. equal parenting roles will confuse and frustrate the child.
d. acceptance of a stepparent will weaken the child’s development of an independent identity.
ANSWER: b
POINTS: 1
REFERENCES: Sociological Theories of Family Problems
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.03 – Explain how structural functionalism, conflict theory, and
symbolic interaction help us understand the family institution, divorce, and domestic
violence and abuse.
KEYWORDS: Bloom’s: UnderstandCopyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 13
40. Which has contributed to high rate of divorce in American society?
a. Changing family functions
b. Equality in household roles
c. Increased familism
d. Decreased life expectancy
ANSWER: a
POINTS: 1
REFERENCES: Problems Associated with Divorce
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.04 – Discuss the social causes of divorce and its consequences
for children and adults.
KEYWORDS: Bloom’s: Understand
41. The tendency to focus on one’s own self-interests and personal happiness rather than the family or community is
called
a. individualism.
b. familism.
c. patriarchy.
d. ego-mania.
ANSWER: a
POINTS: 1
REFERENCES: Problems Associated with Divorce
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.04 – Discuss the social causes of divorce and its consequences
for children and adults.
KEYWORDS: Bloom’s: Remember
42. The “second shift” refers to
a. overtime work of husbands to keep up with their financial expenses.
b. childcare and household chores.
c. the extra work on the job that employers now demand.
d. second jobs taken by underemployed workers in the labor force.
ANSWER: b
POINTS: 1
REFERENCES: Problems Associated with Divorce
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.04 – Discuss the social causes of divorce and its consequences
for children and adults.
KEYWORDS: Bloom’s: RememberCopyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 14
43. Today, _____ states recognize some form of no-fault divorce.
a. a few
b. slightly more than half
c. almost all
d. all 50
ANSWER: d
POINTS: 1
REFERENCES: Problems Associated with Divorce
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.04 – Discuss the social causes of divorce and its consequences
for children and adults.
KEYWORDS: Bloom’s: Remember
44. Parental alienation (PA) is
a. a type of physical abuse.
b. a controversial diagnosis.
c. currently included in the Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders published by the American
Psychiatric Association.
d. not a recognized condition.
ANSWER: b
POINTS: 1
REFERENCES: Problems Associated with Divorce
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.04 – Discuss the social causes of divorce and its consequences
for children and adults.
KEYWORDS: Bloom’s: Understand
45. An emotional and psychological disturbance in which children engage in exaggerated and unjustified denigration and
criticism of a parent is
a. divorce adjustment disorder.
b. divorce fault syndrome.
c. parental alienation (PA).
d. child retaliation syndrome (CRS).
ANSWER: c
POINTS: 1
REFERENCES: Problems Associated with Divorce
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.04 – Discuss the social causes of divorce and its consequences
for children and adults.
KEYWORDS: Bloom’s: RememberCopyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 15
46. Compared with married individuals, divorced individuals have
a. a higher standard of living.
b. less money and resources.
c. dramatically improved economic circumstances.
d. little change in their economic circumstances.
ANSWER: b
POINTS: 1
REFERENCES: Problems Associated with Divorce
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.04 – Discuss the social causes of divorce and its consequences
for children and adults.
KEYWORDS: Bloom’s: Remember
47. Which of the following statements best reflects the consequences of divorce?
a. The effects of divorce on adults and children are mixed and variable with both positive and negative effects.
b. The consequences of divorce are always negative for children but positive for the adults.
c. There are no long term consequences of divorce for the children.
d. Divorce generally benefits all involved.
ANSWER: a
POINTS: 1
REFERENCES: Problems Associated with Divorce
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.04 – Discuss the social causes of divorce and its consequences
for children and adults.
KEYWORDS: Bloom’s: Understand
48. Violence against current or former spouses, live-in partners, boyfriends, or girlfriends is called
a. family larceny.
b. intimate partner violence.
c. relationship danger.
d. intimate intimidation.
ANSWER: b
POINTS: 1
REFERENCES: Domestic Violence and Abuse
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.05 – Identify the different forms of abuse in relationships, and
describe the effects of violence and abuse on victims and the factors that contribute to
domestic violence and abuse.
KEYWORDS: Bloom’s: RememberCopyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 16
49. Which statement is true about intimate partner violence and abuse?
a. It only involves physical violence.
b. Most victims are men.
c. There is less stigma connected with violence perpetrated by women.
d. Actual partner violence is very rare. Usually it is exaggerated.
ANSWER: c
POINTS: 1
REFERENCES: Domestic Violence and Abuse
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.05 – Identify the different forms of abuse in relationships, and
describe the effects of violence and abuse on victims and the factors that contribute to
domestic violence and abuse.
KEYWORDS: Bloom’s: Understand
50. Emotional abuse can include
a. withholding physical contact.
b. slapping rather than hitting with a closed fist.
c. pulling hair.
d. forced sex.
ANSWER: a
POINTS: 1
REFERENCES: Domestic Violence and Abuse
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.05 – Identify the different forms of abuse in relationships, and
describe the effects of violence and abuse on victims and the factors that contribute to
domestic violence and abuse.
KEYWORDS: Bloom’s: Apply
51. Intimate partner violence refers to actual or threatened violent crimes committed by
a. parents.
b. girlfriends.
c. siblings.
d. strangers.
ANSWER: b
POINTS: 1
REFERENCES: Domestic Violence and Abuse
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.05 – Identify the different forms of abuse in relationships, and
describe the effects of violence and abuse on victims and the factors that contribute to
domestic violence and abuse.
KEYWORDS: Bloom’s: RememberCopyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 17
52. Which of the following is one of the identified patterns of partner violence?
a. Sibling abuse
b. Intimate terrorism
c. Sexual withholding
d. Child abuse
ANSWER: b
POINTS: 1
REFERENCES: Domestic Violence and Abuse
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.05 – Identify the different forms of abuse in relationships, and
describe the effects of violence and abuse on victims and the factors that contribute to
domestic violence and abuse.
KEYWORDS: Bloom’s: Remember
53. Janie and Harry were arguing over a minor traffic accident in which Janie was involved. Harry got so angry because
Janie would not admit that the accident was her fault, he slapped her. This scenario illustrates which of the following
patterns of intimate partner violence?
a. Mutual violent control
b. Intimate terrorism
c. Violent resistance
d. Common couple violence
ANSWER: d
POINTS: 1
REFERENCES: Domestic Violence and Abuse
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.05 – Identify the different forms of abuse in relationships, and
describe the effects of violence and abuse on victims and the factors that contribute to
domestic violence and abuse.
KEYWORDS: Bloom’s: Apply
54. According to your text, which of the following is almost entirely perpetrated by men and is more likely to involve
serious injury?
a. Mutual violent control
b. Intimate terrorism
c. Violent resistance
d. Common couple violence
ANSWER: b
POINTS: 1
REFERENCES: Domestic Violence and Abuse
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.05 – Identify the different forms of abuse in relationships, and
describe the effects of violence and abuse on victims and the factors that contribute to
domestic violence and abuse.
KEYWORDS: Bloom’s: UnderstandCopyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 18
55. Which of the following is almost exclusively perpetrated by women against a male partner?
a. Intimate terrorism
b. Common couple violence
c. Violent resistance
d. Mutual violent control
ANSWER: c
POINTS: 1
REFERENCES: Domestic Violence and Abuse
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.05 – Identify the different forms of abuse in relationships, and
describe the effects of violence and abuse on victims and the factors that contribute to
domestic violence and abuse.
KEYWORDS: Bloom’s: Understand
56. Which type of male perpetrator of intimate partner violence is likely to suffer from Fear of abandonment and lashes
out at a loved one?
a. Psychopathic
b. Hostile
c. Borderline
d. Traumatic
ANSWER: c
POINTS: 1
REFERENCES: Domestic Violence and Abuse
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.05 – Identify the different forms of abuse in relationships, and
describe the effects of violence and abuse on victims and the factors that contribute to
domestic violence and abuse.
KEYWORDS: Bloom’s: Understand
57. Aaron blames his girlfriend when thing go wrong and is very sensitive to criticism. He is likely a __________
abuser.
a. borderline/dependent
b. psychopathic
c. hostile/controlling
d. unintentional
ANSWER: c
POINTS: 1
REFERENCES: Domestic Violence and Abuse
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.05 – Identify the different forms of abuse in relationships, and
describe the effects of violence and abuse on victims and the factors that contribute to
domestic violence and abuse.
KEYWORDS: Bloom’s: ApplyCopyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 19
58. Intimate partner violence often results in
a. an economic safety net.
b. interference with women’s employment.
c. enhanced educational opportunities for women.
d. more egalitarian relationships
ANSWER: b
POINTS: 1
REFERENCES: Domestic Violence and Abuse
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.05 – Identify the different forms of abuse in relationships, and
describe the effects of violence and abuse on victims and the factors that contribute to
domestic violence and abuse.
KEYWORDS: Bloom’s: Understand
59. According to the text, what is a reason women stay in abusive relationships?
a. The excitement
b. Security in the feeling of being controlled
c. A belief it’s their “fault”
d. A desire for revenge
ANSWER: c
POINTS: 1
REFERENCES: Domestic Violence and Abuse
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.05 – Identify the different forms of abuse in relationships, and
describe the effects of violence and abuse on victims and the factors that contribute to
domestic violence and abuse.
KEYWORDS: Bloom’s: Understand
60. Abuse in relationships typically
a. is ongoing and constant.
b. occurs in cycles where an abusive episode is followed by a makeup period.
c. occurs in cycles where an abusive episode is followed by intense emotional abuse and victim blaming.
d. is sporadic and unpredictable.
ANSWER: b
POINTS: 1
REFERENCES: Domestic Violence and Abuse
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.05 – Identify the different forms of abuse in relationships, and
describe the effects of violence and abuse on victims and the factors that contribute to
domestic violence and abuse.
KEYWORDS: Bloom’s: UnderstandCopyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 20
61. Sexual abuse, negligent treatment, physical or mental injury, or maltreatment of a child under the age of 18 by a
person who is responsible for the child’s welfare is called
a. corporal punishment.
b. neglect.
c. child abuse.
d. common family violence.
ANSWER: c
POINTS: 1
REFERENCES: Domestic Violence and Abuse
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.05 – Identify the different forms of abuse in relationships, and
describe the effects of violence and abuse on victims and the factors that contribute to
domestic violence and abuse.
KEYWORDS: Bloom’s: Remember
62. ___________ is the failure of a child’s caregiver to provide food, adequate attention and supervision, or medical
care.
a. Abuse
b. PTSD
c. Child harassment
d. Neglect
ANSWER: d
POINTS: 1
REFERENCES: Domestic Violence and Abuse
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.05 – Identify the different forms of abuse in relationships, and
describe the effects of violence and abuse on victims and the factors that contribute to
domestic violence and abuse.
KEYWORDS: Bloom’s: Remember
63. The most common form of child abuse is
a. physical abuse.
b. emotional/psychological abuse.
c. neglect.
d. sexual abuse.
ANSWER: c
POINTS: 1
REFERENCES: Domestic Violence and Abuse
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.05 – Identify the different forms of abuse in relationships, and
describe the effects of violence and abuse on victims and the factors that contribute to
domestic violence and abuse.
KEYWORDS: Bloom’s: RememberCopyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 21
64. Children at the highest risk for abuse are those in the age group
a. birth to 1 year.
b. 1 to 3 years.
c. 3 to 6 years.
d. 10 to 12 years.
ANSWER: a
POINTS: 1
REFERENCES: Domestic Violence and Abuse
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.05 – Identify the different forms of abuse in relationships, and
describe the effects of violence and abuse on victims and the factors that contribute to
domestic violence and abuse.
KEYWORDS: Bloom’s: Remember
65. Those who abuse children are most often
a. non-kin babysitters or nannies.
b. cohabitating boyfriends of the mother.
c. parents of the victim.
d. kin caretakers other than parents.
ANSWER: c
POINTS: 1
REFERENCES: Domestic Violence and Abuse
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.05 – Identify the different forms of abuse in relationships, and
describe the effects of violence and abuse on victims and the factors that contribute to
domestic violence and abuse.
KEYWORDS: Bloom’s: Remember
66. _____ occurs when a caregiver shakes a baby to the point of causing the child to experience brain or retinal
hemorrhage, most often in response to a young baby who will not stop crying.
a. Neglect
b. Juvenile hemorrhage disorder
c. Oppositional baby response
d. Shaken baby syndrome
ANSWER: d
POINTS: 1
REFERENCES: Domestic Violence and Abuse
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.05 – Identify the different forms of abuse in relationships, and
describe the effects of violence and abuse on victims and the factors that contribute to
domestic violence and abuse.
KEYWORDS: Bloom’s: RememberCopyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 22
67. The leading cause of death in abused children is
a. suffocation.
b. head injury.
c. infectious disease.
d. heart failure.
ANSWER: b
POINTS: 1
REFERENCES: Domestic Violence and Abuse
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.05 – Identify the different forms of abuse in relationships, and
describe the effects of violence and abuse on victims and the factors that contribute to
domestic violence and abuse.
KEYWORDS: Bloom’s: Remember
68. Among females, early forced sex is associated with
a. running away from home.
b. fewer sexual partners in adulthood.
c. higher marital satisfaction as an adult.
d. higher family cohesion as an adult.
ANSWER: a
POINTS: 1
REFERENCES: Domestic Violence and Abuse
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.05 – Identify the different forms of abuse in relationships, and
describe the effects of violence and abuse on victims and the factors that contribute to
domestic violence and abuse.
KEYWORDS: Bloom’s: Understand
69. Adult males who were sexually abused as children demonstrate a higher level of
a. becoming gay.
b. later happy family life.
c. suicidal feelings.
d. underdeveloped conscience.
ANSWER: c
POINTS: 1
REFERENCES: Domestic Violence and Abuse
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.05 – Identify the different forms of abuse in relationships, and
describe the effects of violence and abuse on victims and the factors that contribute to
domestic violence and abuse.
KEYWORDS: Bloom’s: UnderstandCopyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 23
70. Elder abuse most frequently occurs as
a. physical abuse.
b. neglect.
c. psychological abuse.
d. financial abuse.
ANSWER: b
POINTS: 1
REFERENCES: Domestic Violence and Abuse
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.05 – Identify the different forms of abuse in relationships, and
describe the effects of violence and abuse on victims and the factors that contribute to
domestic violence and abuse.
KEYWORDS: Bloom’s: Remember
71. ________________ are most likely to engage in elder abuse.
a. Nursing home caregivers
b. Spouses
c. Adult children
d. Non-kin caregivers in the home
ANSWER: c
POINTS: 1
REFERENCES: Domestic Violence and Abuse
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.05 – Identify the different forms of abuse in relationships, and
describe the effects of violence and abuse on victims and the factors that contribute to
domestic violence and abuse.
KEYWORDS: Bloom’s: Remember
72. Christina offered to shop for her elderly aunt. While she did buy some groceries for her aunt, she kept most of the
money for herself. This illustrates
a. financial abuse.
b. neglect.
c. emotional abuse.
d. isolation.
ANSWER: a
POINTS: 1
REFERENCES: Domestic Violence and Abuse
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.05 – Identify the different forms of abuse in relationships, and
describe the effects of violence and abuse on victims and the factors that contribute to
domestic violence and abuse.
KEYWORDS: Bloom’s: ApplyCopyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 24
73. In violent parental abuse,
a. more violence is directed against fathers than mothers.
b. daughters tend to be more violent than sons toward their parents.
c. the parents sometimes have been violent toward the children.
d. all siblings tend to be violent toward their parents.
ANSWER: c
POINTS: 1
REFERENCES: Domestic Violence and Abuse
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.05 – Identify the different forms of abuse in relationships, and
describe the effects of violence and abuse on victims and the factors that contribute to
domestic violence and abuse.
KEYWORDS: Bloom’s: Remember
74. The most common form of sibling abuse is
a. emotional abuse.
b. sexual abuse.
c. neglect.
d. physical assault.
ANSWER: a
POINTS: 1
REFERENCES: Domestic Violence and Abuse
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.05 – Identify the different forms of abuse in relationships, and
describe the effects of violence and abuse on victims and the factors that contribute to
domestic violence and abuse.
KEYWORDS: Bloom’s: Remember
75. The penalties for rape were originally based on ______ laws.
a. human rights
b. domestic relations
c. criminal
d. property rights
ANSWER: d
POINTS: 1
REFERENCES: Domestic Violence and Abuse
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.05 – Identify the different forms of abuse in relationships, and
describe the effects of violence and abuse on victims and the factors that contribute to
domestic violence and abuse.
KEYWORDS: Bloom’s: RememberCopyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 25
76. If a husband forces his wife to have sex,
a. it is marital rape.
b. it is legal in most states.
c. it is not considered rape because she is his property.
d. it is not considered rape because she agreed to the sex when she married him.
ANSWER: a
POINTS: 1
REFERENCES: Domestic Violence and Abuse
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.05 – Identify the different forms of abuse in relationships, and
describe the effects of violence and abuse on victims and the factors that contribute to
domestic violence and abuse.
KEYWORDS: Bloom’s: Apply
77. Which of the following is associated with domestic violence and abuse?
a. Traditional male gender roles
b. Men and women who earn about equal incomes
c. Equal power between husband and wife
d. Strong extended family relations
ANSWER: a
POINTS: 1
REFERENCES: Domestic Violence and Abuse
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.05 – Identify the different forms of abuse in relationships, and
describe the effects of violence and abuse on victims and the factors that contribute to
domestic violence and abuse.
KEYWORDS: Bloom’s: Understand
78. Children who experience corporal punishment tend to demonstrate
a. less violence in their relationships.
b. happier mood.
c. more internalization of morals.
d. greater withdrawal.
ANSWER: d
POINTS: 1
REFERENCES: Domestic Violence and Abuse
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.05 – Identify the different forms of abuse in relationships, and
describe the effects of violence and abuse on victims and the factors that contribute to
domestic violence and abuse.
KEYWORDS: Bloom’s: RememberCopyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 26
79. What did the text say about corporal punishment in the U.S.?
a. It is very rare.
b. No one uses a paddle or belt anymore.
c. Very few children are spanked beyong the age of 6.
d. It is used with the intent to control behavior.
ANSWER: d
POINTS: 1
REFERENCES: Domestic Violence and Abuse
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.05 – Identify the different forms of abuse in relationships, and
describe the effects of violence and abuse on victims and the factors that contribute to
domestic violence and abuse.
KEYWORDS: Bloom’s: Remember
80. Many mental health professionals and child development specialists argue corporal punishment is
a. the most effective way to socialize all children.
b. an effective way to socialize most children, but ineffective for babies or children with disabilities.
c. an ineffective way to socialize most children, but effective for children with violent tendencies.
d. damaging to children and generally ineffective as discipline.
ANSWER: d
POINTS: 1
REFERENCES: Domestic Violence and Abuse
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.05 – Identify the different forms of abuse in relationships, and
describe the effects of violence and abuse on victims and the factors that contribute to
domestic violence and abuse.
KEYWORDS: Bloom’s: Understand
81. Which family characteristic is related to abuse?
a. Parents with high-income, high-prestige occupations
b. Stable intimate relationships
c. Witnessing abuse as a child
d. Not accepting corporal punishment as an option for discipline
ANSWER: c
POINTS: 1
REFERENCES: Domestic Violence and Abuse
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.05 – Identify the different forms of abuse in relationships, and
describe the effects of violence and abuse on victims and the factors that contribute to
domestic violence and abuse.
KEYWORDS: Bloom’s: UnderstandCopyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 27
82. Which of the following statements is true about the relationship between socioeconomic status and abuse?
a. Most poor people maltreat their children.
b. Poverty itself causes abuse.
c. Because they can afford qualified caretakers, upper-class parents virtually never abuse their children.
d. Inadequate resources can increase stress which can lead to abuse.
ANSWER: d
POINTS: 1
REFERENCES: Domestic Violence and Abuse
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.05 – Identify the different forms of abuse in relationships, and
describe the effects of violence and abuse on victims and the factors that contribute to
domestic violence and abuse.
KEYWORDS: Bloom’s: Understand
83. Which is a factor that contributes to abuse?
a. Family history of violence
b. Maternal employment
c. Lack of authoritarian discipline
d. Accessible community services
ANSWER: a
POINTS: 1
REFERENCES: Domestic Violence and Abuse
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.05 – Identify the different forms of abuse in relationships, and
describe the effects of violence and abuse on victims and the factors that contribute to
domestic violence and abuse.
KEYWORDS: Bloom’s: Understand
84. What is relationship “churning?”
a. A pattern of instability in which the partners break up and then reconcile
b. The cycle of abuse
c. Going to marriage counseling or marriage education classes
d. Trying to save a marriage by changing the usual patterns of living
ANSWER: a
POINTS: 1
REFERENCES: Domestic Violence and Abuse
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.05 – Identify the different forms of abuse in relationships, and
describe the effects of violence and abuse on victims and the factors that contribute to
domestic violence and abuse.
KEYWORDS: Bloom’s: RememberCopyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 28
85. Which concept refers to repeated violent episodes followed by a makeup period when the abuser expresses sorrow
and asks for forgiveness?
a. Cycle of abuse
b. Post traumatic stress syndrome
c. Quid pro quo
d. De facto violence
ANSWER: a
POINTS: 1
REFERENCES: Domestic Violence and Abuse
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.05 – Identify the different forms of abuse in relationships, and
describe the effects of violence and abuse on victims and the factors that contribute to
domestic violence and abuse.
KEYWORDS: Bloom’s: Remember
86. The intentional infliction of pain intended to control behavior is called
a. churning.
b. corporal punishment.
c. domestic violence.
d. dramatic discipline.
ANSWER: b
POINTS: 1
REFERENCES: Domestic Violence and Abuse
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.05 – Identify the different forms of abuse in relationships, and
describe the effects of violence and abuse on victims and the factors that contribute to
domestic violence and abuse.
KEYWORDS: Bloom’s: Remember
87. How do inaccessible or unaffordable community services contribute to child and elder abuse?
a. Expensive care entices children to work at early ages.
b. Inaccessible and expensive services place a greater burden on schools where most abuse occurs.
c. Social isolation and lack of supervision are two of the main outcomes of lack of affordable and accessible
services.
d. Elderly adults are often left in charge of young children.
ANSWER: c
POINTS: 1
REFERENCES: Domestic Violence and Abuse
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.05 – Identify the different forms of abuse in relationships, and
describe the effects of violence and abuse on victims and the factors that contribute to
domestic violence and abuse.
KEYWORDS: Bloom’s: UnderstandCopyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 29
88. The “covenant marriage” option in Louisiana
a. permits divorce only under condition of fault or after a two-year separation.
b. does not allow divorce for the first 3 years of marriage.
c. allows divorce only in the case of spousal abuse.
d. allows a no-fault divorce after a 6-month separation.
ANSWER: a
POINTS: 1
REFERENCES: Strategies for Action: Strengthening Families
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.06 – Discuss strategies to strengthen families, including expanding
the definition of family, workplace and economic supports, relationship literacy
education, covenant marriage, divorce mediation, divorce education programs, and
domestic violence and abuse prevention and policies.
KEYWORDS: Bloom’s: Remember
89. Couples go to divorce mediation to
a. see if they can save their marriage.
b. resolve issues of the divorce in a cooperative way.
c. learn relationship and communication skills in order to prevent divorce.
d. receive psychological counseling to help them and their children emotionally cope with the divorce.
ANSWER: b
POINTS: 1
REFERENCES: Strategies for Action: Strengthening Families
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.06 – Discuss strategies to strengthen families, including expanding
the definition of family, workplace and economic supports, relationship literacy
education, covenant marriage, divorce mediation, divorce education programs, and
domestic violence and abuse prevention and policies.
KEYWORDS: Bloom’s: Remember
90. According to the text, the most important strategies for strengthening families are those that
a. increase employment and earnings.
b. penalize people who get divorce.
c. restrict marriage to fewer people.
d. require covenant marriage.
ANSWER: a
POINTS: 1
REFERENCES: Strategies for Action: Strengthening Families
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.06 – Discuss strategies to strengthen families, including expanding
the definition of family, workplace and economic supports, relationship literacy
education, covenant marriage, divorce mediation, divorce education programs, and
domestic violence and abuse prevention and policies.
KEYWORDS: Bloom’s: UnderstandCopyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 30
91. The ________________ provides federal funds to support research and programs to encourage healthy marriages
and promote involved and responsible fatherhood.
a. Healthy Marriage Initiative
b. Defense of Marriage Act
c. Obamacare legislation
d. Together We Stand movement
ANSWER: a
POINTS: 1
REFERENCES: Strategies for Action: Strengthening Families
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.06 – Discuss strategies to strengthen families, including expanding
the definition of family, workplace and economic supports, relationship literacy
education, covenant marriage, divorce mediation, divorce education programs, and
domestic violence and abuse prevention and policies.
KEYWORDS: Bloom’s: Remember
92. Which of the following is an example of a parent education program that teaches about the dangers of shaking a
baby?
a. Don’t Shake That Kid
b. Period of PURPLE Crying
c. Save the Babies
d. Stop Head Trauma Now
ANSWER: b
POINTS: 1
REFERENCES: Strategies for Action: Strengthening Families
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.06 – Discuss strategies to strengthen families, including expanding
the definition of family, workplace and economic supports, relationship literacy
education, covenant marriage, divorce mediation, divorce education programs, and
domestic violence and abuse prevention and policies.
KEYWORDS: Bloom’s: Apply
93. Whom can you call if you need help with a domestic violence situation?
a. National Domestic Violence Hotline
b. Get Help Now program
c. End Violence Helpers
d. Local PTA
ANSWER: a
POINTS: 1
REFERENCES: Strategies for Action: Strengthening Families
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.06 – Discuss strategies to strengthen families, including expanding
the definition of family, workplace and economic supports, relationship literacy
education, covenant marriage, divorce mediation, divorce education programs, and
domestic violence and abuse prevention and policies.
KEYWORDS: Bloom’s: ApplyCopyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 31
94. Which statement about legal action is true?
a. No one is required to receive treatment as an abuser.
b. Some states require police to arrest accused abusers.
c. Success rates for intervention programs for abusers are high.
d. Abusers cannot be arrested unless the victim presses charges.
ANSWER: b
POINTS: 1
REFERENCES: Strategies for Action: Strengthening Families
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.06 – Discuss strategies to strengthen families, including expanding
the definition of family, workplace and economic supports, relationship literacy
education, covenant marriage, divorce mediation, divorce education programs, and
domestic violence and abuse prevention and policies.
KEYWORDS: Bloom’s: Understand
95. Sociologists define a family as two or more individuals related by birth, marriage, or adoption who reside together.
a. True
b. False
ANSWER: False
POINTS: 1
REFERENCES: The Global Context: Family Forms and Norms around the World
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.01 – Give examples of how family forms and norms vary around
the world.
KEYWORDS: Bloom’s: Remember
96. Sociologists recognize many different family forms.
a. True
b. False
ANSWER: True
POINTS: 1
REFERENCES: The Global Context: Family Forms and Norms around the World
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.01 – Give examples of how family forms and norms vary around
the world.
KEYWORDS: Bloom’s: Remember
97. Serial monogamy is legal in the U.S.
a. True
b. False
ANSWER: True
POINTS: 1
REFERENCES: The Global Context: Family Forms and Norms Around the World
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.01 – Give examples of how family forms and norms vary around
the world.
KEYWORDS: Bloom’s: RememberCopyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 32
98. Polygamy is more common throughout the world than polyandry.
a. True
b. False
ANSWER: True
POINTS: 1
REFERENCES: The Global Context: Family Forms and Norms Around the World
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.01 – Give examples of how family forms and norms vary around
the world.
KEYWORDS: Bloom’s: Remember
99. Young adults living in parts of the world that have traditionally practiced arranged marriage are increasingly selecting
their own mates.
a. True
b. False
ANSWER: True
POINTS: 1
REFERENCES: The Global Context: Family Forms and Norms around the World
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.01 – Give examples of how family forms and norms vary around
the world.
KEYWORDS: Bloom’s: Remember
100. Bigamy means the same as polygamy.
a. True
b. False
ANSWER: False
POINTS: 1
REFERENCES: The Global Context: Family Forms and Norms Around the World
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.01 – Give examples of how family forms and norms vary around
the world.
KEYWORDS: Bloom’s: Understand
101. Same-sex marriage is now legal in all fifty states.
a. True
b. False
ANSWER: True
POINTS: 1
REFERENCES: The Global Context: Family Forms and Norms Around the World
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.01 – Give examples of how family forms and norms vary around
the world.
KEYWORDS: Bloom’s: UnderstandCopyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 33
102. The number of hours per week that men spend on housework and childcare has not increased since the 1960’s.
a. True
b. False
ANSWER: False
POINTS: 1
REFERENCES: The Global Context: Family Forms and Norms around the World
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.01 – Give examples of how family forms and norms vary around
the world.
KEYWORDS: Bloom’s: Remember
103. Over half of babies born in the United States are born to unmarried women.
a. True
b. False
ANSWER: False
POINTS: 1
REFERENCES: Contemporary U.S. Families: Patterns, Trends, and Variations
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.02 – Describe at least five trends, patterns, and/or variations in
contemporary U.S. families, and differentiate between the marital decline and marital
resiliency perspectives.
KEYWORDS: Bloom’s: Remember
104. The average age for bearing a first child increased in recent years in the United States
a. True
b. False
ANSWER: True
POINTS: 1
REFERENCES: Contemporary U.S. Families: Patterns, Trends, and Variations
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.02 – Describe at least five trends, patterns, and/or variations in
contemporary U.S. families, and differentiate between the marital decline and marital
resiliency perspectives.
KEYWORDS: Bloom’s: Remember
105. People who are older than age fifty are less likely to get divorced than they were before 1990.
a. True
b. False
ANSWER: False
POINTS: 1
REFERENCES: Contemporary U.S. Families: Patterns, Trends, and Variations
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.02 – Describe at least five trends, patterns, and/or variations in
contemporary U.S. families, and differentiate between the marital decline and marital
resiliency perspectives.
KEYWORDS: Bloom’s: RememberCopyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 34
106. Stepfamilies are also called blended families.
a. True
b. False
ANSWER: True
POINTS: 1
REFERENCES: Contemporary U.S. Families: Patterns, Trends, and Variations
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.02 – Describe at least five trends, patterns, and/or variations in
contemporary U.S. families, and differentiate between the marital decline and marital
resiliency perspectives.
KEYWORDS: Bloom’s: Remember
107. Grandparents who live with their adult children are more likely to provide care than they are to need care.
a. True
b. False
ANSWER: True
POINTS: 1
REFERENCES: Contemporary U.S. Families: Patterns, Trends, and Variations
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.02 – Describe at least five trends, patterns, and/or variations in
contemporary U.S. families, and differentiate between the marital decline and marital
resiliency perspectives.
KEYWORDS: Bloom’s: Understand
108. Overall, marriage seems to be more satisfying for people today than it was in the past.
a. True
b. False
ANSWER: True
POINTS: 1
REFERENCES: Contemporary U.S. Families: Patterns, Trends, and Variations
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.02 – Describe at least five trends, patterns, and/or variations in
contemporary U.S. families, and differentiate between the marital decline and marital
resiliency perspectives.
KEYWORDS: Bloom’s: Understand
109. Functionalists believe that breakdowns in the family will affect other parts of social life.
a. True
b. False
ANSWER: True
POINTS: 1
REFERENCES: Sociological Theories of Family Problems
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.03 – Explain how structural functionalism, conflict theory, and
symbolic interaction help us understand the family institution, divorce, and domestic
violence and abuse.
KEYWORDS: Bloom’s: UnderstandCopyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 35
110. According to the structural-functionalist perspective, traditional gender roles contribute to family functioning.
a. True
b. False
ANSWER: True
POINTS: 1
REFERENCES: Sociological Theories of Family Problems
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.03 – Explain how structural functionalism, conflict theory, and
symbolic interaction help us understand the family institution, divorce, and domestic
violence and abuse.
KEYWORDS: Bloom’s: Understand
111. Today, husbands whose wives are employed outside the home do about an equal share of the unpaid domestic labor.
a. True
b. False
ANSWER: False
POINTS: 1
REFERENCES: Sociological Theories of Family Problems
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.03 – Explain how structural functionalism, conflict theory, and
symbolic interaction help us understand the family institution, divorce, and domestic
violence and abuse.
KEYWORDS: Bloom’s: Remember
112. Feminist theories of the family grew out of the functionalist perspective.
a. True
b. False
ANSWER: False
POINTS: 1
REFERENCES: Sociological Theories of Family Problems
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.03 – Explain how structural functionalism, conflict theory, and
symbolic interaction help us understand the family institution, divorce, and domestic
violence and abuse.
KEYWORDS: Bloom’s: Understand
113. The conflict perspective emphasizes that interaction with family members has a powerful effect on an individual’s
self-concept.
a. True
b. False
ANSWER: False
POINTS: 1
REFERENCES: Sociological Theories of Family Problems
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.03 – Explain how structural functionalism, conflict theory, and
symbolic interaction help us understand the family institution, divorce, and domestic
violence and abuse.
KEYWORDS: Bloom’s: UnderstandCopyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 36
114. Symbolic interactionist explanations of family problems focus on patriarchy as the primary cause.
a. True
b. False
ANSWER: False
POINTS: 1
REFERENCES: Sociological Theories of Family Problems
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.03 – Explain how structural functionalism, conflict theory, and
symbolic interaction help us understand the family institution, divorce, and domestic
violence and abuse.
KEYWORDS: Bloom’s: Understand
115. Divorce became more common as women gained independent economic resources.
a. True
b. False
ANSWER: True
POINTS: 1
REFERENCES: Problems Associated with Divorce
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.04 – Discuss the social causes of divorce and its consequences
for children and adults.
KEYWORDS: Bloom’s: Understand
116. No-fault divorce is only available in a few states.
a. True
b. False
ANSWER: False
POINTS: 1
REFERENCES: Problems Associated with Divorce
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.04 – Discuss the social causes of divorce and its consequences
for children and adults.
KEYWORDS: Bloom’s: Remember
117. Research demonstrates a parental divorce is always characterized by more negative than positive experiences for
the children.
a. True
b. False
ANSWER: False
POINTS: 1
REFERENCES: Problems Associated with Divorce
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.04 – Discuss the social causes of divorce and its consequences
for children and adults.
KEYWORDS: Bloom’s: UnderstandCopyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 37
118. Mutual violent control is a common pattern of intimate partner violence.
a. True
b. False
ANSWER: False
POINTS: 1
REFERENCES: Domestic Violence and Abuse
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.05 – Identify the different forms of abuse in relationships, and
describe the effects of violence and abuse on victims and the factors that contribute to
domestic violence and abuse.
KEYWORDS: Bloom’s: Remember
119. Intimate terrorism refers to attempts to control all aspects of someone’s life.
a. True
b. False
ANSWER: True
POINTS: 1
REFERENCES: Domestic Violence and Abuse
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.05 – Identify the different forms of abuse in relationships, and
describe the effects of violence and abuse on victims and the factors that contribute to
domestic violence and abuse.
KEYWORDS: Bloom’s: Understand
120. Today, marital rape is a crime in all 50 states.
a. True
b. False
ANSWER: True
POINTS: 1
REFERENCES: Domestic Violence and Abuse
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.05 – Identify the different forms of abuse in relationships, and
describe the effects of violence and abuse on victims and the factors that contribute to
domestic violence and abuse.
KEYWORDS: Bloom’s: Remember
121. Americans overwhelmingly support the use of corporal punishment.
a. True
b. False
ANSWER: True
POINTS: 1
REFERENCES: Domestic Violence and Abuse
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.05 – Identify the different forms of abuse in relationships, and
describe the effects of violence and abuse on victims and the factors that contribute to
domestic violence and abuse.
KEYWORDS: Bloom’s: RememberCopyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 38
122. Men who will abuse a pet will usually not abuse their spouse or children.
a. True
b. Falseb. False
ANSWER: False
POINTS: 1
REFERENCES: Domestic Violence and Abuse
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.05 – Identify the different forms of abuse in relationships, and
describe the effects of violence and abuse on victims and the factors that contribute to
domestic violence and abuse.
KEYWORDS: Bloom’s: Understand
123. Covenant marriage is available in all fifty states.
a. True
b. False
ANSWER: False
POINTS: 1
REFERENCES: Strategies for Action: Strengthening Families
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.06 – Discuss strategies to strengthen families, including expanding
the definition of family, workplace and economic supports, relationship literacy
education, covenant marriage, divorce mediation, divorce education programs, and
domestic violence and abuse prevention and policies.
KEYWORDS: Bloom’s: Remember
124. Reducing poverty and unemployment can reduce abuse.
a. True
b. False
ANSWER: True
POINTS: 1
REFERENCES: Strategies for Action: Strengthening Families
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.06 – Discuss strategies to strengthen families, including expanding
the definition of family, workplace and economic supports, relationship literacy
education, covenant marriage, divorce mediation, divorce education programs, and
domestic violence and abuse prevention and policies.
KEYWORDS: Bloom’s: Understand
125. Why do couples choose the new family form of “living apart together (LAT)”?
ANSWER: will vary
POINTS: 1
REFERENCES: Contemporary U.S. Families: Patterns, Trends, and Variations
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.02 – Describe at least five trends, patterns, and/or variations in
contemporary U.S. families, and differentiate between the marital decline and marital
resiliency perspectives.
KEYWORDS: Bloom’s: UnderstandCopyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 39
126. How has marital quality changed in the last few decades?
ANSWER: will vary
POINTS: 1
REFERENCES: Contemporary U.S. Families: Patterns, Trends, and Variations
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.02 – Describe at least five trends, patterns, and/or variations in
contemporary U.S. families, and differentiate between the marital decline and marital
resiliency perspectives.
KEYWORDS: Bloom’s: Understand
127. What are the two main claims of the marital decline perspective?
ANSWER: will vary
POINTS: 1
REFERENCES: Contemporary U.S. Families: Patterns, Trends, and Variations
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.02 – Describe at least five trends, patterns, and/or variations in
contemporary U.S. families, and differentiate between the marital decline and marital
resiliency perspectives.
KEYWORDS: Bloom’s: Understand
128. What are the problems with the term “visitation” rights, according to symbolic interactionists?
ANSWER: will vary
POINTS: 1
REFERENCES: Sociological Theories of Family Problems
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.03 – Explain how structural functionalism, conflict theory, and
symbolic interaction help us understand the family institution, divorce, and domestic
violence and abuse.
KEYWORDS: Bloom’s: Understand
129. What are some strategies for strengthening marriage and reducing problems associated with divorce?
ANSWER: will vary
POINTS: 1
REFERENCES: Strategies for Action: Strengthening Families
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.06 – Discuss strategies to strengthen families, including expanding
the definition of family, workplace and economic supports, relationship literacy
education, covenant marriage, divorce mediation, divorce education programs, and
domestic violence and abuse prevention and policies.
KEYWORDS: Bloom’s: Apply
130. What are the characteristics of abusive partners?
ANSWER: will vary
POINTS: 1
REFERENCES: Domestic Violence and Abuse
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.05 – Identify the different forms of abuse in relationships, and
describe the effects of violence and abuse on victims and the factors that contribute to
domestic violence and abuse.
KEYWORDS: Bloom’s: RememberCopyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 40
131. What is the “cycle of abuse?”
ANSWER: will vary
POINTS: 1
REFERENCES: Domestic Violence and Abuse
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.05 – Identify the different forms of abuse in relationships, and
describe the effects of violence and abuse on victims and the factors that contribute to
domestic violence and abuse.
KEYWORDS: Bloom’s: Understand
132. Why do some adult victims of abuse choose to stay in their abusive relationships?
ANSWER: will vary
POINTS: 1
REFERENCES: Domestic Violence and Abuse
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.05 – Identify the different forms of abuse in relationships, and
describe the effects of violence and abuse on victims and the factors that contribute to
domestic violence and abuse.
KEYWORDS: Bloom’s: Understand
133. What is child neglect?
ANSWER: will vary
POINTS: 1
REFERENCES: Domestic Violence and Abuse
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.05 – Identify the different forms of abuse in relationships, and
describe the effects of violence and abuse on victims and the factors that contribute to
domestic violence and abuse.
KEYWORDS: Bloom’s: Remember
134. Describe how societal customs influence family life and include at least three examples of different forms of family.
ANSWER: Will vary
POINTS: 1
REFERENCES: The Global Context: Family Forms and Norms Around the World
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.01 – Give examples of how family forms and norms vary around
the world.
KEYWORDS: Bloom’s: Understand
135. Does the high rate of divorce and out-of-wedlock childbearing signal the breakdown of the family? In answering this
question, state the argument of the marital decline or marital resilience perspective and cite evidence to support your
position.
ANSWER: Will vary
POINTS: 1
REFERENCES: Contemporary U.S. Families: Patterns, Trends, and Variations
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.02 – Describe at least five trends, patterns, and/or variations in
contemporary U.S. families, and differentiate between the marital decline and marital
resiliency perspectives.
KEYWORDS: Bloom’s: UnderstandCopyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 41
136. How does structural-functionalism explain problems of today’s American families? Give specific examples to
illustrate your answers.
ANSWER: Will vary
POINTS: 1
REFERENCES: Sociological Theories of Family Problems
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.03 – Explain how structural functionalism, conflict theory, and
symbolic interaction help us understand the family institution, divorce, and domestic
violence and abuse.
KEYWORDS: Bloom’s: Understand
137. How do capitalism, social class, and power explain family structure and problems according to the conflict
perspective?
ANSWER: Will vary
POINTS: 1
REFERENCES: Sociological Theories of Family Problems
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.03 – Explain how structural functionalism, conflict theory, and
symbolic interaction help us understand the family institution, divorce, and domestic
violence and abuse.
KEYWORDS: Bloom’s: Understand
138. How do symbolic interactionists explain the problems of divorce, father absence, and domestic violence and abuse?
What strategies do they propose to help solve these problems?
ANSWER: Will vary
POINTS: 1
REFERENCES: Sociological Theories of Family Problems
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.03 – Explain how structural functionalism, conflict theory, and
symbolic interaction help us understand the family institution, divorce, and domestic
violence and abuse.
KEYWORDS: Bloom’s: Understand
139. Describe at least three of the changing patterns in U.S. families and explain each trend from one of the dominant
theoretical perspectives.
ANSWER: Will vary
POINTS: 1
REFERENCES: Sociological Theories of Family Problems
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.03 – Explain how structural functionalism, conflict theory, and
symbolic interaction help us understand the family institution, divorce, and domestic
violence and abuse.
KEYWORDS: Bloom’s: ApplyCopyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 42
140. What social and cultural factors contribute to divorce in American society?
ANSWER: Will vary
POINTS: 1
REFERENCES: Problems Associated with Divorce
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.04 – Discuss the social causes of divorce and its consequences
for children and adults.
KEYWORDS: Bloom’s: Understand
141. What behaviors do parents engage in to alienate their children from the other parent? What effects do these have on
the children?
ANSWER: Will vary
POINTS: 1
REFERENCES: Problems Associated with Divorce
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.04 – Discuss the social causes of divorce and its consequences
for children and adults.
KEYWORDS: Bloom’s: Understand
142. Explain the impact of divorce on the physical, psychological and economic well being of adults and children, including
both positive and negative effects.
ANSWER: Will vary
POINTS: 1
REFERENCES: Problems Associated with Divorce
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.04 – Discuss the social causes of divorce and its consequences
for children and adults.
KEYWORDS: Bloom’s: Understand
143. Explain the strategies that can help strengthen marriage, prevent divorce and strengthen families during and after
divorce. Provide an example of each.
ANSWER: Will vary
POINTS: 1
REFERENCES: Strategies for Action: Strengthening Families
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.06 – Discuss strategies to strengthen families, including expanding
the definition of family, workplace and economic supports, relationship literacy
education, covenant marriage, divorce mediation, divorce education programs, and
domestic violence and abuse prevention and policies.
KEYWORDS: Bloom’s: Apply
144. Identify and explain the four patterns of intimate partner violence, providing an example of each.
ANSWER: Will vary
POINTS: 1
REFERENCES: Domestic Violence and Abuse
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.05 – Identify the different forms of abuse in relationships, and
describe the effects of violence and abuse on victims and the factors that contribute to
domestic violence and abuse.
KEYWORDS: Bloom’s: RememberCopyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 43
145. What are the physical, psychological, economic, and marital consequences of intimate partner violence? How does
witnessing intimate partner violence affect children?
ANSWER: Will vary
POINTS: 1
REFERENCES: Domestic Violence and Abuse
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.05 – Identify the different forms of abuse in relationships, and
describe the effects of violence and abuse on victims and the factors that contribute to
domestic violence and abuse.
KEYWORDS: Bloom’s: Understand
146. Describe the problems associated with corporal punishment.
ANSWER: Will vary
POINTS: 1
REFERENCES: Domestic Violence and Abuse
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.05 – Identify the different forms of abuse in relationships, and
describe the effects of violence and abuse on victims and the factors that contribute to
domestic violence and abuse.
KEYWORDS: Bloom’s: Understand
147. What are the effects of child abuse and neglect?
ANSWER: Will vary
POINTS: 1
REFERENCES: Domestic Violence and Abuse
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.05 – Identify the different forms of abuse in relationships, and
describe the effects of violence and abuse on victims and the factors that contribute to
domestic violence and abuse.
KEYWORDS: Bloom’s: Understand
148. How can education be used to strengthen families? Include specific examples of educational programs.
ANSWER: Will vary
POINTS: 1
REFERENCES: Strategies for Action: Strengthening Families
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.06 – Discuss strategies to strengthen families, including expanding
the definition of family, workplace and economic supports, relationship literacy
education, covenant marriage, divorce mediation, divorce education programs, and
domestic violence and abuse prevention and policies.
KEYWORDS: Bloom’s: ApplyCopyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 44
149. Explain the individual, family, community, and cultural factors in U.S. society that contribute to domestic violence and
abuse.
ANSWER: Will vary
POINTS: 1
REFERENCES: Domestic Violence and Abuse
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.05 – Identify the different forms of abuse in relationships, and
describe the effects of violence and abuse on victims and the factors that contribute to
domestic violence and abuse.
KEYWORDS: Bloom’s: Understand
150. Describe the options for treating abusers. What is the evidence for the effectiveness of these approaches?
ANSWER: Will vary
POINTS: 1
REFERENCES: Strategies for Action: Strengthening Families
LEARNING OBJECTIVES: UNSP.MOON.17.05.06 – Discuss strategies to strengthen families, including expanding
the definition of family, workplace and economic supports, relationship literacy
education, covenant marriage, divorce mediation, divorce education programs, and
domestic violence and abuse prevention and policies.
KEYWORDS: Bloom’s: UnderstandCopyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 45

There are no reviews yet.

Add a review

Be the first to review “Understanding Social Problems 10th Edition by Linda A. Mooney Test Bank”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Category:
Updating…
  • No products in the cart.