Understanding Art 11th Edition By Lois Fichner – Test Bank

$20.00

Pay And Download

 

 

Complete Test Bank With Answers

 

 

 

Sample Questions Posted Below

 

 

 

 

 

1. ​The illusionistic space of a two-dimensional composition is sometimes called __________.

  a. ​actual line
  b. ​outline
  c. ​implied space
  d. ​curved line
  e. ​heavy line

 

ANSWER:   c
DIFFICULTY:   knowledge

 

2. ​Three-dimensional works art of define and occupy ______________—as opposed to illusory—space.

  a. ​linear perspective
  b. ​shape
  c. ​color
  d. ​value
  e. ​actual

 

ANSWER:   e
DIFFICULTY:   knowledge

 

3. ​Diagonal lines are often used to _______________.

  a. ​imply movement and directionality
  b. ​suggest stability
  c. ​suggest assertiveness
  d. ​imply heaviness and weight
  e. ​suggest rigidity

 

ANSWER:   a
DIFFICULTY:   comprehension

 

4. ​When an artist places one object in front of another to create the illusion of depth, it is called __________.

  a. ​linear perspective
  b. ​value contrast
  c. ​overlapping
  d. ​relative size
  e. ​afterimage

 

ANSWER:   c
DIFFICULTY:   knowledge

 

5. ​_____________, in which parallel lines converge at one or more vantage points on the horizon to create the illusion of depth, was highly refined by __________ artists.

  a. ​Implied line; Japanese
  b. ​Atmospheric perspective; Byzantine
  c. ​Texture gradient; Baroque
  d. ​Relative size; Chinese
  e. ​Linear perspective; Renaissance

 

ANSWER:   e
DIFFICULTY:   knowledge

 

6. ​Sculptor Alexander Calder is known for his mobiles, which are excellent examples of __________.

  a. ​pop art
  b. ​conceptual art
  c. ​op art
  d. ​kinetic art
  e. ​performance art

 

ANSWER:   d
DIFFICULTY:   comprehension

 

7. ​The story of _______________is told in four parallel bands using figure repetition in Scenes from Genesis.

  a. ​David Copperfield
  b. ​Reader’s Digest
  c. ​National Geographic
  d. ​The Village Voice
  e. ​Adam and Eve

 

ANSWER:   e
DIFFICULTY:   comprehension/application

 

8. ​One of the best ways to create the illusion of motion on a two-dimensional surface is by __________.

  a. ​thickening outlines
  b. ​blurring outlines
  c. ​defining outlines
  d. ​separating outlines
  e. ​increasing outlines

 

ANSWER:   b
DIFFICULTY:   comprehension

 

9. ​The edges formed by the flesh and muscle in Edward Weston’s Knees are best described as __________.

  a. ​contour lines
  b. ​outlines
  c. ​shapes
  d. ​illusions
  e. ​flat lines

 

ANSWER:   a
DIFFICULTY:   comprehension

 

10. ​In Martina Lopez’ Heirs Come to Pass, 3, the primary technique used to create the illusion of depth is __________.

  a. ​linear perspective
  b. ​atmospheric perspective
  c. ​relative size
  d. ​overlapping
  e. ​brightness gradient

 

ANSWER:   c
DIFFICULTY:   comprehension

 

11. ​By creating optical sensations with the repetition of line and shape and the manipulation of high-contrast values and complementary colors, _________ truly is in the eye of the beholder.

  a. ​perspective
  b. ​shape
  c. ​color
  d. ​value
  e. ​movement

 

ANSWER:   e
DIFFICULTY:   knowledge

 

12. ​Implied time is the portrayal or suggestion of the passage or duration of _____________.

  a. ​time
  b. ​outline
  c. ​shape
  d. ​illusion
  e. ​space

 

ANSWER:   a
DIFFICULTY:   comprehension

 

13. ​Atmospheric perspective is also known as _____________.

  a. ​actual perspective
  b. ​​outline perspective
  c. ​aerial perspective
  d. ​curved perspective
  e. ​heavy perspective

 

ANSWER:   c
DIFFICULTY:   knowledge

 

14. ​Relative size and ____________often work hand in hand to suggest space.

  a. ​perspective
  b. ​shape
  c. ​color
  d. ​value
  e. ​overlapping

 

ANSWER:   e
DIFFICULTY:   knowledge

 

15. ​________________refers to formal systems developed by artists to portray three-dimensional objects in two-dimensional space.

  a. ​Actual perspective
  b. ​Outline perspective
  c. ​Linear perspective
  d. ​Curved perspective
  e. ​Heavy perspective

 

ANSWER:   c
DIFFICULTY:   knowledge

 

16. Name two types of visual space.

ANSWER:   Answers may vary
DIFFICULTY:   knowledge

 

17. What accounts for spatial complexity in Martina López’s Heirs Come to Pass, 3?

ANSWER:   Answers may vary
DIFFICULTY:   knowledge

 

18. The photograph of the mountain fortress of Machu Picchu (Fig. 5.9) illustrates the role of what?

ANSWER:   Answers may vary
DIFFICULTY:   knowledge

 

19. Futurist artists, like Boccioni, were seduced by what?

ANSWER:   Answers may vary
DIFFICULTY:   knowledge

 

20. Compare and contrast Jean Baptiste Simeon Chardin’s Still Life with Bottle of Olives with Juan Gris’s The Bottle of Banyuls.

ANSWER:   Answers may vary
DIFFICULTY:   comprehension/application

 

21. Discuss the use of relative size in Martina López’s Heirs Come to Pass, 3.

ANSWER:   Answers may vary
DIFFICULTY:   comprehension

 

22. Explain the difference between actual space and implied space, and provide an artistic example of each.

ANSWER:   Answers may vary
DIFFICULTY:   comprehension

 

23. How does Bernini’s sculpture David make use of implied motion and implied time?

ANSWER:   Answers may vary
DIFFICULTY:   comprehension/application

 

 

There are no reviews yet.

Add a review

Be the first to review “Understanding Art 11th Edition By Lois Fichner – Test Bank”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Category:
Updating…
  • No products in the cart.