Technology In Action Complete 9th Edition By Evans – Test Bank

$20.00

Pay And Download

 

Complete Test Bank With Answers

 

 

 

Sample Questions Posted Below

 

 

 

 

 

Exam
Name___________________________________
MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question.
1) The operating system uses RAM to ________.
A) retrieve information lost during unexpected power failures
B) temporarily store instructions and data
C) store the computer’s startup instructions
D) store archived files for backup purposes
1)
2) When there isn’t enough room in RAM and the operating system borrows room from the hard
drive, a storage area is created called virtual ________.
A) memory B) swap C) RAM D) storage
2)
3) The ________ is the file moved to the hard drive when you run out of space in RAM.
A) RAM file B) page file C) transfer file D) virtual file
3)
4) ________ is erased when computer is turned off.
A) A flash file B) ROM C) The hard drive D) RAM
4)
5) Which of the following statements about RAM is FALSE?
A) When there is not enough RAM, your computer borrows storage space from the hard drive.
B) RAM is used by the operating system to coordinate the CPU’s activities.
C) Turning off the computer will erase the information in RAM.
D) Deleting files will create more storage space in RAM.
5)
6) A swap file is stored ________.
A) on the hard drive B) in a cache file
C) in RAM D) in ROM
6)
7) The Plug and Play hardware and software standard was created by ________.
A) Comp Connect B) Intel C) Microsoft D) Apple
7)
8) The ________ communicates between a hardware device and the operating system.
A) mouse driver B) device driver
C) hardware driver D) operating driver
8)
9) The operating system clears information and data from RAM when the computer is ________.
A) cached B) virtualized C) turned off D) turned on
9)
10) For fast access, temporary data is stored in ________.
A) the hard drive B) RAM C) ROM D) the CPU
10)
11) When a computer with an insufficient amount of RAM uses its virtual memory too often, it can
cause ________.
A) thrashing B) the computer to turn off
C) the swap file to crash D) the amount of virtual memory to increase
11)
1
12) The program that helps a device communicate with the operating system is called a(n) ________.
A) communication program B) page file
C) device driver D) swap file
12)
13) If you purchase a used printer and the operating system is unable to recognize it, you should
________.
A) check the manufacturer’s Web site or a download site for the correct driver
B) reload the operating system
C) purchase a new printer
D) empty the cache files
13)
14) Which of the following statements about Plug and Play is FALSE?
A) Plug and Play is a single-device driver.
B) Plug and Play makes it easier to attach new devices to your computer.
C) Plug and Play might not work for older devices.
D) Plug and Play is a hardware and software standard.
14)
SHORT ANSWER. Write the word or phrase that best completes each statement or answers the question.
15) When ________ runs out of space, the operating system creates virtual memory. 15)
16) Your computer’s main location for permanent storage is the ________. 16)
17) When more room in RAM is needed, the operating system swaps out from RAM data or
instructions that have not been recently used by the CPU and moves them to a temporary
storage area on the hard drive called the ________.
17)
18) When there isn’t enough room in RAM for the operating system to store data and
instructions, the operating system borrows room from the hard drive, creating something
called ________.
18)
19) When files are being swapped between RAM and virtual memory too often, ________
occurs.
19)
20) The Windows ________ can be used to remove a newly installed driver if the system
becomes unstable after it is installed.
20)
21) PnP stands for ________. 21)
22) The operating system coordinates the activities of the ________ using RAM as a temporary
storage area.
22)
23) Match the following terms to their definition.
I. thrashing A. source for device drivers for older devices
II. virtual memory B. occurs from too much swapping of page files
III. RAM C. coordinates the activities of the processor
IV. operating system D. temporary storage area for data and instructions
V. manufacturer E. portion of the hard drive used when RAM runs out of
space
23)
2
24) Match the following terms to their definition.
I. paging A. temporary storage area on the hard drive
II. swap file B. software and hardware standard that makes it easier
to attach new devices
III. device driver C. manages memory and interacts with devices
IV. Plug and Play D. replaces a swap file’s contents
V. operating system E. software that facilitates the communication between a
hardware device and the operating system
24)
MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question.
25) Which of the following statements is NOT true concerning Safe mode?
A) Safe mode boots only those drivers required to boot the system.
B) The keyboard, monitor, and mouse will all work when in Safe mode.
C) When in Safe mode, you can use the Device Manager.
D) If your computer goes into Safe mode automatically, it is a signal that you need to consider
buying a new computer.
25)
26) ________ is a special diagnostic mode designed for troubleshooting errors that PCs go into when
Windows does not boot properly.
A) CMOS mode B) Test mode C) Safe mode D) BIOS mode
26)
27) ROM storage ________ when the power is turned off.
A) gets erased B) is reorganized
C) does not get erased D) is put in temporary storage
27)
28) The ________ is a program that manages the exchange of data between the OS and the input and
output devices attached to the system.
A) POST B) kernel C) BIOS D) CMOS
28)
29) What happens after the CPU activates the BIOS?
A) POST runs. B) CMOS runs. C) OS is verified. D) RAM is tested.
29)
30) The kernel is called ________ because it stays in RAM the entire time your computer is turned on.
A) nonresident B) a BIOS file
C) a system file D) memory resident
30)
31) Which of the following statements about Safe mode is FALSE?
A) During Safe mode, the graphics driver operates only in four-color mode.
B) A system error can cause the computer to go into Safe mode.
C) Safe mode is a special diagnostic mode.
D) Safe mode is used to troubleshoot boot errors.
31)
32) Which of the following is NOT an essential device that will operate during Safe mode?
A) keyboard B) printer C) mouse D) monitor
32)
33) The POST includes all of the following EXCEPT:
A) CPU tested. B) Memory tested.
C) Video card tested. D) BIOS identified.
33)
3
34) If your computer boots into Safe mode, the first action you should take to try and resolve the
problem is to ________.
A) reinstall the problem device or program B) check the BIOS for errors
C) reboot the computer D) uninstall the problem device or program
34)
35) The main files of the operating system are loaded into RAM from the ________.
A) CMOS B) CPU C) hard drive D) ROM
35)
36) Which of the following occurs during the first step of the boot process?
A) The BIOS reads the data on the ROM chip.
B) The data on the ROM chip is overwritten by the CPU.
C) The BIOS activates the graphics driver.
D) The CPU activates the BIOS.
36)
37) ________ is memory that uses almost no power and is never erased.
A) RAM B) BIOS C) CMOS D) ROM
37)
38) The power-on self test will do all of the following EXCEPT:
A) load the operating system.
B) test memory chips.
C) test the video card and video memory.
D) identify and display the BIOS version and manufacturer.
38)
39) The BIOS is stored on a ________ chip.
A) flash B) RAM C) ROM D) kernel
39)
40) Noncritical parts of the OS that are copied to RAM only when they are needed are said to be
________.
A) resident B) POST C) BIOS D) nonresident
40)
41) The boot process is the special process that occurs when you ________.
A) shut down your computer B) start your computer
C) open a file D) start an application program
41)
42) Which of the following statements about the kernel is TRUE?
A) The kernel is a part of ROM.
B) The kernel manages the processor and all other system components.
C) The kernel is loaded before the OS.
D) The kernel manages the BIOS and POST.
42)
43) Assuming that all steps are successfully completed, which of the following choices shows the
correct order for the boot process?
A) POST runs → BIOS loads OS → CPU activates BIOS → Registry configuration is checked →
Desktop appears.
B) CPU activates BIOS → BIOS loads OS → POST runs → Registry configuration is checked →
Desktop appears
C) POST runs → CPU activates BIOS → Registry configuration is checked → BIOS loads OS →
Desktop appears
D) CPU activates BIOS → POST runs → BIOS loads OS → Registry configuration is checked →
Desktop appears
43)
4
SHORT ANSWER. Write the word or phrase that best completes each statement or answers the question.
44) Once the BIOS locates the operating system, it loads it into ________. 44)
45) BIOS stands for ________. 45)
46) ________ programs stay in RAM the entire time your computer is on. 46)
47) Hardware configurations are stored in ________. 47)
48) Match the following terms to their definition.
I. kernel A. essential device in Safe mode
II. boot process B. nonessential device in Safe mode
III. printer C. special diagnostic mode
IV. keyboard D. manages the system components and processor
V. Safe mode E. occurs when you start your computer
48)
49) Match the following terms to their definition.
I. CMOS A. stores the BIOS
II. POST B. confirms the status of peripheral devices
III. ROM C. compares results of POST with hardware configurations
IV. BIOS D. activates basic input/output system
V. CPU E. memory that uses almost no power
49)
MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question.
50) Which of the following is NOT a method used to display two windows at the same time?
A) using Windows Flip 3D B) displaying in thumbnail mode
C) resizing the windows D) tiling the windows
50)
51) ________ appear at the side and/or bottom of the screen and control which part of the information
is displayed on screen.
A) Title bars B) Toolbars C) Scrollbars D) Task bars
51)
52) The ________ is a pane on the right side of the Windows desktop where you can easily organize
your Gadgets.
A) Gadget bar B) Sidebar
C) Icon bar D) Explorer window
52)
53) ________ windows overlap on the screen.
A) Resized B) Restored C) Cascading D) Tiled
53)
54) ________ is a convenient organization tool that enables you to keep all the documents you create in
one place.
A) Folder Sorter and Organizer B) Documents
C) My Filing Cabinet D) Internet Explorer
54)
55) Files deleted from your computer’s hard drive are stored in the ________ until they are
permanently purged.
A) Recycle Bin B) Computer icon C) System tray D) Start menu
55)
5
56) Which of the following is NOT true regarding the left side of the Windows Explorer window?
A) It does not display any files.
B) It shows all of the content of the active folder.
C) It includes all drives the computer is connected to.
D) It is referred to as the Navigation Pane.
56)
57) ________ helps you manage your files and folders by showing the location and contents of every
drive, folder, and file on your computer.
A) All Programs B) Computer
C) Windows Explorer D) Documents
57)
58) In Windows Explorer, ________ next to the folder name shows the subfolders located inside the
folder.
A) right-clicking the folder B) clicking the caret icon
C) clicking the minus sign D) double-clicking the asterisk
58)
59) The hard drive on a computer is referred to as the ________ drive.
A) RAM B) ROM C) A: D) C:
59)
60) Which of the following appears next to a folder in the Navigation Pane of Windows Explorer if the
folder is empty?
A) a caret B) nothing C) a minus sign D) a shaded caret
60)
61) ________ is a feature that allows you to preview the contents of a specific file without actually
opening the file.
A) File Preview B) Live Icons
C) Windows Preview D) Live Preview
61)
62) Which of the following is NOT true about the Details view?
A) It shows icons representing the files and folders it contains in the smallest format.
B) Its contents can be sorted by the date last modified.
C) It is the most interactive view.
D) It provides the most information regarding its contents.
62)
63) When you are sorting files and folders in Windows Explorer, use ________ view to get the most
interactive view available.
A) List B) Details C) Tiles D) Folder
63)
64) Which of these Windows Explorer views would be best if you are looking at files in a folder that
contains PowerPoint presentations?
A) Small icons B) Large icons C) Tiles D) Medium icons
64)
65) Which of the following statements about the Recycle Bin is FALSE?
A) You need a special utility program to undelete files that are in the Recycle Bin.
B) Selecting Empty the Recycle Bin permanently deletes all the files contained in it.
C) Files deleted from the hard drive are sent to the Recycle Bin.
D) The Recycle Bin is an icon on the desktop.
65)
6
66) In the Windows operating system, the file type or file extension is ________.
A) assigned to a file name by the user
B) a way to identify the file and is assigned by the user when the file is named
C) an indication of the folder the file is stored in
D) an indication of what program the computer should use to read the file
66)
67) Which of the following statements is NOT a suggested file naming tip?
A) Use file extensions of five or more letters to provide greater naming flexibility.
B) Assign meaningful file names for easier retrieval.
C) Be aware of the file naming conventions for the operating system in use.
D) Files within the same folder cannot have the same file name and file extension.
67)
SHORT ANSWER. Write the word or phrase that best completes each statement or answers the question.
68) ________ are mini programs that give you information at a glance or quick access to
frequently used tools.
68)
69) ________ are located at the side or bottom of a window and allow you to control which
part of the information is displayed on the screen.
69)
70) ________ displays your open windows in a stack. 70)
71) To view most or all of the content in a folders in Windows Explorer at one time, the
________ view should be used.
71)
72) The computer’s hard drive is also known as the ________ drive. 72)
73) The OS allows you to organize the contents of your computer in a(n) ________ structure
that includes drives, folders, subfolders, and files.
73)
74) The ________ following the file name and a period identifies which application will open
the file.
74)
75) Match the following views to their descriptions.
I. List view A. displays additional information in ScreenTips when
pointed to
II. Small icons view B. displays in list form with additional information
displayed in columns
III. Tiles view C. view the maximum number of folders or files at one time
IV. Details view D. displays icons with file name, application, and file size
V. Large icons view E. best for displaying pictures in folder
75)
MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question.
76) ________ regroups related pieces of files together on the hard disk, thereby improving OS
efficiency.
A) System Tools B) System Restore
C) Task Manager D) Disk Defragmenter
76)
7
77) ________ is a utility that removes unnecessary files from your hard drive.
A) The Add or Remove Programs utility B) Disk Cleanup
C) System Restore D) Disk Defragmenter
77)
78) Which utility program removes redundancies from files?
A) Program Manager B) Disk Cleanup
C) File Compression D) Disk Defragmenter
78)
79) Which utility program is used to exit out of programs that have stopped responding?
A) Task Manager B) Program Manager
C) Disk Defragmenter D) Disk Cleanup
79)
80) ________ is a utility that checks for lost files and fragments as well as physical errors on your hard
drive.
A) Task Manager B) Error-checking C) Disk Manager D) Disk Cleanup
80)
81) Which of the following statements about the Windows Task Scheduler is FALSE?
A) It is used to run tasks automatically.
B) The Task Scheduler Wizard helps the user select the desired utilities to be run.
C) It can be used to check on a program that has stopped working or to exit a nonresponsive
program.
D) It can schedule different utilities to run at different times.
81)
82) ________ software works by removing redundant data to reduce file size.
A) Extractor B) Expander
C) Disk Cleanup D) File Compression
82)
83) A utility program you can run to make your computer run more efficiently is ________.
A) Efficiency Manager B) Task Manager
C) Disk Defragmenter D) Cleanup Manager
83)
84) The System Restore utility can ________.
A) overwrite a faulty operating system
B) remove personal data created or modified after setting the restore point
C) quarantine and remove viruses and spyware
D) be used to return the system to a date when everything worked properly
84)
85) ________ is the utility program that checks for physical errors on the hard drive.
A) Surface Scan B) Disk Cleanup
C) Disk Defragmenter D) Error checking
85)
86) All of the following types of files can be removed by the Disk Cleanup utility EXCEPT:
A) temporary Internet files.
B) Recycle Bin files.
C) files that have not been used in over one year.
D) temporary Windows files.
86)
87) The utility program formerly known as Scan Disk is ________.
A) Task Manager B) Error checking
C) Task Scheduler D) Disk Cleanup
87)
8
SHORT ANSWER. Write the word or phrase that best completes each statement or answers the question.
88) Disk Defragmenter and Task Manager are examples of ________, special applications that
help improve computer efficiency or manage resources.
88)
89) Running ________ helps improve the efficiency of a computer by regrouping related pieces
of files together.
89)
90) Previously called ScanDisk, the ________ utility checks for lost files and physical problems
on a hard drive.
90)
91) System Restore creates a snapshot of your entire system’s settings called a(n) ________. 91)
92) To run the Disk Cleanup utility automatically once a week, the Windows ________ should
be configured.
92)
93) WinZip and StuffIt are both examples of ________ utilities. 93)
94) The Windows OS includes built-in ________ utilities that are able to make large files more
compact, thereby making them easier to send over the Internet.
94)
95) Use the ________ to exit out of a nonresponsive program. 95)
96) ________ used to be used to prolong monitor life, but today, they are only used for
decorative purposes.
96)
97) Match the following programs or tools to their description.
I. WinZip A. allows you to exit out of nonresponsive programs
II. Task Manager B. centralized location for assistive technology
III. Magnifier C. an accessibility feature
IV. Ease of Access D. allows you to run utilities automatically at predetermined
times
V. Task Scheduler E. uses algorithms to reduce file size
97)
98) Match the following terms to their definition.
I. Disk Defragmenter A. included in system software to perform special functions
II. utility programs B. checks for lost files and fragments and physical errors on
hard drive
III. Disk cleanup C. puts parts of files back into sequential order
IV. Error-checking D. removes unnecessary files from the hard drive
98)
9
Answer Key
Testname: UNTITLED5
1) B
2) A
3) B
4) A
5) D
6) A
7) C
8) B
9) C
10) B
11) A
12) C
13) A
14) A
15) RAM
16) hard disk
17) swap file
18) virtual memory
19) thrashing
20) Roll Back Driver
21) Plug and Play
22) CPU
23) B, E, D, C, A
24) D, A, E, B, C
25) D
26) C
27) C
28) C
29) A
30) D
31) A
32) B
33) A
34) C
35) C
36) D
37) C
38) A
39) C
40) D
41) B
42) B
43) D
44) RAM
45) basic input output system
46) Memory resident
47) CMOS
48) D, E, B, A, C
49) E, B, A, C, D
50) B
10
Answer Key
Testname: UNTITLED5
51) C
52) B
53) C
54) B
55) A
56) B
57) C
58) B
59) D
60) B
61) B
62) A
63) B
64) B
65) A
66) D
67) A
68) Gadgets
69) Scrollbars
70) Windows Flip 3D
71) List
72) C:
73) hierarchical
74) file extension
75) C, A, D, B, E
76) D
77) B
78) C
79) A
80) B
81) C
82) D
83) C
84) D
85) D
86) C
87) B
88) utility programs
89) Disk Defragmenter
90) Error-checking
91) restore point
92) Task Scheduler
93) file compression
94) compression
95) Task Manager
96) Screen savers
97) E, A, C, B, D
98) C, A, D, B
11

There are no reviews yet.

Add a review

Be the first to review “Technology In Action Complete 9th Edition By Evans – Test Bank”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Category:
Updating…
  • No products in the cart.