Medical Law And Ethics 5th Edition By Bonnie F. Fremgen – Test Bank

$20.00

Pay And Download

 

Complete Test Bank With Answers

 

 

 

Sample Questions Posted Below

 

 

 

 

Medical Law and Ethics, 5e (Fremgen)

Chapter 5   The Physician-Patient Relationship

 

1) The contract for services with a physician includes

  1. A) an agreement to pay for services for as long as they are received by the patient.
  2. B) truthful disclosure of conditions by the patient.
  3. C) an agreement to provide services by the doctor.
  4. D) all of the above.

Answer:  D

 

2) Physicians may

  1. A) refuse to treat patients, except in emergencies.
  2. B) not refuse to treat patients.
  3. C) withdraw from a contract if the patient is uncooperative.
  4. D) A and C.

Answer:  D

 

3) An increase in malpractice insurance premiums has caused

  1. A) physicians to refuse more patients.
  2. B) physicians to charge more for services than in the past.
  3. C) physicians to withdraw from caring for more patients.
  4. D) none of the above.

Answer:  B

 

4) A physician can turn away patients that

  1. A) are emergencies.
  2. B) they have not agreed to treat.
  3. C) are indigent.
  4. D) have AIDS.

Answer:  B

 

5) An indigent patient is one who

  1. A) is abandoned by the physician.
  2. B) has AIDS.
  3. C) is unable to pay for medical care.
  4. D) has an emergency.

Answer:  C

 

6) Abandonment can be avoided by

  1. A) giving informal notice of withdrawal from a case.
  2. B) giving formal notice of withdrawal from a case.
  3. C) writing to another doctor about the case.
  4. D) declaring the patient indigent.

Answer:  B

 

 

7) The physician, by law, must report to the state any person who

  1. A) is HIV or AIDS positive.
  2. B) had been noncompliant.
  3. C) refuses to pay for medical care.
  4. D) all of the above.

Answer:  A

8) The physician who believes that his or her AIDS patient may place the health of others in jeopardy has an ethical obligation to

  1. A) notify the patient’s partner.
  2. B) call the local health department.
  3. C) persuade the patient to inform his or her partner(s).
  4. D) notify the local police department.

Answer:  C

 

9) Testing for HIV first requires

  1. A) a physician’s order for the test.
  2. B) the patient’s informed consent.
  3. C) the lab’s acceptance of the sample.
  4. D) all of the above.

Answer:  B

 

10) A report of an HIV or AIDS diagnosis must be completed by the

  1. A) physician.
  2. B) patient.
  3. C) local health department.
  4. D) patient’s family.

Answer:  A

 

11) Patient confidentiality does not apply in the case of

  1. A) HIV/AIDS.
  2. B) any communicable disease.
  3. C) allied health professionals.
  4. D) the life or safety of the patient.

Answer:  D

 

12) Medical ethicists currently encourage healthcare providers to

  1. A) maintain falsehoods to protect the patient or family.
  2. B) focus on the consequences of an action while protecting the patient.
  3. C) apply the principles of justice.
  4. D) B and C.

Answer:  D

 

 

13) The patient has a right to

  1. A) deny any treatment.
  2. B) give informed consent for any treatment.
  3. C) expect the appropriate standard of care.
  4. D) all of the above.

Answer:  D

 

14) Minor children may receive life-saving treatment

  1. A) even though the parents refuse.
  2. B) if they choose to receive it.
  3. C) when grandparents override the wishes of the parents.
  4. D) none of the above.

Answer:  A

15) A breach of confidentiality is considered unethical and illegal, and is prohibited by

  1. A) DRGs.
  2. B) HIPAA.
  3. C) Medicare.
  4. D) Medicaid.

Answer:  B

 

16) Confidential information that has been told to a physician by the patient is called

  1. A) advance directives.
  2. B) informed consent.
  3. C) privileged communication.
  4. D) self-determination.

Answer:  C

 

17) A statement of the patient’s intentions for healthcare-related decisions is called

  1. A) an advance directive.
  2. B) implied consent.
  3. C) in loco parentis.
  4. D) consent.

Answer:  A

 

18) A patient request to either use or not use life-sustaining treatments and artificial nutritional support is known as

  1. A) durable power of attorney.
  2. B) the Uniform Anatomical Gift Act.
  3. C) a living will.
  4. D) PSDA.

Answer:  C

 

 

19) The authority of a healthcare agent to act on behalf of the patient

  1. A) continues even if the patient cancels it.
  2. B) continues even if the patient is physically or mentally incapacitated.
  3. C) only includes the elderly.
  4. D) only includes minors.

Answer:  B

 

20) A minor is one who

  1. A) is less than 18 years of age (in most states).
  2. B) is not considered competent to give consent for most treatments.
  3. C) may have a child.
  4. D) A and B.

Answer:  D

 

21) The patient’s signature on an informed consent form indicates

  1. A) understanding of the treatment options.
  2. B) expressed consent.
  3. C) understanding of the limits or risks in the pending treatment.
  4. D) all of the above.

Answer:  D

22) Patients who indicate by their behavior that they will accept a procedure are providing

  1. A) informed consent.
  2. B) expressed consent.
  3. C) implied consent.
  4. D) none of the above.

Answer:  C

 

23) Exceptions to obtaining consent may include

  1. A) commonly known risks.
  2. B) when the physician does not want to tell the patient the outcome of the treatment.
  3. C) when a cure is possible.
  4. D) when a physician guarantees that the treatment will be successful.

Answer:  A

 

24) Refusal for medical or surgical treatment by the patient must be honored if

  1. A) the patient is concerned about the success of the procedure.
  2. B) the patient is not confident in the physician.
  3. C) religious beliefs against the procedure are expressed.
  4. D) all of the above.

Answer:  D

 

 

25) One of the best ways to prevent medical errors is for the patient to

  1. A) be a better informed consumer of medical services.
  2. B) sue the physician if he or she does not like the outcome of a procedure.
  3. C) keep quiet and let the physician handle all aspects of the care.
  4. D) use herbal remedies before calling the physician.

Answer:  A

There are no reviews yet.

Add a review

Be the first to review “Medical Law And Ethics 5th Edition By Bonnie F. Fremgen – Test Bank”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Category:
Updating…
  • No products in the cart.