Invitation To Health 17th Edition by Hales – Test Bank

$20.00

Pay And Download
Complete Test Bank With Answers
 
 
Sample Questions Posted Below

 

 

 

 

True / False

 

1. People of all ages function best in socially supportive environments.​

  a. True
  b. False

 

ANSWER:   True
REFERENCES:   The Social Dimension of Health
LEARNING OBJECTIVES:   INHB.HALE.17.5.1 – Discuss the influence of social support on the social dimension of health.
KEYWORDS:   Bloom’s: Remember

 

2. Unhealthy or dysfunctional relationships can be so toxic that they undermine health as well as happiness.​

  a. True
  b. False

 

ANSWER:   True
REFERENCES:   Communicating
LEARNING OBJECTIVES:   INHB.HALE.17.5.2 – Describe the skills that must be mastered to enhance communication.
KEYWORDS:   Bloom’s: Remember

 

3. Gender differences in communication begin during puberty.

  a. True
  b. False

 

ANSWER:   False
REFERENCES:   Communicating
LEARNING OBJECTIVES:   OBJ: INHB.HALE.17.5.2 – Describe the skills that must be mastered to enhance communication.
KEYWORDS:   Bloom’s: Remember

 

4. Having more than five best friends is impossible now that social networking is the norm.​

  a. True
  b. False

 

ANSWER:   False
REFERENCES:   Forming Relationships
LEARNING OBJECTIVES:   INHB.HALE.17.5.3 – Summarize the aspects of relationship building.
KEYWORDS:   Bloom’s: Remember

 

5. ​A minority of Internet users—from 1 to 10 percent in various studies—report symptoms associated with addictive behavior.

  a. True
  b. False

 

ANSWER:   True
REFERENCES:   Living in a Wired World
LEARNING OBJECTIVES:   INHB.HALE.17.5.4 – Discuss the ways in which digital communication has drastically changed the dynamics of relationships.
KEYWORDS:   Bloom’s: Remember

 

6. The world’s most popular website was created by a business owners for employees in 2004.​

  a. True
  b. False

 

ANSWER:   False
REFERENCES:   Living in a Wired World
LEARNING OBJECTIVES:   INHB.HALE.17.5.4 – Discuss the ways in which digital communication has drastically changed the dynamics of relationships.
KEYWORDS:   Bloom’s: Remember

 

7. ​Studies indicate that college hookups tend to peak between spring semester of the first year of college and fall semester of the second year.

  a. True
  b. False

 

ANSWER:   True
REFERENCES:   Dating on Campus
LEARNING OBJECTIVES:   INHB.HALE.17.5.5 – Comment on the trends of physically intimate behaviors that have become popular in recent times.
KEYWORDS:   Bloom’s: Remember

 

8. ​Surprisingly to some, intimate relationships seldom include a sexual relationship.

  a. True
  b. False

 

ANSWER:   False
REFERENCES:   Loving and Being Loved
LEARNING OBJECTIVES:   INHB.HALE.17.5.6 – Describe the forms in which relationships can exist.
KEYWORDS:   Bloom’s: Remember

 

9. Even if done for the sake of “teaching” or “helping,” emotional abuse wears away at self-confidence, sense of self-worth, and trust and belief in oneself.

  a. True
  b. False

 

ANSWER:   True
REFERENCES:   Dysfunctional Relationships
LEARNING OBJECTIVES:   INHB.HALE.17.5.7 – Discuss the signs of dysfunctional relationships.
KEYWORDS:   Bloom’s: Remember

 

10. Most people say they marry for two reasons: love and security.​

  a. True
  b. False

 

ANSWER:   False
REFERENCES:   Partnering Across the Lifespan
LEARNING OBJECTIVES:   INHB.HALE.17.5.8 – Summarize the different forms of partnering that people adopt during their lifetime.
KEYWORDS:   Bloom’s: Remember

 

Multiple Choice

 

11. Which type of health involves participating in your community, living in harmony with others, communicating clearly, and practicing healthy sexual behaviors?​

  a. ​group health
  b. ​emotional health
  c. ​social health
  d. ​psychological health
  e. ​environmental health

 

ANSWER:   c
REFERENCES:   The Social Dimension of Health
LEARNING OBJECTIVES:   INHB.HALE.17.5.1 – Discuss the influence of social support on the social dimension of health.
KEYWORDS:   Bloom’s: Remember

 

12. ​Which state is most likely to cause emotional distress when it is chronic rather than episodic?

  a. ​intimacy
  b. ​shyness
  c. ​assertiveness
  d. ​loneliness
  e. ​altruism

 

ANSWER:   d
REFERENCES:   Forming Relationships
LEARNING OBJECTIVES:   INHB.HALE.17.5.1 – Discuss the influence of social support on the social dimension of health.
KEYWORDS:   Bloom’s: Understand

 

13. The process by which friends, acquaintances, and others in our social networks influence our behavior and our health, both positively and negatively, is known as social _____.​

  a. ​health
  b. ​contagion
  c. ​recognition
  d. ​activism
  e. ​interaction

 

ANSWER:   b
REFERENCES:   The Social Dimension of Health
LEARNING OBJECTIVES:   INHB.HALE.17.5.1 – Discuss the influence of social support on the social dimension of health.
KEYWORDS:   Bloom’s: Remember

 

14. Which personality trait is associated with being helpful, unselfish, generally trusting, considerate, cooperative, sympathetic, warm, and concerned for others?​

  a. ​agreeableness
  b. ​assertiveness
  c. ​friendliness
  d. ​awareness
  e. ​self-consciousness

 

ANSWER:   a
REFERENCES:   Communicating
LEARNING OBJECTIVES:   INHB.HALE.17.5.2 – Describe the skills that must be mastered to enhance communication.
KEYWORDS:   Bloom’s: Remember

 

15. Which form of communication is described as the building block upon which more advanced verbal forms of communication rest?​

  a. ​listening
  b. ​assertiveness
  c. ​sign language
  d. ​body language
  e. ​silence

 

ANSWER:   d
REFERENCES:   Communicating
LEARNING OBJECTIVES:   INHB.HALE.17.5.2 – Describe the skills that must be mastered to enhance communication.
KEYWORDS:   Bloom’s: Remember

 

16. ​On average, we devote 40 percent of our limited social time to the ____ most important people we know.

  a. ​five
  b. ​10
  c. ​15
  d. ​20
  e. ​25

 

ANSWER:   a
REFERENCES:   Forming Relationships
LEARNING OBJECTIVES:   INHB.HALE.17.5.3 – Summarize the aspects of relationship building.
KEYWORDS:   Bloom’s: Remember

 

17. Mary has a German shepherd whose loyalty and devotion makes Mary better feel better about herself. Mary has a(n) ____.​

  a. ​blended relationship
  b. ​dysfunctional relationship
  c. ​companion animal
  d. ​social phobia
  e. enabling pet

 

ANSWER:   c
REFERENCES:   Forming Relationships
LEARNING OBJECTIVES:   INHB.HALE.17.5.3 – Summarize the aspects of relationship building.
KEYWORDS:   Bloom’s: Apply

 

18. Most people can maintain no more than _____ meaningful relationships online and off—a total known as “Dunbar’s number.”​

  a. ​20
  b. ​50
  c. ​100
  d. ​150
  e. ​300

 

ANSWER:   d
REFERENCES:   Forming Relationships
LEARNING OBJECTIVES:   INHB.HALE.17.5.3 – Summarize the aspects of relationship building.
KEYWORDS:   Bloom’s: Remember

 

19. Ferdinand is a shy child, often neglected by his mother and verbally abused by his father. Ferdinand is a likely candidate for which condition?​

  a. ​codependency
  b. ​social phobia
  c. ​aggression
  d. ​autoimmune deficiency
  e. ​cognitive overload

 

ANSWER:   b
REFERENCES:   Forming Relationships
LEARNING OBJECTIVES:   INHB.HALE.17.5.3 – Summarize the aspects of relationship building.
KEYWORDS:   Bloom’s: Apply

 

20. Melissa donates her time and talent to numerous charitable organizations with no expectation of acknowledgement or awards. Which quality does this illustrate?​

  a. ​intimacy
  b. ​agreeableness
  c. ​codependency
  d. ​altruism
  e. ​friendliness

 

ANSWER:   d
REFERENCES:   Forming Relationships
LEARNING OBJECTIVES:   INHB.HALE.17.5.3 – Summarize the aspects of relationship building.
KEYWORDS:   Bloom’s: Apply

 

21. Which region of the brain—the one involved in processing emotional reactions—is bigger among individuals with large, complex social networks?​

  a. ​amygdala
  b. ​cerebellum
  c. ​cerebrum
  d. ​stem
  e. ​medulla oblongata

 

ANSWER:   a
REFERENCES:   Living in a Wired World
LEARNING OBJECTIVES:   INHB.HALE.17.5.4 – Discuss the ways in which digital communication has drastically changed the dynamics of relationships.
KEYWORDS:   Bloom’s: Understand

 

22. What phenomenon has most transformed the issues of privacy and disclosure?​

  a. ​video gaming
  b. ​live streaming
  c. ​altruistic behavior
  d. ​social networking
  e. ​global economy

 

ANSWER:   d
REFERENCES:   Living in a Wired World
LEARNING OBJECTIVES:   INHB.HALE.17.5.4 – Discuss the ways in which digital communication has drastically changed the dynamics of relationships.
KEYWORDS:   Bloom’s: Remember

 

23. Cyberstalking occurs most often in the context of ____ relationships.​

  a. ​ex-partner
  b. ​ex-employee
  c. ​sibling
  d. ​love-hate
  e. ​romantic

 

ANSWER:   a
REFERENCES:   Living in a Wired World
LEARNING OBJECTIVES:   INHB.HALE.17.5.4 – Discuss the ways in which digital communication has drastically changed the dynamics of relationships.
KEYWORDS:   Bloom’s: Remember

 

24. Students most likely to hook up tend to be ____​

  a. ​quiet
  b. ​attractive
  c. ​religious
  d. ​non-white
  e. ​non-drinkers

 

ANSWER:   b
REFERENCES:   Dating on Campus
LEARNING OBJECTIVES:   INHB.HALE.17.5.5 – Comment on the trends of physically intimate behaviors that have become popular in recent times.
KEYWORDS:   Bloom’s: Remember

 

25. ​The term intimacy comes from the Latin word meaning ____.

  a. ​within
  b. ​together
  c. ​love
  d. ​desire
  e. ​ecstasy

 

ANSWER:   a
REFERENCES:   Loving and Being Loved
LEARNING OBJECTIVES:   INHB.HALE.17.5.6 – Describe the forms in which relationships can exist.
KEYWORDS:   Bloom’s: Remember

 

26. Which type of love is a passion that stems from physical and emotional attraction?​

  a. ​romantic love
  b. ​infatuation
  c. ​consummate love
  d. ​fatuous love
  e. ​mature love

 

ANSWER:   b
REFERENCES:   Loving and Being Loved
LEARNING OBJECTIVES:   INHB.HALE.17.5.6 – Describe the forms in which relationships can exist.
KEYWORDS:   Bloom’s: Remember

 

27. ​According to anthropologist Helen Fisher, romantic love between couple in prehistoric times seemed to wane about ____ years into the partnership.

  a. ​two
  b. ​four
  c. ​seven
  d. ​10
  e. ​12

 

ANSWER:   b
REFERENCES:   Loving and Being Loved
LEARNING OBJECTIVES:   INHB.HALE.17.5.6 – Describe the forms in which relationships can exist.
KEYWORDS:   Bloom’s: Remember

 

28. Scientists describe dopamine, norepinephrine, and phenylethyamine (PEA) as the brain’s ____.​

  a. ​intimacy drivers
  b. ​happiness controls
  c. ​intimacy repressors
  d. ​love chemicals
  e. ​altruism markers

 

ANSWER:   d
REFERENCES:   Loving and Being Loved
LEARNING OBJECTIVES:   INHB.HALE.17.5.6 – Describe the forms in which relationships can exist.
KEYWORDS:   Bloom’s: Remember

 

29. ​Which type of love, above all, is an overriding passion that sets it apart from all other love relationships in one’s life?

  a. ​undying love
  b. ​romantic love
  c. ​mature love
  d. ​consummate love
  e.

 

ANSWER:   c
REFERENCES:   Loving and Being Loved
LEARNING OBJECTIVES:   INHB.HALE.17.5.6 – Describe the forms in which relationships can exist.
KEYWORDS:   Bloom’s: Understand

 

30. Which type of abuse is most likely to leave deeper, longer-lasting scars because it is more than skin deep?​

  a. ​physical abuse
  b. ​passionate abuse
  c. ​fatuous abuse
  d. ​financial abuse
  e. ​emotional abuse

 

ANSWER:   e
REFERENCES:   Dysfunctional Relationships
LEARNING OBJECTIVES:   INHB.HALE.17.5.7 – Discuss the signs of dysfunctional relationships.
KEYWORDS:   Bloom’s: Understand

 

31. Codependency was first identified in studies of relationships in the families of ____.​

  a. ​heroin addicts
  b. ​pedophiles
  c. ​abusive fathers
  d. ​alcoholics
  e. ​abusive mothers

 

ANSWER:   d
REFERENCES:   Dysfunctional Relationships
LEARNING OBJECTIVES:   INHB.HALE.17.5.7 – Discuss the signs of dysfunctional relationships.
KEYWORDS:   Bloom’s: Remember

 

32. ​Which term describes unwittingly contributing to a person’s addictive or abusive behavior?

  a. ​enabling
  b. ​ignoring
  c. ​aiding
  d. ​forgiving
  e. ​approving

 

ANSWER:   a
REFERENCES:   Dysfunctional Relationships
LEARNING OBJECTIVES:   INHB.HALE.17.5.7 – Discuss the signs of dysfunctional relationships.
KEYWORDS:   Bloom’s: Remember

 

33. Based on research, why do most couples break up?​

  a. ​Their love for one another dissipates.
  b. ​One or both let themselves go physically.
  c. ​A sense of dissatisfaction or unhappiness develops.
  d. ​One or both find a new romantic interest.
  e. ​A job interferes with the relationship.

 

ANSWER:   c
REFERENCES:   Dysfunctional Relationships
LEARNING OBJECTIVES:   INHB.HALE.17.5.7 – Discuss the signs of dysfunctional relationships.
KEYWORDS:   Bloom’s: Understand

 

34. Which term applies to a couple being intimate and sharing home absent official ties, such as marriage?​

  a. ​extreme dating
  b. ​codependence
  c. ​un-marriage
  d. ​cohabitation
  e. ​rooming in

 

ANSWER:   d
REFERENCES:   Partnering Across the Lifespan
LEARNING OBJECTIVES:   INHB.HALE.17.5.8 – Summarize the different forms of partnering that people adopt during their lifetime.
KEYWORDS:   Bloom’s: Remember

 

35. Today more than 95 percent of Americans consider the most important markers of adulthood to be completing school, being employed full time, and ____.​

  a. ​establishing an independent household
  b. ​buying a car
  c. ​having a child
  d. ​making their own decisions
  e. ​making new friends

 

ANSWER:   a
REFERENCES:   Partnering Across the Lifespan
LEARNING OBJECTIVES:   INHB.HALE.17.5.8 – Summarize the different forms of partnering that people adopt during their lifetime.
KEYWORDS:   Bloom’s: Remember

 

36. Which characteristic applies to emerging adults who want to get married in their 20s?​

  a. ​They are more sexually active.
  b. ​They are less religious.
  c. ​They are more prone to abuse alcohol.
  d. ​They are more prone to drug abuse.
  e. ​They are less sexually active.

 

ANSWER:   e
REFERENCES:   Partnering Across the Lifespan
LEARNING OBJECTIVES:   INHB.HALE.17.5.8 – Summarize the different forms of partnering that people adopt during their lifetime.
KEYWORDS:   Bloom’s: Apply

 

37. ​Compared with straight relationships, gay and lesbian relationships tend to be ____

  a. ​less experimental in their sexual behaviors
  b. ​more egalitarian
  c. ​more aggressive
  d. ​less communicative
  e. ​more likely to have a dominating partner

 

ANSWER:   b
REFERENCES:   Partnering Across the Lifespan
LEARNING OBJECTIVES:   INHB.HALE.17.5.8 – Summarize the different forms of partnering that people adopt during their lifetime.
KEYWORDS:   Bloom’s: Understand

 

38. ​The median age for first marriage has risen to 28.2 years for men and ____ for women.

  a. ​22.0
  b. ​24.5
  c. ​26.1
  d. ​28.1
  e. ​30.3

 

ANSWER:   c
REFERENCES:   Partnering Across the Lifespan
LEARNING OBJECTIVES:   INHB.HALE.17.5.8 – Summarize the different forms of partnering that people adopt during their lifetime.
KEYWORDS:   Bloom’s: Remember

 

39. According to the text, most young adults view marriage positively, and ____ percent expect to marry in the future.​

  a. ​75
  b. ​80
  c. ​85
  d. ​90
  e. ​95

 

ANSWER:   e
REFERENCES:   Partnering Across the Lifespan
LEARNING OBJECTIVES:   INHB.HALE.17.5.8 – Summarize the different forms of partnering that people adopt during their lifetime.
KEYWORDS:   Bloom’s: Remember

 

40. Compared to people who are divorced, widowed, never-married, or living with a partner,

married people ____.

  a. ​have higher rates of mental disorders
  b. ​recover more slowly from an illness
  c. ​are wealthier but sicker
  d. ​live longer
  e. ​complain of headaches more often

 

ANSWER:   d
REFERENCES:   Partnering Across the Lifespan
LEARNING OBJECTIVES:   INHB.HALE.17.5.8 – Summarize the different forms of partnering that people adopt during their lifetime.
KEYWORDS:   Bloom’s: Understand

 

41. The U.S. Supreme Court has ruled that the Constitution guarantees a right to marriage for all Americans, regardless of their ____.​

  a. ​sexual orientation or gender
  b. ​age or mental capacity
  c. ​criminal history
  d. ​conduct during a previous marriage
  e. ​intent to have children

 

ANSWER:   a
REFERENCES:   Partnering Across the Lifespan
LEARNING OBJECTIVES:   INHB.HALE.17.5.8 – Summarize the different forms of partnering that people adopt during their lifetime.
KEYWORDS:   Bloom’s: Remember

 

42. Same-sex marriages account for about ____ percent of all marriages contracted in a single year in the United States.​

  a. ​one to three
  b. ​two
  c. ​two to seven
  d. ​eight
  e. ​seven to 10

 

ANSWER:   c
REFERENCES:   Partnering Across the Lifespan
LEARNING OBJECTIVES:   INHB.HALE.17.5.8 – Summarize the different forms of partnering that people adopt during their lifetime.
KEYWORDS:   Bloom’s: Remember

 

43. What is the primary reason couples fight over money?​

  a. ​They fight about how much money they have.
  b. ​They fight about what money means to each of them.
  c. ​They fight about who works more for their money.
  d. ​They fight about how the money is spent.
  e. ​They fight about who is in control of the money.

 

ANSWER:   b
REFERENCES:   Partnering Across the Lifespan
LEARNING OBJECTIVES:   INHB.HALE.17.5.8 – Summarize the different forms of partnering that people adopt during their lifetime.
KEYWORDS:   Bloom’s: Understand

 

44. More than 75 percent of women with ____ work.​

  a. ​a college education
  b. ​a high school education
  c. ​unemployed spouses
  d. ​transportation
  e. ​children

 

ANSWER:   e
REFERENCES:   Partnering Across the Lifespan
LEARNING OBJECTIVES:   INHB.HALE.17.5.8 – Summarize the different forms of partnering that people adopt during their lifetime.
KEYWORDS:   Bloom’s: Remember

 

45. According to recent research, happy marriages allow both partners to ____, meaning that they have opportunities to develop to their fullest potential.​

  a. ​achieve wealth
  b. ​feel safe
  c. ​self-actualize
  d. ​make new friends
  e. ​get what they want

 

ANSWER:   c
REFERENCES:   Partnering Across the Lifespan
LEARNING OBJECTIVES:   INHB.HALE.17.5.8 – Summarize the different forms of partnering that people adopt during their lifetime.
KEYWORDS:   Bloom’s: Understand

 

46. ​The risk of divorce increases with _____.

  a. ​higher levels of education
  b. ​marrying at 25 years of age or older
  c. ​marrying at 25 years of age or older
  d. ​coming from a close-knit family
  e. ​being religious

 

ANSWER:   c
REFERENCES:   Partnering Across the Lifespan
LEARNING OBJECTIVES:   INHB.HALE.17.5.8 – Summarize the different forms of partnering that people adopt during their lifetime.
KEYWORDS:   Bloom’s: Understand

 

47. Roughly how many American households today include children?​

  a. ​three-fourths
  b. ​two-thirds
  c. ​one-half
  d. ​one-third
  e. ​one-fourth

 

ANSWER:   d
REFERENCES:   Family Ties
LEARNING OBJECTIVES:   INHB.HALE.17.5.9 – Explain the ways in which a modern family differs from a traditional one.
KEYWORDS:   Bloom’s: Remember

 

48. Households formed when one or both partners bring children from a previous union are known as ____ families.​

  a. ​dysfunctional
  b. ​enabling
  c. ​reinforcing
  d. ​blended
  e. ​codependent

 

ANSWER:   d
REFERENCES:   Family Ties
LEARNING OBJECTIVES:   INHB.HALE.17.5.9 – Explain the ways in which a modern family differs from a traditional one.
KEYWORDS:   Bloom’s: Understand

 

49. The traditional family with a breadwinner and a homemaker has been replaced by what some call the _____ family.​

  a. ​extended
  b. ​mediated
  c. ​juggler
  d. ​transitory
  e. ​nuclear

 

ANSWER:   c
REFERENCES:   Family Ties
LEARNING OBJECTIVES:   INHB.HALE.17.5.9 – Explain the ways in which a modern family differs from a traditional one.
KEYWORDS:   Bloom’s: Remember

 

50. About seven in 10 African American babies and half of Hispanic babies are born ____​

  a. ​prematurely
  b. ​at home
  c. ​in the emergency room
  d. ​during spring or summer
  e. ​out of wedlock

 

ANSWER:   e
REFERENCES:   Family Ties
LEARNING OBJECTIVES:   INHB.HALE.17.5.9 – Explain the ways in which a modern family differs from a traditional one.
KEYWORDS:   Bloom’s: Remember

 

51. Which experience applies to children of unmarried parents?​

  a. ​Their parents marry within five years.
  b. ​Their fathers virtually disappear within five years.
  c. ​Their parent separate and reunite within a 10-year span.
  d. ​Their mothers marry someone other than their biological father.
  e. ​Their fathers come in and out of their lives until they reach adulthood.

 

ANSWER:   b
REFERENCES:   Family Ties
LEARNING OBJECTIVES:   INHB.HALE.17.5.9 – Explain the ways in which a modern family differs from a traditional one.
KEYWORDS:   Bloom’s: Apply

 

52. Which group of college undergraduates is most likely to be unmarried with children?​

  a. ​Native Americans
  b. ​African American men
  c. ​African American women
  d. ​Latinos
  e. ​whites

 

ANSWER:   a
REFERENCES:   Family Ties
LEARNING OBJECTIVES:   INHB.HALE.17.5.9 – Explain the ways in which a modern family differs from a traditional one.
KEYWORDS:   Bloom’s: Remember

 

Completion

 

53. ​ __________  __________ refers to the ways in which we provide information or assistance, show affection, comfort, and confide in others.

ANSWER:   Social support​
REFERENCES:   The Social Dimension of Health
LEARNING OBJECTIVES:   INHB.HALE.17.5.1 – Discuss the influence of social support on the social dimension of health.
KEYWORDS:   Bloom’s: Remember

 

54. The first step in communicating is learning how to ____________________.​

ANSWER:   listen​
REFERENCES:   Communicating
LEARNING OBJECTIVES:   INHB.HALE.17.5.2 – Describe the skills that must be mastered to enhance communication.
KEYWORDS:   Bloom’s: Understand

 

55. More than 90 percent of communication may be ____________________, relying on factors such as facial expressions and posture.​

ANSWER:   nonverbal​
REFERENCES:   Communicating
LEARNING OBJECTIVES:   INHB.HALE.17.5.2 – Describe the skills that must be mastered to enhance communication.
KEYWORDS:   Bloom’s: Understand

 

56. ____________________ has been described as “the most holy bond of society.”

ANSWER:   ​Friendship
REFERENCES:   Forming Relationships
LEARNING OBJECTIVES:   INHB.HALE.17.5.3 – Summarize the aspects of relationship building.
KEYWORDS:   Bloom’s: Remember

 

57. ​____________________ comprises acts of helping or giving to others without thought of self-benefit.

ANSWER:   Altruism​
REFERENCES:   Forming Relationships
LEARNING OBJECTIVES:   INHB.HALE.17.5.3 – Summarize the aspects of relationship building.
KEYWORDS:   Bloom’s: Remember

 

58. ​How much we reveal about ourselves to another person is known as ____________________.

ANSWER:   self-disclosure

self disclosure

REFERENCES:   Living in a Wired World
LEARNING OBJECTIVES:   INHB.HALE.17.5.4 – Discuss the ways in which digital communication has drastically changed the dynamics of relationships.
KEYWORDS:   Bloom’s: Remember

 

59. ​Using online web pages and text messages to intimidate, control, manipulate, falsely accuse, or humiliate others is known collectively as ____________________.

ANSWER:   cyberbullying​
REFERENCES:   Living in a Wired World
LEARNING OBJECTIVES:   INHB.HALE.17.5.4 – Discuss the ways in which digital communication has drastically changed the dynamics of relationships.
KEYWORDS:   Bloom’s: Remember

 

60. Engaging in sexual intercourse with no expectation of emotional intimacy or a romantic relationship is one example of a(n) ____________________.​

ANSWER:   hookup​
REFERENCES:   Dating on Campus
LEARNING OBJECTIVES:   INHB.HALE.17.5.5 – Comment on the trends of physically intimate behaviors that have become popular in recent times.
KEYWORDS:   Bloom’s: Remember

 

61. ____________________ is a state of closeness between two people, characterized by the desire and ability to share one’s innermost thoughts and feelings with each other either verbally or nonverbally.​

ANSWER:   Intimacy
REFERENCES:   Loving and Being Loved
LEARNING OBJECTIVES:   INHB.HALE.17.5.6 – Describe the forms in which relationships can exist.
KEYWORDS:   Bloom’s: Remember

 

62. _____________________ relationships are characterized by negative and destructive patterns of behavior between partners or between parents and children.​

ANSWER:   Dysfunctional​
REFERENCES:   Dysfunctional Relationships
LEARNING OBJECTIVES:   INHB.HALE.17.5.7 – Discuss the signs of dysfunctional relationships.
KEYWORDS:   Bloom’s: Understand

 

63. Any behavior that uses fear, humiliation, or verbal or physical assaults to control and subjugate another human being constitutes _____________________.​

ANSWER:   abuse​
REFERENCES:   Dysfunctional Relationships
LEARNING OBJECTIVES:   INHB.HALE.17.5.7 – Discuss the signs of dysfunctional relationships.
KEYWORDS:   Bloom’s: Understand

 

64. “Relationship addiction” is another term for _____________________.​

ANSWER:   codependency
REFERENCES:   Dysfunctional Relationships
LEARNING OBJECTIVES:   INHB.HALE.17.5.7 – Discuss the signs of dysfunctional relationships.
KEYWORDS:   Bloom’s: Remember

 

65. Social scientists have identified “__________ __________” as a unique developmental period that spans the late teens and the 20s, marked by volatility and identity formation.​

ANSWER:   emerging adulthood
REFERENCES:   Partnering Across the Lifespan
LEARNING OBJECTIVES:   INHB.HALE.17.5.8 – Summarize the different forms of partnering that people adopt during their lifetime.
KEYWORDS:   Bloom’s: Remember

 

66. ____________________ are groups of people united by marriage, blood, or adoption; residing in the same household; maintaining a common culture; and interacting with one another on the basis of their roles within the group.​

ANSWER:   Families​
REFERENCES:   Family Ties
LEARNING OBJECTIVES:   INHB.HALE.17.5.9 – Explain the ways in which a modern family differs from a traditional one.
KEYWORDS:   Bloom’s: Remember

 

67. The proportion of babies born to ____________________ parents has grown from about 4 percent in 1940 to about 40 percent today.​

ANSWER:   unmarried​
REFERENCES:   Family Ties
LEARNING OBJECTIVES:   INHB.HALE.17.5.9 – Explain the ways in which a modern family differs from a traditional one.
KEYWORDS:   Bloom’s: Remember

 

Matching

 

Match the items with the appropriate description.​

a. ​friendship
b. ​social phobia
c. ​body language
d. ​codependency
e. ​romantic love
f. ​cohabitation
g. ​dysfunctional
h. ​hooking up
i. ​assertiveness
j. ​intimacy

 

REFERENCES:   Communicating
Dating on Campus
Dysfunctional Relationships
Forming Relationships
Loving and Being Loved
Partnering Across the Lifespan
LEARNING OBJECTIVES:   INHB.HALE.17.5.2 – Describe the skills that must be mastered to enhance communication.
INHB.HALE.17.5.3 – Summarize the aspects of relationship building.
INHB.HALE.17.5.5 – Comment on the trends of physically intimate behaviors that have become popular in recent times.
INHB.HALE.17.5.6 – Describe the forms in which relationships can exist.
INHB.HALE.17.5.7 – Discuss the signs of dysfunctional relationships.
INHB.HALE.17.5.8 – Summarize the different forms of partnering that people adopt during their lifetime.
KEYWORDS:   Bloom’s: Remember | Bloom’s: Understand

 

68. fear and avoidance of various social situations​

ANSWER:   b

 

69. ​sharing of close, confidential thoughts and feelings

ANSWER:   j

 

70. ​making out with no future

ANSWER:   h

 

71. ​combination of intimacy and passion

ANSWER:   e

 

72. ability to ​communicate wishes calmly and clearly

ANSWER:   i

 

73. ​maladaptive responses to an addiction

ANSWER:   d

 

74. ​respect, tolerance, and loyalty among people

ANSWER:   a

 

75. ​unhealthy, negative, and destructive

ANSWER:   g

 

76. ​living together

ANSWER:   f

 

77. ​facial expressions, posture, tone of voice

ANSWER:   c

 

Essay

 

78. Helen needs to be more assertive if she wants her friends to understand what she wants and why. Summarize the four ways that Helen can assert herself.​

ANSWER:   Helen can assert herself by taking the following steps:

• Use “I” statements to explain her feelings. In this way, she can take ownership of her opinions and feelings without putting down others for how they feel and think.

• Listen to and acknowledge what her friends say. After Helen speaks, she should find out if her friends understand her position. Ask how they feel about what she has said.

• Be direct and specific. Helen should describe the problem as she sees it, using neutral language rather than assigning blame. She also should suggest a specific solution, but make it clear that she’d like the lines of communication and negotiation to remain open.

• Avoid thinking she has to be obnoxious in order to be assertive. She will be more effective if she states her needs and preferences without any sarcasm or hostility.

REFERENCES:   Communicating
LEARNING OBJECTIVES:   INHB.HALE.17.5.2 – Describe the skills that must be mastered to enhance communication.
KEYWORDS:   Bloom’s: Apply

 

79. List and describe the six types of love, according to Robert Sternberg.​

ANSWER:   Sternberg identified six types of love:

• Liking: The intimacy friends share.

• Infatuation: The passion that stems from physical and emotional attraction.

• Romantic love: A combination of intimacy and passion.

• Companionate love: A deep emotional bond in a relationship that may have had romantic

components.

• Fatuous love: A combination of passion and commitment in two people.

• Consummate love: A combination of passion, intimacy, and commitment over time.​

REFERENCES:   Loving and Being Loved
LEARNING OBJECTIVES:   INHB.HALE.17.5.6 – Describe the forms in which relationships can exist.
KEYWORDS:   Bloom’s: Apply

 

80. ​List five forms of emotional abuse. Is any type of such abuse ever justified?

ANSWER:   Rather than being physical, emotional abuse takes many forms:

• Berating

• Belittling or demeaning

• Constant criticism

• Name-calling

• Blaming

• Threatening

• Accusing

• Judging

• Trivializing, minimizing, or denying what a person says or feels.

Even if done for the sake of “teaching” or “helping,” emotional abuse cannot be justified because it wears away at self-confidence, sense of self-worth, and trust and belief in oneself. Because it is more than skin deep, emotional abuse can leave deeper, longer-lasting scars.

REFERENCES:   Dysfunctional Relationships
LEARNING OBJECTIVES:   INHB.HALE.17.5.7 – Discuss the signs of dysfunctional relationships.
KEYWORDS:   Bloom’s: Analyze

 

81. Define codependency and identify 10 characteristics of this behavioral pattern.​

ANSWER:   At its basic level, codependency is an emotional and psychological behavioral pattern in which the spouses, partners, parents, children, and friends of individuals with addictive behaviors allow or enable their loved ones to continue their self-destructive habits. The definition of codependency has expanded to include any maladaptive behaviors learned by family members in order to survive great emotional pain and stress, such as an addiction, chronic mental or physical illness, and abuse. The characteristics of codependency include:

• An exaggerated sense of responsibility for the actions of others

• An attraction to people who need rescuing

• Always trying to do more than one’s share

• Doing anything to cling to a relationship and avoid feeling abandoned

• An extreme need for approval and recognition

• A sense of guilt about asserting needs and desires

• A compelling need to control others

• Lack of trust in self and/or others

• Fear of being alone

• Difficulty identifying feelings

• Rigidity/difficulty adjusting to change

• Chronic anger

• Lying/dishonesty

• Poor communications

• Difficulty making decisions.

REFERENCES:   Dysfunctional Relationships
LEARNING OBJECTIVES:   INHB.HALE.17.5.7 – Discuss the signs of dysfunctional relationships.
KEYWORDS:   Bloom’s: Analyze

 

82. Julie and Jim have constantly fought over money during their first two years of marriage. Julie is working on a master’s degree, which leaves Jim at home more often with their one-year-old. What steps can they take to resolve this money conflict going forward?           ​

ANSWER:   To avoid fighting over money, Julie and Jim first must come to an understanding that just because they have different money values or expectations doesn’t mean that one is right and the other is wrong. With that understanding, they should:

• Recognize the value of unpaid work. The fact that Julie is finishing school while Jim is taking care of their child means they both are making an important contribution to the family and its future.

• Go over their finances together so that they have a firm basis in reality for what they can and can’t afford.

• Talk about the financial goals they hope to attain in five years.

• Set aside money for each of them to spend without asking or answering to the other. Even a small amount can make each of them feel more independent.

REFERENCES:   Partnering Across the Lifespan
LEARNING OBJECTIVES:   INHB.HALE.17.5.8 – Summarize the different forms of partnering that people adopt during their lifetime.
KEYWORDS:   Bloom’s: Analyze

 

 

There are no reviews yet.

Add a review

Be the first to review “Invitation To Health 17th Edition by Hales – Test Bank”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Category:
Updating…
  • No products in the cart.