Information Systems Today 7th Edition by Valacich – Test Bank

$20.00

Pay And Download

 

Complete Test Bank With Answers

 

 

 

Sample Questions Posted Below

 

 

 

 

Information Systems Today, 7th Global Edition (Valacich)

Chapter 5  Enhancing Organizational Communication and Collaboration Using Social Media

 

1) ________ are comprised of members from different geographic areas assembled as needed to collaborate on a certain project.

  1. A) Work groups
  2. B) Virtual teams
  3. C) Non-core teams
  4. D) Task forces
  5. E) Command groups

Answer:  B

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Easy

Learning Obj.:  5.1: Explain organizations’ needs for communication and collaboration.

Classification:  Concept

 

2) Which of the following is an example of synchronous communication?

  1. A) online reviews
  2. B) work flow automation systems
  3. C) bulletin board systems
  4. D) videoconferencing
  5. E) e-mail

Answer:  D

AACSB:  Analytical thinking; Information technology

Difficulty:  Easy

Learning Obj.:  5.1: Explain organizations’ needs for communication and collaboration.

Classification:  Application

 

3) Which of the following is an example of asynchronous communication?

  1. A) e-mail
  2. B) videoconferencing
  3. C) online chat
  4. D) shared whiteboards
  5. E) electronic meeting support systems

Answer:  A

AACSB:  Analytical thinking; Information technology

Difficulty:  Easy

Learning Obj.:  5.1: Explain organizations’ needs for communication and collaboration.

Classification:  Application

 

 

4) Many ________ systems used by organizations combine a variety of tools supporting both synchronous and asynchronous communication and collaboration.

  1. A) groupware
  2. B) firmware
  3. C) spyware
  4. D) malware
  5. E) mashup

Answer:  A

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Moderate

Learning Obj.:  5.1: Explain organizations’ needs for communication and collaboration.

Classification:  Concept

5) The term ________ refers to a class of software that enables people to work together more effectively.

  1. A) groupware
  2. B) firmware
  3. C) spyware
  4. D) malware
  5. E) mashup

Answer:  A

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Easy

Learning Obj.:  5.1: Explain organizations’ needs for communication and collaboration.

Classification:  Concept

 

6) Which of the following is a collaboration management tool that is used to facilitate virtual or collocated meetings?

  1. A) Internet forums
  2. B) video conferencing
  3. C) blogs
  4. D) fax
  5. E) intranets

Answer:  E

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Easy

Learning Obj.:  5.1: Explain organizations’ needs for communication and collaboration.

Classification:  Concept

 

 

7) ________ is an example of an electronic conferencing tool.

  1. A) MS Outlook
  2. B) Apple FaceTime
  3. C) Wikipedia
  4. D) Google Docs
  5. E) MS SharePoint

Answer:  B

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Easy

Learning Obj.:  5.1: Explain organizations’ needs for communication and collaboration.

Classification:  Concept

 

8) ________ is an example of a collaboration management tool.

  1. A) MS Outlook
  2. B) MS SharePoint
  3. C) Google Talk
  4. D) Apple FaceTime
  5. E) Wikipedia

Answer:  B

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Easy

Learning Obj.:  5.1: Explain organizations’ needs for communication and collaboration.

Classification:  Concept

9) ________ is an example of an electronic communication tool.

  1. A) Microsoft Outlook
  2. B) Google Docs
  3. C) Apple FaceTime
  4. D) MS SharePoint
  5. E) Google Talk

Answer:  A

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Easy

Learning Obj.:  5.1: Explain organizations’ needs for communication and collaboration.

Classification:  Concept

 

 

10) ________ emulate traditional bulletin boards and allow for threaded discussions between participants.

  1. A) Instant messages
  2. B) Online document systems
  3. C) Blogs
  4. D) Discussion forums
  5. E) Wikis

Answer:  D

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Easy

Learning Obj.:  5.1: Explain organizations’ needs for communication and collaboration.

Classification:  Concept

 

11) Which of the following statements is true about a discussion forum?

  1. A) It started out as a novice’s way of expressing themselves using very simple Web pages.
  2. B) It is the process of creating an online text diary made up of chronological entries that comment on everything.
  3. C) It is a widely used synchronous groupware tool.
  4. D) It is dedicated to a specific topic, and users can start new threads.
  5. E) It enables a person to voice his or her thoughts through short “status updates.”

Answer:  D

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Moderate

Learning Obj.:  5.1: Explain organizations’ needs for communication and collaboration.

Classification:  Concept

 

12) In addition to being used for communication and collaboration, organizational intranets are widely used for enabling employee self-service for administering benefits, managing retirement plans, or other human resources-based applications through employee ________.

  1. A) plans
  2. B) portals
  3. C) tools
  4. D) entities
  5. E) channels

Answer:  B

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Easy

Learning Obj.:  5.1: Explain organizations’ needs for communication and collaboration.

Classification:  Concept

13) Membership on virtual teams is fluid, with teams forming and disbanding as needed, with team size fluctuating as necessary, and with team members coming and going as they are needed.

Answer:  TRUE

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Easy

Learning Obj.:  5.1: Explain organizations’ needs for communication and collaboration.

Classification:  Concept

 

14) Virtual meetings can only be held synchronously by using technologies such as online discussion boards.

Answer:  FALSE

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Easy

Learning Obj.:  5.1: Explain organizations’ needs for communication and collaboration.

Classification:  Concept

 

15) Virtual teams are commonly used for tasks such as developing systems and software.

Answer:  TRUE

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Easy

Learning Obj.:  5.1: Explain organizations’ needs for communication and collaboration.

Classification:  Concept

 

16) A work flow automation system is an example of a synchronous groupware tool.

Answer:  FALSE

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Easy

Learning Obj.:  5.1: Explain organizations’ needs for communication and collaboration.

Classification:  Concept

 

17) E-mail is an example of synchronous communication.

Answer:  FALSE

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Easy

Learning Obj.:  5.1: Explain organizations’ needs for communication and collaboration.

Classification:  Concept

 

18) Desktop videoconferencing has been enabled by the growing power of processors powering personal computers and faster Internet connections.

Answer:  TRUE

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Easy

Learning Obj.:  5.1: Explain organizations’ needs for communication and collaboration.

Classification:  Concept

 

19) Enterprise search engines such as Microsoft’s Enterprise Search or the Google Search Appliance are designed to retrieve content from various internal data sources, including documents, databases, or applications linked to the company’s intranet.

Answer:  TRUE

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Easy

Learning Obj.:  5.1: Explain organizations’ needs for communication and collaboration.

Classification:  Concept

20) What are the key dimensions along which groupware and other collaboration tools are distinguished?

Answer:  Groupware and other collaboration technologies are often distinguished along two key dimensions:

  1. Whether the system supports groups working together at the same time (synchronous groupware) or at different times (asynchronous groupware)
  2. Whether the system supports groups working together, face-to-face, or distributed

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Easy

Learning Obj.:  5.1: Explain organizations’ needs for communication and collaboration.

Classification:  Concept

 

21) Write a note on electronic meeting systems.

Answer:  A category of groupware which focuses on helping groups have better meetings is commonly referred to as electronic meeting systems (EMSs). An EMS is essentially a collection of personal computers networked together with sophisticated software tools to help group members solve problems and make decisions through interactive electronic idea generation, evaluation, and voting. EMSs have traditionally been housed within a dedicated meeting facility; increasingly, Web-based implementations support team members around the globe.

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Moderate

Learning Obj.:  5.1: Explain organizations’ needs for communication and collaboration.

Classification:  Concept

 

22) Briefly describe desktop videoconferencing.

Answer:  Desktop videoconferencing has been enabled by the growing power of processors powering personal computers and faster Internet connections. A desktop videoconferencing system usually comprises a fast personal computer, a webcam (i.e., a small video camera that is connected directly to a PC), a speaker telephone or separate microphone, videoconferencing software (e.g., Skype, Google+, Yahoo! Messenger, or Windows Live Messenger), and a high-speed Internet connection. Similarly, people can now use apps such as FaceTime, FriendCaller, or Skype on their mobile devices, enabling them to make video calls on the go.

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Moderate

Learning Obj.:  5.1: Explain organizations’ needs for communication and collaboration.

Classification:  Concept

 

 

23) Which of the following is a basic concept associated with Web 2.0?

  1. A) shift in users’ preference from online sites to encyclopedias as sources of unbiased information
  2. B) shift in users’ role from the passive consumer of content to its creator
  3. C) shift in users’ interest from sharing information to finding information
  4. D) shift in users’ lifestyle due to increased purchasing power
  5. E) shift in users’ preference to environment-oriented products

Answer:  B

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Moderate

Learning Obj.:  5.2: Explain social media and evolving Web capabilities.

Classification:  Concept

24) Dynamic Web applications are often referred to as ________ applications.

  1. A) user
  2. B) Web 2.0
  3. C) service
  4. D) static interaction
  5. E) Web blog

Answer:  B

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Easy

Learning Obj.:  5.2: Explain social media and evolving Web capabilities.

Classification:  Concept

 

25) Which of the following is a shifting perspective from Web 1.0 to Web 2.0?

  1. A) Web 1.0 – Read, Web 2.0 – Read, write
  2. B) Web 1.0 – Read, Web 2.0 – Write
  3. C) Web 1.0 – Me, Web 2.0 – You
  4. D) Web 1.0 – Write, Web 2.0 – Read
  5. E) Web 1.0 – You, Web 2.0 – Me

Answer:  A

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Easy

Learning Obj.:  5.2: Explain social media and evolving Web capabilities.

Classification:  Concept

 

 

26) Which of the following statements is true about a mashup?

  1. A) It is a small interactive tool used for a single purpose.
  2. B) It is used to increase brand awareness through the network effect.
  3. C) It is the process of allowing companies to use everyday people as a cheap labor force.
  4. D) It is used to disseminate information to a narrow audience.
  5. E) It is an application or a Web site that uses data from one or more service providers.

Answer:  E

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Moderate

Learning Obj.:  5.2: Explain social media and evolving Web capabilities.

Classification:  Concept

 

27) Which of the following is a consequence of the use of social software?

  1. A) People are using encyclopedias as sources of unbiased information.
  2. B) People are using environmental-friendly products.
  3. C) People have increased purchasing power.
  4. D) People are sharing more personal information online.
  5. E) People have become passive consumers of content.

Answer:  D

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Moderate

Learning Obj.:  5.2: Explain social media and evolving Web capabilities.

Classification:  Concept

28) The ________ Web, originally envisioned by Tim Berners-Lee, one of the founders of the Internet, is a set of design principles that will allow computers to be able to better index Web sites, topics, and subjects.

  1. A) semantic
  2. B) affiliate
  3. C) folksonomy
  4. D) collaborative
  5. E) phishing

Answer:  A

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Easy

Learning Obj.:  5.2: Explain social media and evolving Web capabilities.

Classification:  Concept

 

 

29) Which of the following is a reason for the development of the semantic Web?

  1. A) Web pages were designed to be understood by people but not by computers.
  2. B) Users are able to use any device in any network for any service.
  3. C) Users provide a lot of unnecessary personal information on social networking sites.
  4. D) Widgets cannot be integrated into Web pages.
  5. E) Users are skeptical while making purchases online due to the fear of getting cheated.

Answer:  A

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Moderate

Learning Obj.:  5.2: Explain social media and evolving Web capabilities.

Classification:  Concept

 

30) Some people see ________ as the “contextual Web,” where the immense amounts of content available to users will be filtered by contextual factors such as time, location, social activities, and so on.

  1. A) Web 3.0
  2. B) Web 2.0
  3. C) Web 4.0
  4. D) Web 5.0
  5. E) Web 1.0

Answer:  A

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Easy

Learning Obj.:  5.2: Explain social media and evolving Web capabilities.

Classification:  Concept

 

31) The use of ________ within a company’s boundaries or between a company and its customers or stakeholders is referred to as Enterprise 2.0.

  1. A) Web 1.0 techniques
  2. B) extranet
  3. C) social media
  4. D) extranet and Web 1.0 techniques
  5. E) Web 3.0 techniques and extranet

Answer:  C

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Easy

Learning Obj.:  5.2: Explain social media and evolving Web capabilities.

Classification:  Concept

 

32) The network effect refers to the notion that the value of a network is dependent on ________.

  1. A) the speed of the network
  2. B) the number of other users
  3. C) the knowledge of the users
  4. D) the commitment of the users
  5. E) the technical expertise of the moderators

Answer:  B

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Easy

Learning Obj.:  5.2: Explain social media and evolving Web capabilities.

Classification:  Concept

 

33) In a Web 2.0 application, there is a relatively strict distinction between content creators and content consumers.

Answer:  FALSE

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Easy

Learning Obj.:  5.2: Explain social media and evolving Web capabilities.

Classification:  Concept

 

34) Web 1.0 applications allow people to collaborate and share information online.

Answer:  FALSE

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Easy

Learning Obj.:  5.2: Explain social media and evolving Web capabilities.

Classification:  Concept

 

35) Web 2.0 applications allow people to collaborate and share information online.

Answer:  TRUE

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Easy

Learning Obj.:  5.2: Explain social media and evolving Web capabilities.

Classification:  Concept

 

36) The idea of mashups came from popular music where many songs are produced by mixing two or more existing songs together.

Answer:  TRUE

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Easy

Learning Obj.:  5.2: Explain social media and evolving Web capabilities.

Classification:  Concept

 

 

37) A widget could combine geospatial data, photos, reference information, hotel prices, and weather information to provide a comprehensive overview of travel destinations.

Answer:  FALSE

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Easy

Learning Obj.:  5.2: Explain social media and evolving Web capabilities.

Classification:  Concept

38) Social media is a classification of Web 2.0 applications.

Answer:  TRUE

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Easy

Learning Obj.:  5.2: Explain social media and evolving Web capabilities.

Classification:  Concept

 

39) Social software can enhance communication within organizations as well as between an organization and its stakeholders.

Answer:  TRUE

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Easy

Learning Obj.:  5.2: Explain social media and evolving Web capabilities.

Classification:  Concept

 

40) When Web pages are designed using semantic principles, computers will be able to read the pages, and search engines will be able to give richer and more accurate answers.

Answer:  TRUE

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Easy

Learning Obj.:  5.2: Explain social media and evolving Web capabilities.

Classification:  Concept

 

41) Social sharing and collaboration are two of the core Web 1.0 values.

Answer:  FALSE

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Easy

Learning Obj.:  5.2: Explain social media and evolving Web capabilities.

Classification:  Concept

 

42) According to the network effect, if some users of a network lack knowledge, the network has little or no value.

Answer:  FALSE

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Easy

Learning Obj.:  5.2: Explain social media and evolving Web capabilities.

Classification:  Concept

 

 

43) A major benefit of social software is the ability to harness the “wisdom of crowds” that is also referred to as ________.

  1. A) collaborative filtering
  2. B) preference elicitation
  3. C) creative commons
  4. D) consensus democracy
  5. E) collective intelligence

Answer:  E

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Easy

Learning Obj.:  5.3: Describe various social media applications, and explain their role in enhancing communication, collaboration, cooperation, and connection.

Classification:  Concept

44) The concept of ________ is based on the notion that distributed groups of people with a divergent range of information and expertise will be able to outperform the capabilities of individual experts.

  1. A) cognitive dissonance
  2. B) creative commons
  3. C) collective intelligence
  4. D) consensus democracy
  5. E) preference elicitation

Answer:  C

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Easy

Learning Obj.:  5.3: Describe various social media applications, and explain their role in enhancing communication, collaboration, cooperation, and connection.

Classification:  Concept

 

45) An electronic ________ is essentially a collection of personal computers networked together with sophisticated software tools to help group members solve problems and make decisions through interactive electronic idea generation, evaluation, and voting.

  1. A) folksonomy
  2. B) fund transfer
  3. C) data interchange
  4. D) meeting system
  5. E) tag cloud

Answer:  D

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Easy

Learning Obj.:  5.3: Describe various social media applications, and explain their role in enhancing communication, collaboration, cooperation, and connection.

Classification:  Concept

 

 

46) ________ is the process of creating an online text diary made up of chronological entries that comment on everything from one’s everyday life to wine and food, or even computer problems.

  1. A) Crowdsourcing
  2. B) Keylogging
  3. C) Pharming
  4. D) Phishing
  5. E) Blogging

Answer:  E

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Easy

Learning Obj.:  5.3: Describe various social media applications, and explain their role in enhancing communication, collaboration, cooperation, and connection.

Classification:  Concept

47) Which of the following Web 2.0 applications has been classified by noted technology journalist Nicholas Carr as the “amateurization” of journalism?

  1. A) blogs
  2. B) discussion forums
  3. C) message boards
  4. D) instant messaging
  5. E) chat rooms

Answer:  A

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Easy

Learning Obj.:  5.3: Describe various social media applications, and explain their role in enhancing communication, collaboration, cooperation, and connection.

Classification:  Concept

 

48) People who maintain blogs are called ________.

  1. A) analysts
  2. B) testers
  3. C) developers
  4. D) readers
  5. E) bloggers

Answer:  E

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Easy

Learning Obj.:  5.3: Describe various social media applications, and explain their role in enhancing communication, collaboration, cooperation, and connection.

Classification:  Concept

 

 

49) Social presence tools are also known as ________ tools.

  1. A) social bookmarking
  2. B) instant chatting
  3. C) microblogging
  4. D) videoconferencing
  5. E) geotagging

Answer:  C

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Easy

Learning Obj.:  5.3: Describe various social media applications, and explain their role in enhancing communication, collaboration, cooperation, and connection.

Classification:  Concept

 

50) Which of the following facilitate(s) real-time written conversations?

  1. A) instant messaging
  2. B) discussion forums
  3. C) status updates
  4. D) blogging
  5. E) tagging

Answer:  A

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Easy

Learning Obj.:  5.3: Describe various social media applications, and explain their role in enhancing communication, collaboration, cooperation, and connection.

Classification:  Concept

51) ________ take(s) the concept of real-time communication a step further by allowing people to communicate using avatars.

  1. A) Blogging
  2. B) Microblogging
  3. C) Instant messaging
  4. D) Discussion forums
  5. E) Virtual worlds

Answer:  E

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Easy

Learning Obj.:  5.3: Describe various social media applications, and explain their role in enhancing communication, collaboration, cooperation, and connection.

Classification:  Concept

 

 

52) ________ is a cooperative social media application making use of the network effect.

  1. A) Media sharing
  2. B) Rich site summary
  3. C) Media tagging
  4. D) Instant messaging
  5. E) A discussion forum

Answer:  A

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Easy

Learning Obj.:  5.3: Describe various social media applications, and explain their role in enhancing communication, collaboration, cooperation, and connection.

Classification:  Concept

 

53) ________ is the distribution of digital media, such as audio or video files, via syndication feeds for on-demand playback on digital media players.

  1. A) Narrowcasting
  2. B) Crowdsourcing
  3. C) Blogging
  4. D) Webcasting
  5. E) Phishing

Answer:  D

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Easy

Learning Obj.:  5.3: Describe various social media applications, and explain their role in enhancing communication, collaboration, cooperation, and connection.

Classification:  Concept

 

54) The term “podcasting” is a misnomer because podcasts ________.

  1. A) are concerned with the dissemination of information to a narrow audience
  2. B) cannot be played on Apple’s iPods
  3. C) are not related to distribution of digital media for digital devices
  4. D) are concerned with outsourcing tasks to a large group of people or community
  5. E) can be played on a variety of devices in addition to Apple’s iPods

Answer:  E

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Moderate

Learning Obj.:  5.3: Describe various social media applications, and explain their role in enhancing communication, collaboration, cooperation, and connection.

Classification:  Concept

 

55) Which of the following statements is true about a Real Simple Syndication (RSS) feed?

  1. A) It is used to increase brand awareness through the network effect.
  2. B) It is used to disseminate information to a narrow audience.
  3. C) It is used to market the product without the audience realizing it.
  4. D) It is used to enable people to work on a variety of Internet related projects in more flexible ways.
  5. E) It is used to access the most current blogs, podcasts, videos, and news stories.

Answer:  E

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Moderate

Learning Obj.:  5.3: Describe various social media applications, and explain their role in enhancing communication, collaboration, cooperation, and connection.

Classification:  Concept

 

56) Social bookmarking allows users to share Internet bookmarks and to create categorization systems. These categorization systems are referred to as ________.

  1. A) tag clouds
  2. B) podcasts
  3. C) folksonomies
  4. D) geospatial metadata
  5. E) microblogs

Answer:  C

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Easy

Learning Obj.:  5.3: Describe various social media applications, and explain their role in enhancing communication, collaboration, cooperation, and connection.

Classification:  Concept

 

57) Which of the following statements is true about social bookmarking?

  1. A) It is the distribution of digital media.
  2. B) It allows podcasters to publish and push current shows to the viewers or listeners.
  3. C) It allows people to communicate using avatars.
  4. D) It allows users to create folksonomies.
  5. E) It allows users to post short “status updates.”

Answer:  D

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Moderate

Learning Obj.:  5.3: Describe various social media applications, and explain their role in enhancing communication, collaboration, cooperation, and connection.

Classification:  Concept

 

 

58) ________ is the creation of a categorization system by users.

  1. A) Social cataloging
  2. B) Podcasting
  3. C) Social blogging
  4. D) Webcasting
  5. E) Crowdsourcing

Answer:  A

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Easy

Learning Obj.:  5.3: Describe various social media applications, and explain their role in enhancing communication, collaboration, cooperation, and connection.

Classification:  Concept

59) ________ refers to manually adding metadata to media or other content.

  1. A) Phishing
  2. B) Tagging
  3. C) Crowdsourcing
  4. D) Podcasting
  5. E) Netcasting

Answer:  B

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Easy

Learning Obj.:  5.3: Describe various social media applications, and explain their role in enhancing communication, collaboration, cooperation, and connection.

Classification:  Concept

 

60) ________ is data about data.

  1. A) Multi data
  2. B) Data house
  3. C) Metadata
  4. D) Data system
  5. E) Pointer data

Answer:  C

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Moderate

Learning Obj.:  5.3: Describe various social media applications, and explain their role in enhancing communication, collaboration, cooperation, and connection.

Classification:  Concept

 

 

61) ________ can be used to visualize user-generated content on a site.

  1. A) Crowdsourcing
  2. B) Tag clouds
  3. C) Phishing
  4. D) Podcasts
  5. E) Pharming

Answer:  B

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Easy

Learning Obj.:  5.3: Describe various social media applications, and explain their role in enhancing communication, collaboration, cooperation, and connection.

Classification:  Concept

 

62) Which of the following statements is a use of geotagging?

  1. A) to use avatars while chatting online
  2. B) to create categorization systems for social cataloging
  3. C) to know the location of a person sending out a breaking news update on Twitter
  4. D) to create folksonomies for social bookmarking
  5. E) to use syndicated feeds while sharing media

Answer:  C

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Moderate

Learning Obj.:  5.3: Describe various social media applications, and explain their role in enhancing communication, collaboration, cooperation, and connection.

Classification:  Concept

63) Cloud-based collaboration tools ________.

  1. A) allow for easy transferability of documents from one person to another
  2. B) have well-documented procedures for system complexities
  3. C) reduce the risk of exposing sensitive corporate data
  4. D) require users to frequently upgrade their software
  5. E) are complex and time-consuming

Answer:  A

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Easy

Learning Obj.:  5.3: Describe various social media applications, and explain their role in enhancing communication, collaboration, cooperation, and connection.

Classification:  Concept

 

 

64) The WhatsApp application was created in 2009, and has quickly risen to broad popularity. WhatsApp is a(n) ________ application.

  1. A) blogging
  2. B) social networking
  3. C) instant messaging
  4. D) microblogging
  5. E) e-commerce

Answer:  C

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Easy

Learning Obj.:  5.3: Describe various social media applications, and explain their role in enhancing communication, collaboration, cooperation, and connection.

Classification:  Concept

 

65) ________ is an example of an online office suite comprised of a spreadsheet application, a word processor, and a presentation application.

  1. A) Google Mail
  2. B) Google Talk
  3. C) Google Maps
  4. D) Google Calendar
  5. E) Google Docs

Answer:  E

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Easy

Learning Obj.:  5.3: Describe various social media applications, and explain their role in enhancing communication, collaboration, cooperation, and connection.

Classification:  Concept

 

66) Twitter is a(n) ________.

  1. A) microblog
  2. B) retail Web site
  3. C) advertising Web site
  4. D) e-commerce site
  5. E) online store

Answer:  A

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Moderate

Learning Obj.:  5.3: Describe various social media applications, and explain their role in enhancing communication, collaboration, cooperation, and connection.

Classification:  Concept

 

67) A(n) ________ system allows users to publish, edit, version track, and retrieve digital content, such as documents, images, audio files, videos, or anything else that can be digitized.

  1. A) social presence
  2. B) collective intelligence
  3. C) application sharing
  4. D) content management
  5. E) peer production

Answer:  D

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Easy

Learning Obj.:  5.3: Describe various social media applications, and explain their role in enhancing communication, collaboration, cooperation, and connection.

Classification:  Concept

 

68) WordPress is a(n) ________.

  1. A) social networking Web site
  2. B) microblog
  3. C) content management system
  4. D) instant messaging application
  5. E) e-commerce Web site

Answer:  C

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Moderate

Learning Obj.:  5.3: Describe various social media applications, and explain their role in enhancing communication, collaboration, cooperation, and connection.

Classification:  Concept

 

69) ________ is the creation of goods or services by self-organizing communities.

  1. A) Peer production
  2. B) A folksonomy
  3. C) A journal
  4. D) Groupware
  5. E) Crowdsourcing

Answer:  A

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Easy

Learning Obj.:  5.3: Describe various social media applications, and explain their role in enhancing communication, collaboration, cooperation, and connection.

Classification:  Concept

 

 

70) Which of the following statements is true about peer production?

  1. A) The creator is responsible for publishing new information.
  2. B) Only editors have the right to develop new content.
  3. C) It is also known as an enterprise content system.
  4. D) Anyone can help in producing or improving the final outcome.
  5. E) A guest is a person who can only view the digital information.

Answer:  D

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Moderate

Learning Obj.:  5.3: Describe various social media applications, and explain their role in enhancing communication, collaboration, cooperation, and connection.

Classification:  Concept

71) Which of the following occurs during wiki wars?

  1. A) Editors do not agree with the creators of the content.
  2. B) Editors agree with the creators of the content.
  3. C) Administrators refuse to publish a creator’s content.
  4. D) Guests edit a creator’s content without permission.
  5. E) Contributors continuously edit or delete each other’s posts.

Answer:  E

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Moderate

Learning Obj.:  5.3: Describe various social media applications, and explain their role in enhancing communication, collaboration, cooperation, and connection.

Classification:  Concept

 

72) ________ is a phenomenon in which companies use everyday people as a cheap labor force.

  1. A) Nearshoring
  2. B) Phishing
  3. C) Crowdsourcing
  4. D) Narrowcasting
  5. E) Pharming

Answer:  C

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Easy

Learning Obj.:  5.3: Describe various social media applications, and explain their role in enhancing communication, collaboration, cooperation, and connection.

Classification:  Concept

 

 

73) Amazon.com took crowdsourcing mainstream with its micro-task marketplace called ________.

  1. A) Mechanical Turk
  2. B) Citizen Science
  3. C) Smart Mob
  4. D) Click Workers
  5. E) Crowd Fixing

Answer:  A

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Easy

Learning Obj.:  5.3: Describe various social media applications, and explain their role in enhancing communication, collaboration, cooperation, and connection.

Classification:  Concept

 

74) ________ refers to the process of integrating external stakeholders into the innovation process.

  1. A) Nearshoring
  2. B) Open innovation
  3. C) Media sharing
  4. D) Crowdsourcing
  5. E) Social cataloging

Answer:  B

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Easy

Learning Obj.:  5.3: Describe various social media applications, and explain their role in enhancing communication, collaboration, cooperation, and connection.

Classification:  Concept

75) ________ sites create social online communities where individuals with a broad and diverse set of interests meet and collaborate.

  1. A) Crowdsourcing
  2. B) Social cataloging
  3. C) Social networking
  4. D) Social bookmarking
  5. E) Media sharing

Answer:  C

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Easy

Learning Obj.:  5.3: Describe various social media applications, and explain their role in enhancing communication, collaboration, cooperation, and connection.

Classification:  Concept

 

 

76) ________ attempts to increase the relevance of search results by including content from blogs and microblogging services.

  1. A) Social search
  2. B) OpenSearch
  3. C) Enterprise search
  4. D) Metasearch
  5. E) Netsearch

Answer:  A

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Easy

Learning Obj.:  5.3: Describe various social media applications, and explain their role in enhancing communication, collaboration, cooperation, and connection.

Classification:  Concept

 

77) Which of the following statements is true about viral marketing?

  1. A) It uses the network effect to increase brand awareness.
  2. B) It uses everyday people as a cheap labor force.
  3. C) It is the dissemination of information to a narrow audience.
  4. D) It enables people to work on a variety of Internet related projects in more flexible ways.
  5. E) It is used to market a product without the audience realizing it.

Answer:  A

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Moderate

Learning Obj.:  5.3: Describe various social media applications, and explain their role in enhancing communication, collaboration, cooperation, and connection.

Classification:  Concept

78) According to Thomas Baekdal, which of the following is a critical factor for the success of a viral marketing campaign?

  1. A) restricting access to viral content
  2. B) doing what the audience expects
  3. C) making sequels
  4. D) restricting easy distribution
  5. E) distributing products for free

Answer:  C

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Moderate

Learning Obj.:  5.3: Describe various social media applications, and explain their role in enhancing communication, collaboration, cooperation, and connection.

Classification:  Concept

 

 

79) The term ________ was coined by Harvard business professor Jeffrey Rayport to describe how good business techniques can be driven by word-of-mouth or person-to-person communication.

  1. A) viral marketing
  2. B) e-business
  3. C) stealth market
  4. D) affiliate business
  5. E) blog marketing

Answer:  A

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Easy

Learning Obj.:  5.3: Describe various social media applications, and explain their role in enhancing communication, collaboration, cooperation, and connection.

Classification:  Concept

 

80) Open source software is an example of the power of collective intelligence.

Answer:  TRUE

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Easy

Learning Obj.:  5.3: Describe various social media applications, and explain their role in enhancing communication, collaboration, cooperation, and connection.

Classification:  Concept

 

81) Hashtags are used to add metadata to messages posted on social media applications, allowing users to search for content related to a certain topic.

Answer:  TRUE

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Easy

Learning Obj.:  5.3: Describe various social media applications, and explain their role in enhancing communication, collaboration, cooperation, and connection.

Classification:  Concept

 

82) Social presence tools are designed for lengthy posts.

Answer:  FALSE

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Easy

Learning Obj.:  5.3: Describe various social media applications, and explain their role in enhancing communication, collaboration, cooperation, and connection.

Classification:  Concept

83) Asynchronous discussion forums emulate real-time written conversations.

Answer:  FALSE

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Easy

Learning Obj.:  5.3: Describe various social media applications, and explain their role in enhancing communication, collaboration, cooperation, and connection.

Classification:  Concept

 

84) Typically, shared content is hosted on media sharing sites; however, the content can also be embedded into other sites.

Answer:  TRUE

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Easy

Learning Obj.:  5.3: Describe various social media applications, and explain their role in enhancing communication, collaboration, cooperation, and connection.

Classification:  Concept

 

85) The size of a word in a tag cloud represents its importance or frequency, so that it is easy to spot the most important or frequent words or tags.

Answer:  TRUE

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Easy

Learning Obj.:  5.3: Describe various social media applications, and explain their role in enhancing communication, collaboration, cooperation, and connection.

Classification:  Concept

 

86) Adding text to media is referred to as geotagging.

Answer:  FALSE

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Easy

Learning Obj.:  5.3: Describe various social media applications, and explain their role in enhancing communication, collaboration, cooperation, and connection.

Classification:  Concept

 

87) Cloud-based collaboration tools allow for easy access and easy transferability of documents or other files from one person to another. The tools can run on any computer with a Web browser and Internet connectivity.

Answer:  TRUE

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Easy

Learning Obj.:  5.3: Describe various social media applications, and explain their role in enhancing communication, collaboration, cooperation, and connection.

Classification:  Concept

 

88) Google Docs is a Web-based e-mail client allowing users to send large attachments and offering large storage space and superior filing and search capabilities.

Answer:  FALSE

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Easy

Learning Obj.:  5.3: Describe various social media applications, and explain their role in enhancing communication, collaboration, cooperation, and connection.

Classification:  Concept

 

89) Google Talk is an enterprise-level collaboration tool that allows users to create group Web sites and share team information.

Answer:  FALSE

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Easy

Learning Obj.:  5.3: Describe various social media applications, and explain their role in enhancing communication, collaboration, cooperation, and connection.

Classification:  Concept

 

90) Content management systems are also known as digital asset management systems.

Answer:  TRUE

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Easy

Learning Obj.:  5.3: Describe various social media applications, and explain their role in enhancing communication, collaboration, cooperation, and connection.

Classification:  Concept

 

91) A wiki is a Web site allowing people to post, add, edit, comment, and access information.

Answer:  TRUE

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Easy

Learning Obj.:  5.3: Describe various social media applications, and explain their role in enhancing communication, collaboration, cooperation, and connection.

Classification:  Concept

 

92) Advertisers use viral marketing to promote their Web sites, products, or services.

Answer:  TRUE

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Easy

Learning Obj.:  5.3: Describe various social media applications, and explain their role in enhancing communication, collaboration, cooperation, and connection.

Classification:  Concept

 

 

93) Explain the concept of collective intelligence with examples.

Answer:  One major benefit of social software is the ability to harness the “wisdom of crowds,” or collective intelligence. The concept of collective intelligence is based on the notion that distributed groups of people with a divergent range of information and expertise will be able to outperform the capabilities of individual experts. This is demonstrated by the online encyclopedia Wikipedia, which is entirely based on its users’ contributions. Likewise, open source software is another example of the power of collective intelligence. High-quality software such as the Firefox Web browser, the Linux operating system, or the OpenOffice productivity suite are created by thousands of volunteers located all over the world. For organizations, making effective use of the collective intelligence of their employees, customers, and other stakeholders can prove extremely valuable. In addition to the benefits of harnessing the wisdom of crowds, societal changes (brought about by globalization, increasing wealth and consumerism, and the Web) are increasingly changing the way in which organizations interact with internal and external stakeholders.

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Moderate

Learning Obj.:  5.3: Describe various social media applications, and explain their role in enhancing communication, collaboration, cooperation, and connection.

Classification:  Concept

94) What are microblogging tools? How are they similar to or different from blogs and instant messaging?

Answer:  Social presence tools (also called microblogging tools), similar to blogging, enable people to voice their thoughts; however, in contrast to blogs, which often contain lengthy posts, social presence tools are designed for relatively short “status updates.” A popular social presence tool is Twitter, which allows users to post short (up to 140 characters of text) “tweets.”

 

In contrast to asynchronous status updates, instant messaging (or online chat) emulates real-time written conversations. Using instant messaging, multiple participants can have conversations and enjoy immediate feedback from their conversation partners.

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Moderate

Learning Obj.:  5.3: Describe various social media applications, and explain their role in enhancing communication, collaboration, cooperation, and connection.

Classification:  Synthesis

 

 

95) Write a note on virtual worlds.

Answer:  Virtual worlds take the concept of real-time communication a step further by allowing people to communicate using avatars. Popular virtual worlds such as Second Life, Meez, or IMVU consist of 3D environments where people can interact and build, buy or sell virtual items, all using their personalized avatar. While many companies have not been able to realize the full potential of those environments beyond just providing virtual showcases for their products, dedicated virtual worlds are increasingly used for rich communication; for example, virtual worlds are increasingly being used for education-related activities, employee training, or medical uses.

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Moderate

Learning Obj.:  5.3: Describe various social media applications, and explain their role in enhancing communication, collaboration, cooperation, and connection.

Classification:  Concept

 

96) Briefly describe social bookmarking.

Answer:  For many Web surfers, key challenges are finding information and finding it again at a later time; hence, people often keep long lists of bookmarks to sites they find interesting or visit frequently. Although this is useful for an individual, he or she may miss a plethora of other, related, and potentially interesting Web sites. Social bookmarking helps to address this by allowing users to share Internet bookmarks and to create categorization systems (referred to as folksonomies). As more people participate in social bookmarking, the value for each user grows as the bookmarks become more complete and more relevant to each user. Widely used public social bookmarking tools include reddit and Delicious. For organizations, social bookmarking can be extremely valuable for knowledge management and harnessing the collective intelligence of employees. Using enterprise-oriented social bookmarking tools, it is easy to map “islands” of knowledge within an organization, thus helping to easily find experts on a given topic.

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Moderate

Learning Obj.:  5.3: Describe various social media applications, and explain their role in enhancing communication, collaboration, cooperation, and connection.

Classification:  Concept

97) How is the concept of tagging related to social cataloging?

Answer:  Social cataloging is the creation of a categorization system by users. Contributors build up catalogs regarding specific topics such as academic citations, wireless networks, books and music, and so on. Closely related to social cataloging is tagging, or manually adding metadata to media or other content. Whereas certain metadata about documents or media files is captured automatically, there are various other important pieces of information that are not automatically captured, such as the topic of a document or the names of people in a picture. Tagging is the process of adding such metadata to pieces of information. Tags are commonly added to pictures and videos on Web sites.

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Moderate

Learning Obj.:  5.3: Describe various social media applications, and explain their role in enhancing communication, collaboration, cooperation, and connection.

Classification:  Concept

 

98) Define viral marketing. Mention some of the forms that can be taken by viral marketing.

Answer:  Viral marketing is using the network effect to increase brand awareness. The term viral marketing was coined by Harvard business professor Jeffrey Rayport to describe how good marketing techniques can be driven by word-of-mouth or person-to-person communication, similar to how real viruses are transmitted through offline social networks. Rather than creating traditional banner ads or sending out massive amounts of spam, businesses create advertisements in a way that entices the viewers to share the message with their friends through e-mail or social networks so that the message will spread like a virus. Viral marketing can take many forms, such as video clips, e-books, flash games, and even text messages.

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Moderate

Learning Obj.:  5.3: Describe various social media applications, and explain their role in enhancing communication, collaboration, cooperation, and connection.

Classification:  Concept

 

99) Which of the following conditions is essential for successful Enterprise 2.0 implementation?

  1. A) Enterprise 2.0 should avoid involvement of senior management members of an organization.
  2. B) Enterprise 2.0 should be driven by a specific usage context.
  3. C) Enterprise 2.0 should appeal to future end users of the application and not the organization’s members.
  4. D) Enterprise 2.0 should be independent of the organization’s workforce.
  5. E) Enterprise 2.0 should be independent of the organization’s culture.

Answer:  B

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Easy

Learning Obj.:  5.4: Describe how companies can manage their Enterprise 2.0 strategy and deal with potential pitfalls associated with social media.

Classification:  Concept

100) Many companies have not been able to realize the full potential of a virtual world environment beyond just providing virtual showcases for their products.

Answer:  TRUE

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Easy

Learning Obj.:  5.4: Describe how companies can manage their Enterprise 2.0 strategy and deal with potential pitfalls associated with social media.

Classification:  Concept

 

 

101) Explain the organizational issues associated with implementing an Enterprise 2.0 strategy strictly from the perspective of organizational hierarchies, technological inertia, and security concerns.

Answer:  Often, Enterprise 2.0 initiatives are driven by user departments, and small-scale pilot implementations appear to work quite well. However, organization-wide Enterprise 2.0 implementations typically need changes in terms of organizational culture and processes and often the flattening of organizational hierarchies. Therefore, to be successful, Enterprise 2.0 implementations need the support and active involvement of senior management so as to cope with the large magnitude of changes.

 

One factor hindering the adoption of many new technologies is technological inertia. In many cases, people are not willing to switch to new applications unless they see real, tangible benefits. This can be especially a hindrance with social media applications, many of which incorporate a variety of other tools.

 

A final issue is related to security and intellectual property. For organizations, securing their information systems infrastructure is of paramount concern. Any application that allows closer collaboration by increasing data sharing will necessarily incur greater risks of security breaches. Companies thus have to balance their desire for enhancing collaboration with the need to protect intellectual property and comply with rules and regulations such as the Sarbanes-Oxley Act.

AACSB:  Information technology

Difficulty:  Moderate

Learning Obj.:  5.4: Describe how companies can manage their Enterprise 2.0 strategy and deal with potential pitfalls associated with social media.

Classification:  Concept

There are no reviews yet.

Add a review

Be the first to review “Information Systems Today 7th Edition by Valacich – Test Bank”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Category:
Updating…
  • No products in the cart.