Fluency With Information Technology 6th Edition By Lawrence Snyder – Test Bank

$20.00

Pay And Download
Complete Test Bank With Answers
 
 
Sample Questions Posted Below

 

 

 

 

Fluency with Information Technology, 6e (Snyder)

Chapter 5   Locating Information on the WWW: The Search for Truth

 

5.1   True/False Questions

 

1) The library has very little information which is not also available on-line.

Answer:  FALSE

Explanation:  Only a small part of the information libraries have is available online. Information prior to about 1985 is likely (pre-digital) not online.

 

2) As the query processor is putting together the hit list, the URLs found by the intersecting process are sorted by their page ranking, lowest to highest, and returned to the user in that order.

Answer:  FALSE

 

3) It is not advisable to perform a site search to find information.

Answer:  FALSE

 

4) Crawlers consider descriptive text when adding the page’s URL to the index.

Answer:  TRUE

 

5) No one organizes the information posted on the Web.

Answer:  TRUE

Explanation:  A group oversees the distribution of Web sites, but no group controls the contents of all Web sites.

 

6) It is usually acceptable to write queries in the form, (cherry OR grape OR lime) AND banana, using uppercase letters for the logical operators and parentheses to make the associations clear.

Answer:  TRUE

 

7) Search engines, e.g., Google and Bing, do not allow you to enter search terms using natural language.

Answer:  FALSE

 

8) The query processor looks up tokens or search terms in the index.

Answer:  TRUE

 

9) Search engines are able to answer user queries very quickly because crawling is a very speedy process.

Answer:  FALSE

 

10) The main work of a crawler is to build an index.

Answer:  TRUE

 

11) Never accept information on the Web as authoritative.

Answer:  FALSE

Explanation:  Some information should be trusted. Some of it shouldn’t be trusted. The key is to have the skills to determine what can and cannot be trusted.

 

12) When using Google, tilde (~) can be used as an abbreviation for NOT.

Answer:  FALSE

13) A “hit” on a page does not necessarily mean the search terms were found on that page.

Answer:  TRUE

 

14) Using Google’s Advanced Search, a search may be filtered further by specifying a site or domain, e.g., .edu.

Answer:  TRUE

 

15) To make the task of intersecting multiple lists a little easier, the URL lists are alphabetized.

Answer:  TRUE

 

16) When a basic query with multiple words is performed, the pages returned by the query contain one or more of the search words.

Answer:  FALSE

 

17) Search engines crawl only a fraction (probably less than half) of the Web.

Answer:  TRUE

 

18) For a word to describe a page, the word doesn’t actually have to be on the page.

Answer:  TRUE

 

19) The crawler considers almost anything followed by an asterisk symbol to be a token, except short words like a, an, and the.

Answer:  FALSE

 

5.2   Multiple-Choice Questions

 

1) The order in which “hits” are returned to a page is determined by:

  1. A) page rank
  2. B) page order
  3. C) anchor text
  4. D) meta data

Answer:  A

 

2) Which search technique will help avoid over constraining?

  1. A) Add as many descriptive words as possible.
  2. B) Begin with an inclusive search and add more words one at a time.
  3. C) Include a general topic term.
  4. D) Remove terms from the search using NOT.

Answer:  B

 

3) In a Web search, a match to a query is known as a(n):

  1. A) intersection
  2. B) hit
  3. C) URL list
  4. D) none of the above

Answer:  B

4) A Google search results include a snippet for each Web page in the list. What is a snippet?

  1. A) text between the page’s <title> tags
  2. B) a preview of what might be on the page
  3. C) the site’s URL
  4. D) none of the above

Answer:  B

 

5) Which of the following is an effective technique in using the hit list?

  1. A) Check every hit by opening the link.
  2. B) Randomly select the links to open.
  3. C) Skim top-level information and decide which links to explore further.
  4. D) All of the above

Answer:  C

 

6) A search engine consists partly of a:

  1. A) link and a crawler
  2. B) snoop and a bull’s-eye
  3. C) crawler and a query processor
  4. D) spider and a web

Answer:  C

Explanation:  C) One part of a search engine, the crawler, looks for new pages and indexes them. The other part, the query processor, performs searches.

 

7) If quotes surround the search phrase, “human powered flight,” the search would find pages associated with the:

  1. A) word human
  2. B) word powered
  3. C) word flight
  4. D) exact phrase human powered flight

Answer:  D

 

8) A search using the logical operator OR requires:

  1. A) one of the words to be found on the page
  2. B) both of the words to be found on the page
  3. C) both words to be found together on the page
  4. D) none of the above

Answer:  A

Explanation:  A) One of the words must be found somewhere on the page. They don’t have to be located together.

 

9) Searching for “baseball” AND (“stadiums” OR “parks”) AND NOT “national parks” would look for:

  1. A) baseball and stadiums and parks, not national parks
  2. B) baseball or stadiums or parks, not national parks
  3. C) baseball stadiums or baseball parks and would omit national parks
  4. D) none of the above

Answer:  C

Explanation:  C) This would look for baseball stadiums or baseball parks and omit national parks.

10) One example of descriptive text is anchor text, which is:

  1. A) a textual description of a picture
  2. B) a phrase within <title> tags
  3. C) highlighted link text, specified inside <a…> tags, describing the page to which it links
  4. D) included within a <meta…> tag

Answer:  C

 

11) Identify a method used to find authoritative information.

  1. A) Obtain the information needed from Wikipedia.
  2. B) Choose information from respected organizations.
  3. C) Choose reports from tertiary sources.
  4. D) Seek a single online source.

Answer:  B

 

12) What type of information comes from experts?

  1. A) information on the Web
  2. B) authoritative information
  3. C) information found in a library
  4. D) information found in Google’s Advanced Search

Answer:  B

 

13) A weakness of Wikipedia is that:

  1. A) it covers a limited number of topics
  2. B) it contains timely information
  3. C) the content is not validated by experts
  4. D) editing of content is highly restricted

Answer:  C

 

14) In a search engine, the index is built by the:

  1. A) indexer
  2. B) crawler
  3. C) query processor
  4. D) linker

Answer:  B

 

15) Which research practice will help ensure that highly reliable information is obtained?

  1. A) Question the information.
  2. B) Never rely on a single source.
  3. C) Assess the site’s authoritativeness.
  4. D) All of the above

Answer:  D

 

16) The query processor processes an AND query by:

  1. A) crawling
  2. B) intersecting
  3. C) removing duplicates
  4. D) using a GUI

Answer:  B

17) Logical operators can be combined and grouped using:

  1. A) parentheses
  2. B) curly brackets
  3. C) square brackets
  4. D) plus and minus

Answer:  A

 

5.3   Short Answer Questions

 

1) A(n) ________ is a collection of computer programs that helps us find information on the Web.

Answer:  search engine

 

2) A(n) ________, built by the crawler, is a list of tokens (such as words) that are associated with the page.

Answer:  index

 

3) A(n) ________ source is a person who has direct knowledge of the information.

Answer:  primary

 

4) When picking additional sources, be careful to choose ________ sources.

Answer:  independent

 

5) The fact that Web posts are ________ —that is, no one limits what people post—is generally good.

Answer:  unmediated

 

6) The ________ of a search engine visits Web sites in order to index their contents.

Answer:  crawler

 

7) Information found by the crawler of a search engine is organized into a(n) ________.

Answer:  index

 

8) ________ and “subtracting” search terms removes extraneous hits.

Answer:  Filtering

 

9) Using ________ around words in a search makes the search engine look for an exact match.

Answer:  quotation marks

 

10) To leave a term out of a search, you would need to use the ________ logical operator.

Answer:  NOT

 

11) To locate pages containing multiple words, the query processor fetches the index lists for each of the terms, and ________ the lists, finding URLs that are in all of the lists.

Answer:  intersects

 

12) Words on the Web page, along with ________ text within tags, e.g., <title>, are used by the search engine crawler.

Answer:  descriptive

 

13) The second step in an indexed search is called query ________.

Answer:  processing

 

14) Multiple word queries typed into a search engine are generally ________-queries.

Answer:  AND

15) A logical ________ specifies a logical relationship between the words it connects.

Answer:  operator

 

16) Including a(n) ________ sign in front of the number tells Google not to ignore it and to use it as part of the query.

Answer:  plus

 

17) The order in which hits are returned to a query is determined—at least in part—by a number Google calls the ________.

Answer:  PageRank

 

18) A(n) ________ search means looking only on one site.

Answer:  site

 

 

 

 

 Fluency with Information Technology, 6e (Snyder)

Chapter 16   A Case Study in Database Organization: The iDiary Database

 

16.1   True/False Questions

 

1) In an XSL file, the <xsl:stylesheet…> tag is the root element and must be closed with the </xsl:stylesheet> tag at the end of the file.

Answer:  TRUE

 

2) The root element is the Collective tag enclosing all items in an XML file.

Answer:  TRUE

 

3) When writing XML, a word processing program, e.g., Microsoft Word, should be used so that color coding will be added automatically to help verify the structure.

Answer:  FALSE

 

4) An XML file uses XHTML to describe how the information in the XSL file is to be displayed.

Answer:  FALSE

 

5) The XSL file includes at least two templates for each tag in the XML tree.

Answer:  FALSE

 

6) An <html> tag with no attributes is correct when used in XSL templates.

Answer:  TRUE

 

7) As the transformer is processing an XML file, anything that it finds that is not a tag–that is, the actual data–it puts directly into the HTML definition.

Answer:  TRUE

 

8) In creating an XML database using an incremental approach, the first step would be developing tags and templates.

Answer:  FALSE

 

9) When considering the design of the XML, we must specify different data for each type of content.

Answer:  TRUE

 

10) In the XSL file, the @ symbol is the XSL reference to the tag attribute of the XML tag.

Answer:  TRUE

 

11) In the XSL file, the <pic> tag is a stand-alone tag that requires the <xsl:apply-templates/> tag.

Answer:  FALSE

 

12) If the transformer encounters a tag in the XML file that does not have a matching template in the XSL file, the information will not be displayed on the page.

Answer:  FALSE

16.2   Multiple-Choice Questions

 

1) The apply tag is what kind of tag?

  1. A) paired
  2. B) singleton
  3. C) special
  4. D) closed

Answer:  B

 

2) An XML stylesheet is specified for an XML file using the tag:

  1. A) <$stylesheet…>
  2. B) <?xml-stylesheet…>
  3. C) <##style…>
  4. D) <xml-stylesheet…>

Answer:  B

 

3) Style information:

  1. A) tells the browser how to display a markup language like XML
  2. B) in HTML can be included in an external file with a .css extension
  3. C) in XML can be included in an external file with .xsl as the file extension
  4. D) all of the above

Answer:  D

 

4) An XSL file includes:

  1. A) the standard XML tag at the end of the file
  2. B) XML tags throughout the file
  3. C) XHTML tags
  4. D) all of the above

Answer:  C

 

5) Which statement is incorrect?

  1. A) Relational databases can record irregular data that XML databases cannot.
  2. B) Relational databases use queries to display information we want to see.
  3. C) Relational databases are much more structured than XML databases.
  4. D) All statements are correct.

Answer:  A

 

6) A transformer:

  1. A) converts all tags in the XML file to HTML
  2. B) is part of the browser software
  3. C) matches the XML tag to its template in the XSL file
  4. D) all of the above

Answer:  D

 

7) Templates:

  1. A) describe how the information is to look without actually having the information
  2. B) are part of the XML database file
  3. C) use JavaScript in describing how the information is to be displayed
  4. D) must be included for every tag used in the XML database file

Answer:  A

8) In the XSL specification, the <xsl:apply-templates/> tag:

  1. A) is required in all templates
  2. B) requests processing of the items within the template tags
  3. C) requires a closing tag
  4. D) all of the above

Answer:  B

Explanation:  B) There is no need for the <xsl:apply-templates/> tag with the <pic> tag.

 

9) A template for a video source:

  1. A) for one video will generally work for all other video sources
  2. B) containing an attribute without an equal sign and some value in quotes does not require modification
  3. C) replaces the URL copied from the iframe text with the “{@url}” reference
  4. D) all of the above

Answer:  C

 

10) The incremental design process:

  1. A) is very useful in creating simple databases
  2. B) uses a strategy of adding tags and templates one at a time
  3. C) begins with creating an initial entry in the database
  4. D) all of the above

Answer:  B

 

16.3   Short Answer Questions

 

1) A(n) ________ description converts XML data into HTML so that it can be displayed on the screen using a browser.

Answer:  XSL

 

2) An .xsl file contains a series of rules called ________ that are used to format the information enclosed in XML tags.

Answer:  templates

 

3) The <xsl:apply-templates/> tag in the XSL specification file is a stand-alone tag that means “now ________ whatever is inside this tag.”

Answer:  process

 

4) By placing a tag attribute reference in ________ in the XSL code, we cause the tag attribute’s value from the XML to be placed inside the quotes specifying the file source name.

Answer:  braces

 

5) Data needs ________.

Answer:  structure

 

6) ________ databases can record irregular data that relational databases cannot.

Answer:  XML

 

There are no reviews yet.

Add a review

Be the first to review “Fluency With Information Technology 6th Edition By Lawrence Snyder – Test Bank”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Category:
Updating…
  • No products in the cart.