Crime Analysis with Crime Mapping 4th Edition By Santos – Test Bank

$20.00

Pay And Download
Complete Test Bank With Answers
 
 
Sample Questions Posted Below

 

 

 

 

Crime Analysis with Crime Mapping (4th Edition)

Chapter 5: Crime Analysis Data Test Bank

 

Multiple Choice

 

1) Which of the following is a rectangular table of variables and units from which data have been collected that are organized into rows and columns?

  1. Database
  2. Data
  3. Data matrix
  4. Data file

Ans: C

Cognitive Domain: Knowledge

Answer Location: under the heading Data Matrix

Difficulty Level: Easy

 

2) A database is

  1. A way in which data are measured.
  2. A collection of data that have been organized for the purposes of retrieval, searching, and analysis through a computer.
  3. The main repository of a police agency’s data
  4. A rectangular table (or grid) of information

Ans: B

Cognitive Domain: Knowledge

Answer Location: under the heading Database

Difficulty Level: Easy

 

3) Data that have been collected previously which are typically housed in an electronic format.

  1. Secondary data
  2. Primary data
  3. Geographic data
  4. Database

Ans: A

Cognitive Domain: Knowledge

Answer Location: under the heading Secondary Data

Difficulty Level: Easy

 

4) All of the following are examples of primary data except:

  1. Observation data of drug corners
  2. Focus group data
  3. Video surveillance tapes
  4. Geographic data of student pathways to school

Ans: C

Cognitive Domain: Application

Answer Location: under the heading Primary Data

Difficulty Level: Medium

 

5) Data about the geographic features associated with crime and other activity into geographic information systems for analysis purposes.

  1. Geographic information systems
  2. Image data
  3. Geographic data
  4. Tabular data

Ans: C

Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: under the heading Geographic Data System

Difficulty Level: Medium

 

6) This information is collected when an officer determines that a crime report is not necessary, but the agency would like to document the incident outside of the call-for-service record.

  1. Property database
  2. Vehicle database
  3. Persons database
  4. Field information database
  5. Traffic database

Ans: D

Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: under the heading Other Databases

Difficulty Level: Medium

 

7) Which of the following is NOT a data integrity concern in crime analysis?

  1. Data should accurately reflect the concepts they are intended to measure
  2. The data obtained should be at least one week old to ensure data quality
  3. Data should record the same measurements in repeated observations
  4. Information and individuals represented within the data should be protected/confidential.

Ans: B

Cognitive Domain: Analysis

Answer Location: under the heading Data Integrity

Difficulty Level: Hard

 

8) A data entry and storage system designed especially for police records.

  1. Computer hardware
  2. Records management system
  3. Computer aided dispatch
  4. Geographic data system

Ans: B

Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: under the heading Records Management System

Difficulty Level: Easy

9) Which software is used in crime analysis for data collation and analysis?

  1. Spreadsheet Software
  2. Graphics Software
  3. Publishing Software
  4. A and C

Ans: A

Cognitive Domain: Knowledge

Answer Location: under the heading Hardware and Software Considerations

Difficulty Level: Easy

 

10) Which system provides an arrestee’s current booking photo, personal statistics (e.g., height, weight, eye color, hair color) as well as address, driver’s license, identification numbers, employer, and emergency contact information, when available?

  1. Criminal Justice Information Services
  2. National Crime Information Center
  3. Agency Management System
  4. Jail Management System

Ans: D

Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: under the heading Jail Management System

Difficulty Level: Medium

 

11) Which system is the largest division of the Federal Bureau of Investigation and serves as the central repository of their crime services and programs?

  1. Criminal Justice Information Services
  2. National Crime Information Center
  3. Agency Management System
  4. Jail Management System

Ans: A

Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: under the heading Criminal Justice Information System

Difficulty Level: Medium

 

12) Where would you find witness statements of last seen characteristics of an individual on a particular missing person case in the United States?

  1. Geographical Data System
  2. Criminal Justice Information Services
  3. Agency Management System
  4. Jail Management System

Ans: B

Cognitive Domain: Application

Answer Location: under the heading Criminal Justice Information Services

Difficulty Level: Hard

 

13) Which system includes modules that allow employees to review policies and general orders, track internal investigations and use of force incidents, disseminate crime analysis products, and facilitate communication about crime reduction and other operational activities?

  1. Geographical Data System
  2. Criminal Justice Information Services
  3. Agency Management System
  4. Information-Sharing Platforms

Ans: C

Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: under the heading Agency Management System

Difficulty Level: Medium

 

14) Which centralized computer systems’ goal is to provide specific users with a streamlined process for accessing and searching data with common terms?

  1. Geographical Data System
  2. Criminal Justice Information Services
  3. Agency Management System
  4. Information-Sharing Platforms

Ans: D

Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: under the heading Information-Sharing Platforms

Difficulty Level: Medium

 

15) Which nationally based classification system develops reliable information about crime reported to law enforcement that can be used by law enforcement as well as by criminologists, sociologists, legislators, municipal planners, and the media for a variety of research and planning purposes?

  1. Geographical Data System
  2. Uniform Crime Report
  3. Field information database
  4. Information-Sharing Platforms

Ans: B

Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: under the heading Local and Federal Crime Data Standards

Difficulty Level: Medium

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

True/False

 

1) Tabular data describe events that are inherently geographic and may contain geographic variables.

Ans: F

Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: under the heading Tabular Data

Difficulty Level: Medium

 

2) Crime analysts most frequently use four types of secondary data: data on crime incidents, arrests, calls for service, and convictions.

Ans: F

Cognitive Domain: Knowledge

Answer Location: under the heading Secondary Data

Difficulty Level: Easy

 

3) A call for service is defined when an officer is dispatched to an incident.

Ans: T

Cognitive Domain: Application

Answer Location: under the heading Calls for Service

Difficulty Level: Medium

 

4) Accident (or crash) data are typically recorded in standardized ways dictated by state laws.

Ans: T

Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: under the heading Summary Points

Difficulty Level: Medium

 

5) Crime analysis is a discipline that does not rely heavily on computer technology.

Ans: F

Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: under the heading Summary Points

Difficulty Level: Medium

 

6) The hardware used in crime analysis is very specialized and is not similar to that used in other disciplines.

Ans: F

Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: under the heading Summary Points

Difficulty Level: Medium

 

7) Crime analysts obtain secondary data from three main kinds of data collection and storage systems:  computer-aided dispatch systems, records management systems, and geographic data systems.

Ans: T

Cognitive Domain: Knowledge 

Answer Location: under the heading Summary Points

Difficulty Level: Easy

8) Each agency has the same policies and procedures for recording activity

Ans: F

Cognitive Domain: Comprehension   

Answer Location: under the heading Local and Federal Crime Data Standards

Difficulty Level: Medium

 

9) Three types of geographic data which are used to represent real-world objects and locations are segments, lines, and polygons.

Ans: F

Cognitive Domain: Knowledge  

Answer Location: under the heading Geographic Data

Difficulty Level: Easy

 

10) Secondary data are data that have been collected for purposes of crime analysis which are housed in databases.

Ans: F

Cognitive Domain: Comprehension  

Answer Location: under the heading Secondary Data

Difficulty Level: Medium

 

11) A computer aided dispatch system (CAD) is a highly specialized system that may be used by public safety agencies, such as fire and ambulance services.

Ans: T

Cognitive Domain: Application  

Answer Location: under the heading Computer Aided Dispatch System

Difficulty Level: Medium

 

12) The characteristics of a person fleeing from custody after an attempted government arrest is stored into a records management system (RMS) by the police agency.

Ans: F

Cognitive Domain: Analysis   

Answer Location: under the heading Records Management System 

Difficulty Level: Hard

 

13) Criminal Justice Information Services (CJIS) is the smallest division of the Federal Bureau of Investigation but serves as the central repository of their crime services and programs.

Ans: F

Cognitive Domain: Comprehension    

Answer Location: under the heading Criminal Justice Information Services   

Difficulty Level: Medium

 

14) Arrest reports are a key source for obtaining particular information about arrests across the U.S.

Ans: T

Cognitive Domain: Application    

Answer Location: under the heading Secondary Data/Records Management System

Difficulty Level: Medium

 

15) Many police agencies often find off-the-shelf software to be a good fit with their data, analysis, and presentation needs, so they hire computer experts to customize existing software or create new software that provides the crime analysis functionality they require

Ans: F

Cognitive Domain: Comprehension     

Answer Location: under the heading Hardware and Software Considerations

Difficulty Level: Medium

 

 

 

 

 

 

 

Essay Questions

 

Discuss two issues with using arrest data to understand a crime problem.

 

Discuss three issues with the quality of data typically available to crime analysts.

 

Name and discuss three factors the can affect the integrity of police data. Explain why each factor may affect the results of crime analysis.

 

 

 

There are no reviews yet.

Add a review

Be the first to review “Crime Analysis with Crime Mapping 4th Edition By Santos – Test Bank”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Category:
Updating…
  • No products in the cart.