Chapter 34 Genetics and Heredity

$2.50

Pay And Download the Complete Chapter Questions And Answers

Chapter 34  Genetics and Heredity

 

 

Complete chapter Questions And Answers
 

Sample Questions

 

 

TRUE/FALSE

1. Gregor Mendel proved that “independent units” are responsible for the inheritance of biological traits.

ANS: T DIF: Memorization REF: Page 1108 TOP: The Science of Genetics

2. A chromatin strand, or a chromosome, is a group of DNA molecules.

ANS: F DIF: Memorization REF: Page 1108 TOP: Mechanism of Gene Function

  1. Every cell in the human body, both male and female, contains 46 chromosomes.

    ANS: F DIF: Memorization REF: Page 1111 TOP: Meiosis

  2. In the human, the 22 pairs of autosomes always appear to be nearly identical to each other.

    ANS: T DIF: Memorization REF: Page 1111 TOP: Meiosis

  3. The principle of independent assortment states that each gamete formed is likely to have the same set of 23 chromosomes.

    ANS: F DIF: Memorization

REF: Page 1111 | Page 1112TOP: Principle of Independent Assortment

6. Crossing over is a unique phenomenon that prevents genetic variation among offspring of a single set of parents.

ANS: F DIF: Memorization REF: Page 1111 TOP: Principle of Independent Assortment

Mosby items and derived items © 2010, 2007, 2003 by Mosby, Inc., an affiliate of Elsevier Inc.

Test Bank 34-2

7. DNA molecules are segments of a gene.

ANS: F DIF: Memorization REF: Page 1108 TOP: Mechanism of Gene Function

8. Each offspring from a single set of parents is likely to be genetically unique.

ANS: T DIF: Memorization
REF: Page 1111 | Page 1112TOP: Principle of Independent Assortment

There are no reviews yet.

Add a review

Be the first to review “Chapter 34 Genetics and Heredity”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Category: Tag:
Updating…
  • No products in the cart.