Chapter 33 Acid-Base Balance

$2.50

Pay And Download the Complete Chapter Questions And Answers

Chapter 33  Acid-Base Balance

 

 

Complete chapter Questions And Answers
 

Sample Questions

 

 

TRUE/F ALSE

1. The kidney gets rid of excess hydrogen ions by the process of filtration.

ANS: F DIF: Memorization
TOP: General Principles Concerning Urinary Mechanisms

2. A blood pH of 7.1 indicates the body is more acidic than normal.

ANS: T DIF: Memorization TOP: Review of the pH Concept

3. Stomach acid is the most alkaline substance in the body.

ANS: F DIF: Memorization TOP: Review of the pH Concept

REF: Page 1033

REF: Page 1026

REF: Page 1026

4. CO2 entering venous blood gives it a slightly lower pH than arterial blood.

ANS: T DIF: Memorization REF: Page 1026 TOP: Review of the pH Concept

5. Saliva is normally acidic.

ANS: T DIF: Memorization
REF: Page 1026 (Figure 33-1) TOP: Review of the pH Concept

6. Venous blood returning from the lungs would have a higher pH than blood returning from the inferior vena cava.

ANS: T DIF: Memorization
TOP: Explanation of the Respiratory Mechanisms

7. Arterial blood has a lower pH than venous blood.

ANS: F DIF: Memorization TOP: Review of the pH Concept

REF: Page 1032

REF: Page 1026

Mosby items and derived items © 2013, 2010, 2007, 2003 by Mosby, Inc., an affiliate of Elsevier Inc.

Test Bank 33-2

8. High-protein foods are referred to as acid-forming.
ANS: T DIF: Memorization REF: Page 1027

TOP: Sources of pH-Influencing Chemicals

 

 

 

There are no reviews yet.

Add a review

Be the first to review “Chapter 33 Acid-Base Balance”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Category: Tag:
Updating…
  • No products in the cart.