Chapter 31 Urinary System

$2.50

Pay And Download the Complete Chapter Questions And Answers

Chapter 31  Urinary System

 

 

Complete chapter Questions And Answers
 

Sample Questions

 

 

TRUE/F ALSE

1. A cushion of fat normally encases a kidney and helps hold it in position.

ANS: T DIF: Memorization REF: TOP: Gross Structure

2. Generally, the right kidney is larger than the left kidney.

ANS: F DIF: Memorization REF: TOP: Gross Structure

3. Each renal papilla juts into a cuplike structure called the renal pyramid. ANS: F DIF: Memorization REF:

TOP: Gross Structure
4. The outer portion of the kidney is referred to as the cortex.

ANS: T DIF: Memorization REF: TOP: Gross Structure

Page 972

Page 972

Page 972

Page 972

5. There are three openings in the floor of the urinary bladder—two from the ureters and one into the urethra.

ANS: T DIF: Memorization
REF: Page 974|Page 975 TOP: Gross Structure

6. The urinary meatus is the tube leading from the bladder to the exterior.

ANS: F DIF: Memorization REF: Page 975 TOP: Gross Structure

7. In both males and females, the urethra serves urinary and reproductive functions.

ANS: F DIF: Memorization REF: Page 975 TOP: Gross Structure

8. The principle organs of the urinary system are the kidneys.
Mosby items and derived items © 2013, 2010, 2007, 2003 by Mosby, Inc., an affiliate of Elsevier Inc.

Test Bank 31A-2

ANS: T DIF: Memorization REF: Page 971 TOP: Gross Structure

 

 

MULTIPLE CHOICE

1. Which of the following is(are) classified as an accessory organ of the urinary system? a. Ureters

  1. Urinary bladder
  2. Urethra
  3. All of the above

ANS: D DIF: TOP: Introduction

Memorization

REF: Page 971

REF: Page 971

2. The shape of the kidney could best be described as _____-shaped. a. bean

b. pear c. pea
d. potato

ANS: A DIF: Memorization TOP: Gross Structure

3. The calyces of the kidney join together to form a large collection reservoir called the:

  1. renal columns.
  2. renal pyramids.
  3. renal pelvis.

d. hilum.

ANS: C DIF: Memorization TOP: Gross Structure

4. There are how many openings in the urinary bladder? a. One

b. Two c. Three d. Four

ANS: C DIF: Memorization TOP: Urinary Bladder

REF: Page 973

REF: Page 975

5. The function of the urinary bladder is to:
Mosby items and derived items © 2013, 2010, 2007, 2003 by Mosby, Inc., an affiliate of Elsevier Inc.

Test Bank

31B-2

  1. serve as a reservoir for urine before it leaves the body.
  2. expel urine from the body, aided by the urethra.
  3. help concentrate the urine in periods of dehydration.
  4. do both A and B.

ANS: D DIF: Memorization TOP: Gross Structure

REF: Page 975

6. One difference between the male urethra and the female urethra is the male urethra is: a. shorter.

  1. part of two different body systems.
  2. unique in that there are no additional ducts that merge with it.
  3. both B and C.

ANS: B DIF: Memorization REF: Page TOP: Gross Structure

7. At the beginning of the “plumbing system” of the urinary system, urine leaving papilla is collected in the cuplike structures called:

  1. renal columns.
  2. renal pyramids.
  3. calyces.
  4. ureters.

ANS: C DIF: Memorization REF: Page TOP: Gross Structure

8. Urine is conducted from the kidney to the urinary bladder through a tube called

  1. renal column.
  2. renal pelvis.
  3. urethra.

975
the renal

973 the:

973

982

d. ureter.

ANS: D DIF: Memorization TOP: Gross Structure

REF: Page

9. Substances travel from the glomerulus into Bowman capsule by the process of: a. diffusion.

  1. active transport.
  2. filtration.
  3. osmosis.

ANS: C DIF: TOP: Filtration

Memorization

REF: Page

There are no reviews yet.

Add a review

Be the first to review “Chapter 31 Urinary System”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Category: Tag:
Updating…
  • No products in the cart.