Chapter 21 Immune System

$2.50

Pay And Download the Complete Chapter Questions And Answers

Chapter 21  Immune System

 

 

Complete chapter Questions And Answers
 

Sample Questions

 

 

TRUE/FALSE

1. The major function of the immune system is defending the body against foreign substances and internal enemies.

ANS: T DIF: Application REF: Page 724 TOP: Organization of the Immune System

2. Complement is a chemical produced by cells after they become infected by a virus.

ANS: F DIF: Memorization TOP: Functions of Antibodies

3. Phagocytosis is a nonspecific defense mechanism.
ANS: T DIF: Application REF: Page 730

4. Many of the inflammation mediators act as chemotactic factors.

ANS: T DIF: Memorization TOP: The Inflammatory Response

5. The inflammatory response is the body’s first line of defense.

ANS: F DIF: Memorization TOP: The Inflammatory Response

REF: Page 739

TOP: Innate Immunity

REF: Page 727

REF: Page 727

6. Neutrophils function in the immune system by producing immunoglobulins.

ANS: F DIF: Memorization REF: Page 730 TOP: Phagocytosis

7. Diapedesis is the process by which neutrophils migrate out of the bloodstream and around the tissue cells to the injury site.

Mosby items and derived items © 2010, 2007, 2003 by Mosby, Inc., an affiliate of Elsevier Inc.

Test Bank 21-2

ANS: T DIF: Memorization REF: Page 730 TOP: Phagocytosis

8. Natural killer cells are a group of neutrophils that kill many types of tumor cells and cells infected by different kinds of viruses.

ANS: F DIF: Memorization REF: Page 731 TOP: Natural Killer Cells

There are no reviews yet.

Add a review

Be the first to review “Chapter 21 Immune System”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Category: Tag:
Updating…
  • No products in the cart.