Chapter 20 Blood

$2.50

Pay And Download the Complete Chapter Questions And Answers

Chapter 20  Blood

 

 

Complete chapter Questions And Answers
 

Sample Questions

 

 

TRUE/F ALSE

1. Another term for plasma is interstitial fluid. ANS: F DIF: Memorization

TOP: Composition of Blood

REF: Page 599

2. Direct measurements of total blood volume involve the “tagging” of red blood cells or plasma components with radioisotopes.

ANS: F DIF: Memorization REF: Page 599 TOP: Blood Volume

3. The less fat in the body, the more blood there is per unit of body weight.

ANS: T DIF: Memorization REF: Page 600 TOP: Blood Volume

4. In men, red blood cell counts average about 4,800,000 per cubic millimeter of blood.

ANS: F DIF: Memorization REF: Page 601 TOP: Red Blood Cells (Erythrocytes)

5. The survival of red blood cells depends on their ability to change their shape.

ANS: T DIF: Memorization REF: Page 601 TOP: Red Blood Cells (Erythrocytes)

6. Blood constitutes about 4% of total body weight.

ANS: F DIF: Memorization REF: Page 599 TOP: Composition of Blood

7. Diapedesis is a process of phagocytosis and release of cytotoxic chemicals.

ANS: F DIF: Memorization REF: Page 606 TOP: Granulocytes

8. Eosinophils are the least numerous of the white blood cells, numbering only 0.5% to 1% of the total leukocyte count.

Mosby items and derived items © 2013, 2010, 2007, 2003 by Mosby, Inc., an affiliate of Elsevier Inc.

Test Bank 20-2

ANS: F DIF: Memorization TOP: Granulocytes

  1. Monocytes are polymorphonuclear leukocytes.

    ANS: F DIF: Memorization TOP: Granulocytes

  2. Erythropoietinogen is released primarily by the kidneys.

    ANS: F DIF: Memorization

TOP: Formation of Red Blood Cells

REF: Page 607

REF: Page 607

There are no reviews yet.

Add a review

Be the first to review “Chapter 20 Blood”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Category: Tag:
Updating…
  • No products in the cart.