Chapter 18 Anatomy of the Cardiovascular System

$2.50

Pay And Download the Complete Chapter Questions And Answers

Chapter 18  Anatomy of the Cardiovascular System

 

 

Complete chapter Questions And Answers
 

Sample Questions

 

 

TRUE/FALSE

1. The internal layer of the tissue in the heart is the epicardium.

ANS: F DIF: Memorization TOP: Wall of the Heart

REF: Page 617

2. The heart of the developing human embryo begins to beat regularly early in the fourth week after fertilization.

ANS: T DIF: Memorization REF: Page 612 TOP: Anatomy of the Cardiovascular System Introduction

3. A major function of the pericardial sac is protection against friction.

ANS: T DIF: Memorization REF: Page 616 TOP: Coverings of the Heart

4. The mitral valve has three flaps.

ANS: F DIF: Memorization REF: Page 620 TOP: Valves of the Heart

5. Echocardiography is an invasive technique for evaluating the internal structures and motions of the heart and greater vessels.

ANS: F DIF: Memorization TOP: Echocardiography

6. Anastomoses are important for providing collateral circulation.

ANS: T DIF: Memorization TOP: Blood Supply of Heart Tissue

REF: Page 621

REF: Page 622

Mosby items and derived items © 2010, 2007, 2003 by Mosby, Inc., an affiliate of Elsevier Inc.

Test Bank 18-2

7. The value of an anastomosis is that it allows blood to bypass a blood vessel obstruction.

ANS: T DIF: Memorization REF: Page 622 TOP: Blood Supply of Heart Tissue

8. Arteries always carry blood away from the heart.

ANS: T DIF: Memorization REF: Page 624 TOP: Types of Blood Vessels

There are no reviews yet.

Add a review

Be the first to review “Chapter 18 Anatomy of the Cardiovascular System”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Category: Tag:
Updating…
  • No products in the cart.