Chapter 16 Endocrine System

$2.50

Pay And Download the Complete Chapter Questions And Answers

Chapter 16  Endocrine System

 

 

Complete chapter Questions And Answers
 

Sample Questions

 

 

TRUE/FALSE

1. Most hormones are highly specific in their action.

ANS: T DIF: Application REF: Page 538 TOP: How Hormones Work

2. Endocrine glands release their hormones into ducts that eventually empty into the circulatory system.

ANS: F DIF: Memorization REF: Page 534 TOP: Endocrine System Introduction

3. The endocrine system can regulate most cells in the body.

ANS: T DIF: Memorization
REF: Page 534 (Table 16-1)TOP: Endocrine System Introduction

4. Both the endocrine and nervous systems exhibit control via regulatory feedback loops.

ANS: T DIF: Memorization
REF: Page 534 (Table 16-1)TOP: Endocrine System Introduction

5. Most hormones move directly into the cell to produce their effects.

ANS: F DIF: Memorization REF: Page 538 TOP: How Hormones Work

6. All nonsteroid hormones operate according to the second messenger model.

ANS: F DIF: Memorization REF: Page 539 TOP: Mechanisms of Nonsteroid Hormone Action

Mosby items and derived items © 2010, 2007, 2003 by Mosby, Inc., an affiliate of Elsevier Inc.

Test Bank 16-2

7. The “lock-and-key” mechanism allows hormones to bind only with target cells that have receptors that “fit” them exactly.

ANS: T DIF: Memorization REF: Page 538 TOP: General Principles of Hormone Action

8. Input from the nervous system influences secretion of some hormones.

ANS: T DIF: Memorization
REF: Page 541 | Page 542 TOP: Regulation of Hormone Secretion

There are no reviews yet.

Add a review

Be the first to review “Chapter 16 Endocrine System”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Category: Tag:
Updating…
  • No products in the cart.