Chapter 13 Central Nervous System

$2.50

Pay And Download the Complete Chapter Questions And Answers

Chapter 13  Central Nervous System

 

 

Complete chapter Questions And Answers

Sample Questions

TRUE/FALSE

1. The central nervous system includes the brain, spinal cord, and autonomic nerves.

ANS: F DIF: Memorization REF: Page 413 TOP: Central Nervous System Introduction

2. The central nervous system includes all of the nervous system except the peripheral nervous system.

ANS: T DIF: Memorization REF: Page 413 TOP: Central Nervous System Introduction

3. The meninges are protective coverings, continuous around the brain and spinal cord.

ANS: T DIF: Application REF: Page 413 TOP: Coverings of the Brain and Spinal Cord

4. Meningitis refers to inflammation of the brain.

ANS: F DIF: Memorization
REF: Page 415 (Box 13-1) TOP: Meningitis

5. Cerebrospinal fluid circulates in the subarachnoid space of the meninges.

ANS: T DIF: Memorization REF: Page 416 TOP: Formation and Circulation of Cerebrospinal Fluid

6. Besides providing protection, the cerebrospinal fluid can influence the respiratory center.

ANS: T DIF: Memorization REF: Page 416 TOP: Cerebrospinal Fluid

7. Fluid accumulation in the subarachnoid space is referred to as internal hydrocephalus. Mosby items and derived items © 2010, 2007, 2003 by Mosby, Inc., an affiliate of Elsevier Inc.

Test Bank 13-2

ANS: F DIF: Memorization TOP: Hydrocephalus

8. The spinal cord completely fills the spinal cavity in the vertebrae.

ANS: F DIF: Memorization TOP: Structure of the Spinal Cord

REF: Page 418

REF: Page 418

There are no reviews yet.

Add a review

Be the first to review “Chapter 13 Central Nervous System”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Category: Tag:
Updating…
  • No products in the cart.