Chapter 12 Physiology of the Muscular System

$2.50

Pay And Download the Complete Chapter Questions And Answers

Chapter 12  Physiology of the Muscular System

 

 

Complete chapter Questions And Answers
 

Sample Questions

 

 

TRUE/F ALSE

1. Myofibrils contain several sarcomeres lined up end to end.

ANS: T DIF: Application REF: Page 350 TOP: Overview of Muscle Cells

2. Another name for muscle cells is muscle fibers. ANS: T DIF: Memorization

TOP: Overview of Muscle Cells
3. Muscle cells have one nucleus and one mitochondrion.

ANS: F DIF: Synthesis REF: Page 348 TOP: Overview of Muscle Cells

4. Muscle fibers of skeletal muscle contain several nuclei.

ANS: T DIF: Memorization TOP: Overview of Muscle Cells

REF: Page 348

  1. A triad consists of a T-tubule sandwiched between sacs of the sarcoplasmic reticulum.

    ANS: T DIF: Memorization REF: Page 350 TOP: Overview of Muscle Cells

  2. The following are characteristics that allow muscles to function as they do: excitability, contractility, extensibility, and regulation.

ANS: F DIF: Application REF: Page 348 TOP: Functions of Skeletal Muscle Tissue

7. The cell membrane of a muscle fiber is called the sarcoplasmic reticulum. ANS: F DIF: Application REF: Page 348

TOP: Overview of Muscle Cells

 

 

MULTIPLE CHOICE

1. Which of the following is not one of the major functions of muscles? a. Movement

  1. Protection
  2. Heat production
  3. Posture

ANS: B DIF: Memorization TOP: General Functions

2. The plasma membrane of a muscle fiber is called the: a. sarcolemma.
b. myofibril.
c. sarcoplasm.

d. sarcomere.

ANS: A DIF: Memorization TOP: Overview of Muscle Cells

REF: Page 348

REF: Page 348

3. Bundles of fine fibers that extend lengthwise along muscle fibers are called: a. myofibrils.

  1. myofilaments.
  2. striae.
  3. sarcoplasmic reticulum.

ANS: A DIF: Memorization TOP: Overview of Muscle Cells

4. The smallest contractile unit of muscle is a: a. fiber.

b. myofibril.
c. sarcomere.
d. myofilament.

ANS: C DIF: Memorization TOP: Overview of Muscle Cells

5. _____ muscle is also known as striated muscle. a. Smooth

REF: Page 350

REF: Page 350

Mosby items and derived items © 2013, 2010, 2007, 2003 by Mosby, Inc., an affiliate of Elsevier Inc.

Test Bank

12B-2

b. Skeletal
c. Involuntary d. Visceral

ANS: B DIF: Memorization TOP: Overview of Muscle Cells

6. The ability of muscle cells to respond to nerve stimuli is called: a. irritability.

REF: Page 350

b. contractility. c. extensibility. d. elasticity.

ANS: A DIF: Application REF: TOP: Functions of Skeletal Muscle Tissue

Page 348

There are no reviews yet.

Add a review

Be the first to review “Chapter 12 Physiology of the Muscular System”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Category: Tag:
Updating…
  • No products in the cart.