Chapter 12 Nervous System Cells

$2.50

Pay And Download the Complete Chapter Questions And Answers

Chapter 12  Nervous System Cells

 

 

Complete chapter Questions And Answers
 

Sample Questions

 

 

TRUE/FALSE

1. The nervous system consists of the brain, spinal cord, and nerves.

ANS: T DIF: Memorization REF: TOP: Nervous System Cells Introduction

2. The afferent nervous system consists of all outgoing motor pathways.

Page 373

ANS: F DIF: Memorization REF: Page 375 TOP: Afferent and Efferent Divisions

3. Multiple sclerosis is the most common primary disease of the CNS.

ANS: T DIF: Memorization
REF: Page 378 (Box 12-2) TOP: Multiple Sclerosis (MS)

4. Ependymal cells engulf and destroy microbes and cellular debris in inflamed or degenerating brain tissue.

ANS: F DIF: Synthesis REF: Page 384 TOP: Repair of Nerve Fibers

5. Oligodendrocytes form myelin sheaths around nerve fibers in the CNS.

ANS: T DIF: Memorization REF: Page 378 TOP: Glia

6. Nerve fibers with many Schwann cells forming a thick myelin sheath are called myelinated fibers, or gray fibers.

ANS: F DIF: Memorization REF: Page 379 TOP: Glia

Mosby items and derived items © 2010, 2007, 2003 by Mosby, Inc., an affiliate of Elsevier Inc.

Test Bank 12-2

7. Small, lipid-soluble molecules can diffuse easily across the blood-brain barrier.

ANS: T DIF: Memorization
REF: Page 377 (Box 12-1) TOP: The Blood-Brain Barrier

8. Most of the neurons in the brain and spinal cord are unipolar.

ANS: F DIF: Memorization REF: Page 382 TOP: Structural Classification

There are no reviews yet.

Add a review

Be the first to review “Chapter 12 Nervous System Cells”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Category: Tag:
Updating…
  • No products in the cart.