Chapter 11 Anatomy of the Muscular System

$2.50

Pay And Download the Complete Chapter Questions And Answers

Chapter 11  Anatomy of the Muscular System

 

 

Complete chapter Questions And Answers
 

Sample Questions

 

 

TRUE/F ALSE

1. The epimysium, endomysium, and perimysium may all be continuous with ligaments.

ANS: F DIF: Synthesis REF: Page 302 TOP: Connective Tissue Components

2. Tendons are often continuous with the endosteum of bone tissue. ANS: F DIF: Synthesis REF: Page 302

TOP: 3. There

Connective Tissue Components
are more than 600 muscles in the body.

ANS: T DIF: Memorization

REF: Page 302

TOP:
5. The insertion is that point of attachment that does not move when the muscle contracts.

ANS: F DIF: Application REF: Page 305 TOP: Attachment of Muscles

6. Tendons are continuous with the layer of connective tissue called the epimysium. ANS: T DIF: Memorization REF: Page 302

TOP: Connective Tissue Components
7. The direction of the fibers composing a muscle is not significant to its function.

ANS: F DIF: Application REF: Page 304 TOP: Size, Shape, and Fiber Arrangement

8. Tipping the head back on its atlas is an example of a third-class lever.
ANS: F DIF: Synthesis REF: Page 307 TOP: Lever Systems

 

 

MULTIPLE CHOICE

1. Skeletal muscles constitute approximately ____ of our body weight. a. 10%

b. 25% c. 50% d. 75%

ANS: C DIF: Memorization
TOP: Anatomy of the Muscular System Introduction

REF: Page 302

2. The connective tissue sheath that envelops bundles of muscle fibers is the: a. epimysium.
b. endomysium.
c. periosteum.

d. perimysium.

ANS: D DIF: Memorization TOP: Connective Tissue Components

3. The covering of individual muscle fibers is the: a. epimysium.
b. endomysium.
c. periosteum.

d. perimysium.

ANS: B DIF: Memorization TOP: Connective Tissue Components

REF: Page 302

REF: Page 302

4. Groups of skeletal muscle fibers are bound together by a connective tissue envelope called the:

a. endomysium. b. perimysium. c. epimysium. d. aponeurosis.

ANS: B
TOP: Connective Tissue Components

REF: Page 302

DIF: Memorization 5. An aponeurosis could be described as a:

Mosby items and derived items © 2013, 2010, 2007, 2003 by Mosby, Inc., an affiliate of Elsevier Inc.

Test Bank

11B-2

  1. flat sheet of connective tissue connecting muscle to other structures.
  2. sheath that surrounds tendons.
  3. deep fascia that covers muscles.
  4. junction between a neuron and a muscle.

ANS: A DIF: Memorization REF: Page 302 TOP: Connective Tissue Components

6. Muscles that contract at the same time as the prime mover are called: a. synergists.

  1. fixators.
  2. antagonists.
  3. both A and B.

ANS: D DIF: Memorization TOP: Muscle Actions

7. Which of the following is not a component of a lever system? a. Fixator

b. Bone c. Joint d. Pull

ANS: A DIF: Application REF: Page 306

REF: Page 306

TOP: Lever Systems

There are no reviews yet.

Add a review

Be the first to review “Chapter 11 Anatomy of the Muscular System”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Category: Tag:
Updating…
  • No products in the cart.