Chapter 10 Articulations

$2.50

Pay And Download the Complete Chapter Questions And Answers

Chapter 10  Articulations

 

 

Complete chapter Questions And Answers
 

Sample Questions

 

 

TRUE/F ALSE

1. An articulation is a point of contact between bones.

ANS: T DIF: Memorization TOP: Articulations Introduction

2. Sutures are found only in the skull.

ANS: T DIF: Memorization TOP: Sutures

REF: Page 272

REF: Page 272

3. A symphysis is a joint in which bones are connected by fibrous bands.

ANS: F DIF: Memorization REF: Page 273 TOP: Symphyses

4. Syndesmoses joints have hyaline cartilage at articular surfaces.
ANS: F DIF: Synthesis REF: Page 272 TOP: Syndesmoses

5. Synchondroses joints between the ribs and sternum allow for expansion of the chest cavity during breathing.

ANS: F DIF: Synthesis REF: Page 273 TOP: 6. All synovial joints have an enclosed cavity with a lubricating fluid.

Synchondroses

ANS: F DIF: Synthesis REF: Page 273

7. Extensions of periosteum form a capsule around synovial joints.

ANS: T DIF: Synthesis REF: Page 274 TOP: Structure of Synovial Joints

8. Menisci are found in all synovial joints.

ANS: F DIF: Application REF: Page 275 TOP: Structure of Synovial Joints

TOP: Synchondroses

Mosby items and derived items © 2013, 2010, 2007, 2003 by Mosby, Inc., an affiliate of Elsevier Inc.

 

MULTIPLE CHOICE

1. Which of the following is a true statement?

  1. Joints may be classified into five major categories.
  2. The functional classification of joints centers around the type of connective tissue

    that joins the bones together.

  3. The structural classification of joints centers around the type of connective tissue

    that joins the bones together.

  4. The structural classification of joints involves the degree of movement the joint

permits.

ANS: C DIF: Memorization TOP: Classification of Joints

2. Which of the following is not an example of a fibrous joint? a. Symphyses
b. Sutures
c. Syndesmoses

REF: Page 272

d. Gomphoses

ANS: A DIF: Application TOP: Fibrous Joints (Synarthroses)

REF: Page 273

3. What are the unique joints that occur between the root of a tooth and the alveolar process of the mandible or maxilla?
a. Symphyses
b. Syndesmoses

c. Gomphoses
d. Synchondroses

ANS: C
TOP: Gomphoses

DIF: Memorization

REF: Page 272

4. What are the most movable joints in the body? a. Symphyses
b. Synovial
c. Syndesmoses

d. Synchondroses
ANS: B DIF: Memorization

REF: Page 274 Mosby items and derived items © 2013, 2010, 2007, 2003 by Mosby, Inc., an affiliate of Elsevier Inc.

Test Bank

10B-2

TOP: Synovial Joints (Diarthroses)

5. In terms of structure, which type of articulation has a joint capsule? a. Fibrous

b. Cartilaginous c. Synovial
d. Amphiarthrotic

ANS: C DIF: Memorization REF: TOP: Synovial Joints (Diarthroses)

6. In terms of function, which is considered an immovable joint? a. Synarthrosis
b. Amphiarthrosis
c. Diarthrosis

d. All joints are movable.

ANS: A DIF: Application REF: Page 272 TOP: Fibrous Joints (Synarthroses)

There are no reviews yet.

Add a review

Be the first to review “Chapter 10 Articulations”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Category: Tag:
Updating…
  • No products in the cart.