Chapter 09 Skeletal System

$2.50

Pay And Download the Complete Chapter Questions And Answers

Chapter 09  Skeletal System

 

 

Complete chapter Questions And Answers
 

Sample Questions

 

 

TRUE/F ALSE

1. The adult skeleton consists of about 206 separate bones.

ANS: T DIF: Memorization TOP: Skeletal System Introduction

REF: Page 224

2. The term margin, as it relates to bone markings, means a tubelike opening or channel. ANS: F DIF: Memorization REF: Page 224

TOP: Divisions of the Skeleton
3. Bones of the appendicular skeleton form the brain case and vertebral column.

ANS: F DIF: Synthesis REF: Page 224 TOP: Divisions of the Skeleton

4. The upper extremities and the lower extremities are subdivisions of the axial skeleton.

ANS: F DIF: Synthesis REF: Page 224 TOP: Divisions of the Skeleton

5. Mastoiditis, if untreated, may lead to inflammation of the brain or of its coverings.

ANS: T DIF: Memorization REF: Page 265 TOP: Mastoiditis

6. The two maxillae together serve as the keystone in the architecture of the face.

ANS: T DIF: Memorization REF: TOP: Facial Bones

7. The lacrimal bones contain openings for the tear ducts.
ANS: T DIF: Application REF: Page 240 TOP:

Page 240

Facial Bones

8. Just as the maxillae does, the mandible starts out as two separate bones.
ANS: T DIF: Application REF: Page 240 TOP: Facial Bones

Mosby items and derived items © 2013, 2010, 2007, 2003 by Mosby, Inc., an affiliate of Elsevier Inc.

Test Bank 9-2

9. Fontanels are immovable joints between skull bones.
ANS: F DIF: Synthesis REF: Page 243 TOP: Fetal Skull

There are no reviews yet.

Add a review

Be the first to review “Chapter 09 Skeletal System”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Category: Tag:
Updating…
  • No products in the cart.