Chapter 07 Skin and its Appendages

$2.50

Pay And Download the Complete Chapter Questions And Answers

Chapter 07  Skin and its Appendages

 

 

Complete chapter Questions And Answers
 

Sample Questions

 

 

MULTIPLE CHOICE

1. Which of the following vitamins is(are) absorbed through the skin? a. A

  1. D
  2. K
  3. All of the above

ANS: D DIF: Memorization TOP: Functions of the Skin

2. Which of the following is not a function of the skin?

  1. Defense against disease organisms
  2. Synthesis of vitamin E
  3. Regulation of body temperature
  4. Excretion of water and salts

ANS: B DIF: Application TOP: Functions of the Skin

REF: Page 181

3. The superficial outer layer of the epidermis is the stratum: a. basale.

b. lucidum.
c. corneum.
d. granulosum.

ANS: C
TOP: Cell Layers

DIF: Memorization

REF: Page 174

4. Of the five epidermal cell layers, the only one that can undergo mitosis is the stratum: a. basale.

b. lucidum.
c. corneum.
d. granulosum.

ANS: A
TOP: Cell Layers

DIF: Memorization

REF: Page 174

5. The area referred to as true skin is the: a. stratum corneum.

REF: Page 181|Page 182

Mosby items and derived items © 2013, 2010, 2007, 2003 by Mosby, Inc., an affiliate of Elsevier Inc.

Test Bank

7B-2

  1. subcutaneous layer.
  2. dermis.
  3. hypodermis.

ANS: C DIF: TOP: Dermis

Memorization

REF: Page 176

6. The hypodermis:

  1. connects the dermis to underlying tissues.
  2. is the layer of skin in which hair is produced.
  3. connects the dermis and the epidermis.
  4. is the layer of skin in which the nails are produced.

ANS: A DIF: Memorization
REF: Page 171|Page 172 TOP: Structure of the Skin

7. In what area of the body would you expect to find an especially thick stratum corneum? a. Back of the hand
b. Thigh
c. Abdomen

d. Sole of the foot

ANS: D DIF: Synthesis REF: Page 172 TOP: Thin and Thick Skin

8. The papillary layer of the dermis:

  1. is responsible for cleavage or tension lines in the skin.
  2. does not contain blood vessels.
  3. produces the ridges that make fingerprints.
  4. contains large deposits of fat.

ANS: C DIF: Memorization TOP: Papillary Layer

REF: Page 176

TRUE/F ALSE

1. One of the important functions of the skin is the synthesis of vitamin D.

ANS: T DIF: Memorization REF: Page 181 TOP: Functions of the Skin

2. Keratin is an important skin pigment that protects against ultraviolet light.
ANS: F DIF: Application REF: Page 173 TOP: Cell Types

3. The hypodermis is a subcutaneous layer rich in adipose and loose fibrous connective tissue.

ANS: T DIF: Memorization REF: TOP: Hypodermis

  1. The subcutaneous layer is also referred to as the superficial fascia. ANS: T DIF: Memorization REF:

    TOP: Hypodermis

  2. Melanocytes account for approximately 55% of the epidermal cells.

Page 178

Page 178

ANS: F DIF: Memorization REF: Page 173 TOP: Cell Types

6. During the life of an individual, epidermal tissue is constantly being replaced.

ANS: T DIF: Synthesis REF: Page 174 TOP: Epidermal Growth and Repair

7. Turnover time for epidermal tissue can be accelerated by injury.

ANS: T DIF: Synthesis REF: Page 174 TOP: Epidermal Growth and Repair

8. Prolonged exposure to the sun causes decreased melanin production.
ANS: F DIF: Memorization REF: Page 179

Mosby items and derived items © 2013, 2010, 2007, 2003 by Mosby, Inc., an affiliate of Elsevier Inc.

There are no reviews yet.

Add a review

Be the first to review “Chapter 07 Skin and its Appendages”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Category: Tag:
Updating…
  • No products in the cart.