Chapter 05 Cell Growth and Reproduction

$2.50

Pay And Download the Complete Chapter Questions And Answers

Chapter 05  Cell Growth and Reproduction

 

 

Complete chapter Questions And Answers
 

Sample Questions

 

 

TRUE/F ALSE

1. The terms cytokinesis and mitosis mean the same thing.

ANS: F DIF: Memorization TOP: Cell Reproduction

REF: Page 123

2. A nucleotide of a DNA molecule consists of a ribose sugar, phosphoric acid, and a nitrogenous base.

ANS: F DIF: Memorization REF: Page 114 TOP: Deoxyribonucleic Acid (DNA)

3. The action of a gene is determined by the arrangement of the obligatory base pairs in the nucleotides composing a DNA molecule.

ANS: T DIF: Memorization REF: Page 115 TOP: Deoxyribonucleic Acid (DNA)

4. A major function of DNA is to instruct the ribosome, through tRNA, concerning which protein is to be synthesized.

ANS: F DIF: Memorization TOP: Translation

5. Protein synthesis begins with translation.

ANS: F DIF: Memorization TOP: Transcription

REF: Page 116

REF: Page 117

6. The enzyme DNA polymerase coordinates the mechanism of obligatory base pairing.

ANS: T DIF: Memorization
REF: Page 122 (Figure 5-8) TOP: DNA Replication

7. In normal mitosis, the two daughter cells are identical genetically to the parent cell.

ANS: T DIF: Memorization REF: Page 123 TOP: Cell Reproduction

Mosby items and derived items © 2013, 2010, 2007, 2003 by Mosby, Inc., an affiliate of Elsevier Inc.

Test Bank 5-2

8. Anaplasia is a state in which cells fail to differentiate into specialized cell types.

ANS: T DIF: Memorization
REF: Page 123 (Box 5-3)
TOP: Changes in Cell Growth, Reproduction, and Survival

9. Genes determine polypeptide structure, which determines the structure of enzymes and structural proteins, which determine the cell’s functions and structure.

ANS: T DIF: Application REF: Page 114|Page 115 TOP: Deoxyribonucleic Acid (DNA)

There are no reviews yet.

Add a review

Be the first to review “Chapter 05 Cell Growth and Reproduction”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Category: Tag:
Updating…
  • No products in the cart.