Chapter 04 Physiology of Cells

$2.50

Pay And Download the Complete Chapter Questions And Answers

Chapter 04  Physiology of Cells

 

 

Complete chapter Questions And Answers
 

Sample Questions

 

 

TRUE/F ALSE

1. Dialysis is a form of filtration that results in a separation of small and large solute particles.

ANS: T DIF: Memorization REF: 4-1)
TOP: Dialysis

2. For osmosis to occur, a selectively permeable membrane must be present.

Page 94 (Box

ANS: T DIF: Memorization REF: Page 93 TOP: Osmosis

  1. The physical movement of water and solutes through a membrane when a hydrostatic pressure gradient exists is called filtration.

    ANS: T DIF: Memorization REF: Page 97 (Box 4-2)
    TOP: Filtration

  2. Active transport processes that use protein carrier molecules, or pumps, do not use cellular energy but rely instead on concentration gradients.

ANS: F DIF: Memorization TOP: Active Transport Processes

5. Most enzymes cannot catalyze a reaction in both directions.

ANS: F DIF: Memorization TOP: General Functions of Enzymes

REF: Page 97

REF: Page 104

6. Glycolysis does not require oxygen and is therefore termed anaerobic.
ANS: T DIF: Memorization REF: Page 105

TOP: Glycolysis
7. The citric acid cycle and electron transport system are located in the Golgi apparatus.

ANS: F DIF: Memorization REF: Page 106 Mosby items and derived items © 2013, 2010, 2007, 2003 by Mosby, Inc., an affiliate of Elsevier Inc.

Test Bank 4-2

TOP: Citric Acid Cycle
8. Protein synthesis is an anabolic pathway for cells.

ANS: T DIF: Memorization TOP: Anabolism

9. A semipermeable membrane is needed for diffusion to occur.

ANS: F DIF: Memorization TOP: Diffusion

REF: Page 108

REF: Page 91

There are no reviews yet.

Add a review

Be the first to review “Chapter 04 Physiology of Cells”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Category: Tag:
Updating…
  • No products in the cart.