Chapter 03 Anatomy of Cells

$2.50

Pay And Download the Complete Chapter Questions And Answers

Chapter 03  Anatomy of Cells

 

 

Complete chapter Questions And Answers
 

Sample Questions

 

 

TRUE/F ALSE

1. The longest extension of a nerve cell can be almost a foot long.

ANS: F DIF: Application REF: Page 67 TOP: Functional Anatomy of Cells

2. An important function of the cell membrane is the maintenance of cell integrity.

ANS: T DIF: Synthesis REF: Page 69 (Table 3-3) TOP: Cell Membrane

  1. Peroxisomes contain enzymes that detoxify harmful substances.

    ANS: T DIF: Memorization REF: TOP: Peroxisomes

  2. The outer portion of the cell membrane is hydrophobic, or water-loving.

Page 77

ANS: F DIF: Memorization REF: Page 70 TOP: Cell Membrane

5. Ribosomes attached to the endoplasmic reticulum are responsible for making proteins to be exported out of the cell.

ANS: T DIF: Memorization TOP: Endoplasmic Reticulum

6. The functions of the nucleus are regulated by RNA.

ANS: F DIF: Memorization TOP: Nucleus

REF: Page 73

REF: Page 78

7. The major direct cell connections are tight junctions, gap junctions, and desmosomes.

ANS: T DIF: Memorization REF: Page 83|Page 84
TOP: Cell Connections

 

 

MULTIPLE CHOICE

1. The fundamental unit of life is the: a. atom.

  1. cell.
  2. gene.
  3. DNA molecule.

ANS: B DIF: TOP: Introduction

Memorization

REF: Page 67

2. Which of the following recognize and destroy nonself cells?

  1. Gland cells
  2. Immune cells
  3. Nerve cells

d. Red blood cells

ANS: B DIF: Memorization REF: Page 67 (Table 3-1)

TOP: Examples of Cell Types

3. Main cell structures include all of the following except:

  1. organelles.
  2. plasma membrane.
  3. interstitial fluid.
  4. cytoplasm.

ANS: C DIF: Memorization REF: Page 69|Page 70
TOP: Cell Structure

4. Which of the following is not a function of the plasma membrane?

  1. Self-identification
  2. Receptor site for messages
  3. Selective barrier
  4. Control center of the cell

ANS: D DIF: Memorization
REF: Page 69 (Table 3-3)
TOP: Some Major Cell Structures and Their Functions

Mosby items and derived items © 2013, 2010, 2007, 2003 by Mosby, Inc., an affiliate of Elsevier Inc.

Test Bank 3B-2

5. The structure in cells that is associated with the enzymatic breakdown (digestion) of foreign material is the:

  1. lysosome.
  2. Golgi apparatus.

c. ribosome. d. centriole.

ANS: A DIF: TOP: Lysosomes

Memorization

REF: Page 76

REF: Page 74

6. The major function of ribosomes is to synthesize: a. proteins.

b. carbohydrates. c. fats.
d. cholesterol.

ANS: A
TOP: Ribosomes

DIF: Memorization

7. Which is the organelle that allows for the recycling of amino acids in the cell? a. Peroxisomes
b. Mitochondria
c. Ribosomes

d. Lysosomes

ANS: D
TOP: Lysosomes

DIF: Memorization REF:

Page 76

There are no reviews yet.

Add a review

Be the first to review “Chapter 03 Anatomy of Cells”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Category: Tag:
Updating…
  • No products in the cart.